Wereldnieuws

| 31 oktober 2018

Actuele gebeurtenissen wereldwijd, in woord, beeld en citaat.

action army battle 163443 1

FRANKRIJK | ‘Wapenverkoop aan Riyad stoppen? Pure demagogie’

De Franse president Emmanuel Macron betoonde zich niet van zins om wapenleveringen aan Saoedi-Arabië te stoppen wegens de moord op de Saoedische journalist Khashoggi: ‘Het is pure demagogie om de wapenverkopen aan Saoedi-Arabië te staken, die hebben niets van doen met Khashoggi – we moeten niet alles op één hoop vegen. Ik zie het verband met Jemen, maar geen enkel met Khashoggi. Als men sancties wil treffen, dan op elk gebied. Autoverkopen bijvoorbeeld. 
Ik wacht totdat de feiten duidelijk zijn vastgesteld, en vooral wie verantwoordelijk waren en wie de opdrachtgevers, om daarna de consequenties te trekken en sancties te treffen – helder, samenhangend en in Europees verband. Maar pas nadat de feiten zijn vastgesteld. Ik bewonder degenen die bij voorbaat zeggen: we leveren geen wapens meer. Maar ze verkopen vaak al meer dan Frankrijk via allerlei joint ventures.’

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid