‘Als je geen lul was en niet nep: gefeliciteerd’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 15 september 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 16 tot 23 september.

RAM (21 maart-19 april): ‘Boeken zijn spiegels: je ziet er alleen in wat je al in je hebt’, schreef auteur Carlos Ruiz Zafón. Laten we een stap verder gaan: ‘Andere mensen zijn spiegels: je ziet alleen in hen wat je al in je hebt.’ En nog een stap verder. ‘De hele wereld is een spiegel: je ziet er alleen in wat je al in je hebt.’ 

Veel plezier met het overdenken van deze stellingen, Ram. De komende weken zullen een vruchtbare tijd zijn om te onderzoeken hoe grondig je ervaringen de activiteit weerspiegelen die in je eigen brein plaatsvindt.


STIER (20 april-20 mei): Sommige spirituele leraren zeggen dingen als ‘Ik ben niet mijn lichaam’ of ‘Dit lichaam ben ik niet.’ Ik begrijp dat niet. Het is beledigend en minachtend. Deze bewering verwerpt de sublieme schoonheid van ons lichaam en de belangrijke rol ervan bij het onderwijzen van onze ziel. Ik ben het ermee eens dat we niet ALLEEN ons lichaam zijn. Ik ben het ermee eens dat een deel van ons eeuwig is, niet beperkt tot vlees en bloed. Maar toch. Ik ben mijn lichaam. Jij bent je lichaam. Het is een glorieus aspect van wie we zijn. Het is een wonderbaarlijke creatie die miljoenen jaren lang heeft geëvolueerd tot het meesterwerk dat het is. 

Ik hoop dat je van je lichaam houdt. Heb er ontzag voor. Wees blij om je erin te bevinden

Dus ja, jij bent je lichaam, en ja, dit lichaam ben jij. Ik hoop dat je van je lichaam houdt. Heb er ontzag voor. Wees blij om je erin te bevinden. Als dat nog niet helemaal goed gaat, is dit een uitstekend moment om daar verbetering in aan te brengen.


TWEELING (21 mei-20 juni): ‘Ik ken iemand die kust zoals een bloem die opengaat’, schreef dichter Mary Oliver. Ik zou graag willen dat Tweelingen diezelfde ervaring delen. En de astrologische voortekenen suggereren dat het waarschijnlijker dan normaal is dat dat binnenkort zal gebeuren. 

Andere ervaringen waarop je de komende dagen een meer dan gemiddelde kans hebt: dat bondgenoten over intieme onderwerpen vertellen op een manier die doet denken aan een ontluikende bloem; dat partners met jou samenwerken op een manier die doet denken aan een ontluikende bloem; dat spirituele helpers begeleiding en hulp bieden op een manier die doet denken aan een ontluikende bloem.


KREEFT (21 juni-22 juli): ‘Ik lieg de hele tijd tegen mezelf, maar ik geloof mezelf nooit’, schrijft Kreeft en auteur S.E. Hinton. Ha! Als Kreeft beken ik dezelfde misdaad. Maar ik kijk uit naar een verschuiving de komende weken. Ik vermoed dat wij Kreeften ons best zullen doen om de leugens waarmee we proberen weg te komen, te verminderen. 

Je weet wat dat betekent, toch? We zullen meer geneigd zijn om onszelf te vertrouwen, omdat we eerder geneigd zullen zijn om onszelf de waarheid te vertellen. Zo kunnen we scherpere beslissingen nemen en beter voor onszelf zorgen. Hallelujah!


LEEUW (23 juli-22 aug.): Mijn doel met deze horoscoop is om je verbeeldingskracht zo te stimuleren als niemand anders in je leven ooit zal doen. Je hebt een invloed zoals ik nodig, van buiten inner circle, om je vriendelijke, speelse schokken toe te dienen die je uit je gebruikelijke denkwijzen halen. Daar gaan we. 

1. Als je zeven delen van je ziel in zeven objecten zou opbergen, welke objecten zouden dat dan zijn? 2. Als je één ding aan je verleden zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn? 3. Als je een personage in een sprookje of een film was, wie zou je dan zijn? 4. Als je naar een plek zou kunnen reizen die je zou leren wat je het meest moet weten, welke plek zou dat dan zijn? 5. Als je een magisch dier als speciale bondgenoot had, welk dier zou dat dan zijn? 6. Als je een lied zou kunnen zingen met een magische genezende kracht voor iemand om wie je geeft, welk lied zou dat dan zijn? 7. Als je je relatie met een deel van je lichaam zou kunnen verbeteren, welk deel zou dat dan zijn?


MAAGD (23 aug.-22 sept.): ‘Er is niets mis mee om steeds opnieuw een boek te lezen waar je van houdt’, schrijft Maagd en auteur Gail Carson Levine. Als aanvulling op die aanmoediging, wil ik je graag zeggen: Er is niets mis mee om steeds weer vermaak op te zoeken waar je van houdt; of steeds weer een noodzakelijke taak uit te voeren waar je van houdt; of een ritueel waar je keer op keer van houdt; of steeds weer diezelfde belangrijke waarheden waar je van houdt te verkondigen. 

