De beste non-fictie van januari

360 Magazine | Amsterdam | 30 december 2021

Michael Ignatieff laat zien waar grote denkers en creatievelingen troost en moed uit halen; Tim Flach slaagt er als geen ander in om het karakter van de vogel te vangen in zijn kunstzinnige beelden & Meer tips in deze Top-5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum.

The War of Art – Steven Pressfield

The War of Art gaat over wat ons ervan weerhoudt om de dingen te doen die we graag willen en vooral hoe we dat op kunnen lossen. Waarom zit er een doemdenker in ons hoofd? Welke obstakels verhinderen ons een bedrijf te beginnen, een boek te schrijven of een schilderij te maken?


Troost – Michael Ignatieff

Ignatieff put uit het werk van schrijvers, beeldend kunstenaars en componisten – van Job en Psalmteksten tot Albert Camus, Anna Achmatova en Primo Levi – en laat zien waar zij de troost en de moed vandaan haalden om veerkrachtig te zijn in moeilijke periodes.


Waanzin aan het einde van de aarde – Julian Sancton

In 1897 begon de jonge Belgische commandant Adrien de Gerlache aan een driejarige expeditie aan boord van het schip de Belgica, in de hoop op roem en succes. Zijn bestemming was het nog niet in kaart gebrachte einde van de wereld: het ijzige continent Antarctica.


Twaalf keizers – Mary Beard

Hoe ziet macht eruit? In Twaalf keizers vertelt Mary Beard, in een tijd dat er weer beelden van hun voetstuk worden getrokken, hoe de beeldvorming van de rijken en machtigen in het Westen meer dan twee millennia lang is bepaald door voorstellingen van Romeinse heersers.


Vogels – Tim Flach

Tim Flach slaagt er als geen ander in om het karakter en gedrag van een dier te vangen in zijn kunstzinnige beelden. Veren in alle kleuren van de regenboog, bijna doorzichtige eieren en de onderzoekende, indringende blik van een flamingo of een rode kardinaal (de angry bird voorop).

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven