Israël doodt hooggeplaatste Hamas-leider bij droneaanval in Beiroet

People inspecting body parts following a massive explosion in the southern suburb of Beirut, Lebanon, Tuesday, Jan. 2, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar)

The Times of Israel

| Jeruzalem | Boris van der Spek | 03 januari 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Lijst met namen die banden met Jeffrey Epstein hadden wordt openbaar gemaakt

» Kyiv en Charkiv doelwit van grootscheepse Russische aanvallen

Niet eerder werd een Hamas-leider buiten Palestina gedood

Israël heeft dinsdag een hooggeplaatste Hamas-leider gedood bij een droneaanval vlak bij een kantoor van Hamas in de wijk Dahiyeh, een buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet. Dat meldt The Times of Israël. Naast deze Saleh al-Arouri kwamen ook zeker vijf anderen om het leven.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Arouri wordt gezien als een van de oprichters van de militaire vleugel van Hamas en gaf leiding aan de groepering op de Westelijke Jordaanoever. Op beelden van vlak na de aanslag was een brandende auto te zien voor een hoog gebouw. De wijk Dahiyeh was lange tijd een bolwerk voor Hezbollah, met wie Israël sinds 7 oktober gewapende confrontaties heeft.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu had al vóór de Hamas-aanval gedreigd Arouri te vermoorden, maar heeft nog niet gereageerd op de aanval. Als de moord op Arouri wordt bevestigd door het land, zou het een aanzienlijke escalatie betekenen van de oorlog tegen Hamas en het conflict met Hezbollah.

Lees ook:

Recent verschenen