Nieuwe steekpartij in Sydney, politie spreekt van terreurdaad

X/@AUSTRALIANJA

The Sydney Morning Herald

| Sydney | Maud Wiersma | 16 april 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Bevelhebber zegt dat Israël zal reageren op raketaanval Iran

» Zorg voor minderjarige transgenders tijdelijk verboden in Idaho

De aanval volgt twee dagen na een andere massale steekpartij in Sydney

In de Australische stad Sydney zijn maandag meerdere mensen gewond geraakt bij een steekpartij in een kerk door een 16-jarige jongen. Karen Webb, politiecommissaris van New South Wales, zei dinsdag op een persconferentie dat de tiener die maandag de bisschop van de Assyrische gemeenschap Mar Mari Emmanuel en verschillende kerkgangers verwondde, handelde uit religieus extremisme. Dat schrijft The Sydney Morning Herald.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

‘Na bestudering van al het bewijsmateriaal heb ik verklaard dat dit een terroristische daad was’, zei ze, eraan toevoegend dat de verdachte ‘bekend was bij de politie’. Volgens The Sydney Morning Herald stond hij echter niet onder speciaal toezicht wegens terrorisme.

Deze nieuwe aanslag volgt twee dagen na een andere steekpartij waarbij zaterdag zes mensen om het leven kwamen, waaronder vijf vrouwen, in een winkelcentrum in Sydney. Een terroristisch motief voor deze moord, gepleegd door een man met een psychische aandoening die door de politie werd doodgeschoten, werd uitgesloten.

Recent verschenen