Er is een tijd aangebroken waarin bewuste herhaling een van je sterke punten zal zijn

En deze toestemming is vooral de komende weken cruciaal, beste Maagd: omdat er een tijd is aangebroken waarin bewuste herhaling een van je sterke punten zal zijn en een sleutel vormt tot het stimuleren van de verdiepende ervaringen waarnaar je verlangt.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt): ‘Als ik een lul ben en nep. Is er dan niemand die van een lul en nep zal houden?’ schreef Weegschaal en auteur Graham Greene in zijn roman The End of the Affair.

Hier is mijn extrapolatie: ik geloof dat ieder van ons, inclusief ik, zo nu en dan een lul is en nep. We maken allemaal periodes door waarin we niet op ons best zijn, waarin we niet voldoen aan onze eigen hoge standaarden. Is het mogelijk dat je recentelijk met zo’n fase flirtte? Als dat zo is, heeft de kosmos mij gemachtigd u vrij te spreken. Je bent vrij om je volledige prachtige schoonheid terug te eisen. En als je geen lul was en niet nep: gefeliciteerd. Dat betekent dat je een hevige storm hebt doorstaan.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov): Dichter Yves Olade schrijft: ‘Ik ben mensen gaan zien als wonden die niet genezen.’ Voor mij is dat idee idioot cynisch. Bovendien denk ik dat het voor de meesten van ons niet opgaat. De waarheid is dat mensen een natuurlijk instinct hebben voor genezing. Ze zijn vatbaar voor het aantrekken van ervaringen die hen kunnen helpen bij herstel van moeilijke perioden, die hen de genezende lessen kunnen leren die ze nodig hebben. 

Ik denk dat dit de komende weken vooral aan jou zal zijn besteed. (P.S.: Dr. Andrew Weil schrijft: ‘Elk niveau van biologische ordening die we onderzoeken, van DNA tot de meest complexe lichaamssystemen, toont het vermogen tot zelfdiagnose, voor het verwijderen van beschadigde structuur en voor regeneratie van nieuwe structuren.’)


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Onderzoek suggereert dat de meeste mensen denken dat iedereen meer plezier heeft dan zij. Maar ik vermoed dat slechts een klein percentage Boogschutters er zo over denkt. Je bent meestal extra alert op plezier, en je hebt een intuïtieve vaardigheid in het opsporen ervan. Daarnaast neem je vaak het initiatief om het plezier te bespoedigen. Je begrijpt dat je verantwoordelijkheid hebt om plezier te genereren, en je hebt er talent voor. 

Wees de Kampioen van Spel en Plezier voor iedereen om je heen

Al deze capaciteiten zullen je de komende weken goed van pas komen. Ik raad je aan om je beheersing van de kunst en wetenschap van het plezier maken naar een nieuw niveau te tillen. Wees de Kampioen van Spel en Plezier voor iedereen om je heen.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Het is geen lege vleierij als ik zeg dat je anders bent dan wie dan ook in de geschiedenis van de wereld. Je absolute uniciteit is een fundamenteel feit. Misschien denk je niet vaak na over deze waarheid. Misschien heb je het gevoel dat het niet helpt om erover na te denken of dat het niet relevant is voor je dagelijkse besluitvorming. Maar ik stel voor dat je dit inzicht de komende drie weken een centrale plaats geeft. Laat het alles wat je doet beïnvloeden. Maak het tot een belangrijke factor in uw besluitvorming.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Welkom terug uit de onderwereld, Waterman. Ik hoop dat de tijd waarin je door de doolhofachtige schemering dwaalde je net zoveel fascinerende mysteries als verwarrende vragen heeft opgeleverd. Ik vertrouw erop dat je de raadsels en dilemma’s hebt aangewend om de wijsheid van je ziel te versterken. Ik vermoed dat hoewel je reizen soms moeilijk te bevatten leken, ze een uitstekende opleiding vormden die je in de nabije toekomst goed van pas zal komen.


VISSEN (19 feb.-20 maart): In Oscar Wildes roman Het portret van Dorian Gray zegt de hoofdpersoon tegen een vriend: ‘Je vervulde me met een wild verlangen om alles over het leven te weten.’ 

Is er iemand die jou op die manier inspireert, Vissen? Misschien een persoon uit je verleden met wie je geen contact meer hebt? Of zweeft er iemand aan de rand van je leven die zulke gevoelens bij je op zou kunnen wekken?

Dit is een gunstige tijd om naar deze invloed op zoek te gaan. Ik raad je aan om moedig te zijn op je queeste naar bondgenoten die je levenslust zullen stimuleren en je cruciale lessen zullen leren. 

(PS: Als bonus kan je volop gebruikmaken van een ander thema uit Wildes boek: ‘De zoektocht naar schoonheid is het ware geheim van het leven.’)


Huiswerk van deze week:

Vertel me waarom je iets MOEST doen dat door sommige mensen in twijfel werd getrokken of verkeerd begrepen. Newsletter@FreeWillAstrology

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven