Afrika


Dit is de rijkste man van Afrika

6 augustus 2017 - 09:00
Aliko Dangote is eigenlijk heel gewoon gebleven. Zijn privéjets dienen vooral praktische doeleinden, om van de ene slecht bereikbare stad naar de andere te reizen bijvoorbeeld. Hij heeft weliswaar de ambitie om de rijkste man ter wereld te worden, maar investeert zijn miljarden in eigen land. William Wallis reisde een week met hem van Lagos naar Lanseria.

Geen seks op 7 augustus, s.v.p.

24 juli 2017 - 16:00
Op 8 augustus zijn er presidentsverkiezingen in Kenia. Oud-premier en presidentskandidaat Raila Odinga heeft een dwingend advies voor de kiezers.

De wraak van de Marokkaanse koning

22 juli 2017 - 08:00
De Marokkaanse filmmaker Nadir Bouhmouch beschrijft wat er schuilgaat achter de huidige protesten in het Rifgebergte en maakte deze film. De achterstelling van de bevolking in het noorden van Marokko is een wraakactie van het Marokkaanse koningshuis, die teruggaat tot 1959.

President Tanzania: ‘Zelfs koeien wijzen homoseksualiteit af’

1 juli 2017 - 10:00
Tanzania start een groot offensief om homoseksuelen te vervolgen en LGBT -activisten het land uit te gooien. De Tanzaniaanse president Magufuli kondigde dit vorige week aan in een toespraak die bol stond van homofobe uitspraken. Volgens Magufuli hoort homoseksualiteit niet bij de cultuur van Tanzania en wijzen zelfs koeien homoseksuele praktijken af. De koe neemt in het land een belangrijke plaats in.

Skateboarden 
in Oeganda: 
vallen en opstaan

9 juni 2017 - 07:00
In Oeganda, waar twee derde van de bevolking onder de 24 jaar is, leek het skateboarden een vliegende start te maken. Maar een hardnekkige vete houdt de ontluikende scene in haar greep.

Experiment in Niger: amnestie voor Boko Haram

29 mei 2017 - 16:00
Omdat de militaire aanpak van Boko Haram faalt, probeert de overheid in Niger een nieuwe tactiek. Strijders wordt gevraagd zich over te geven, in ruil voor re-integratie.

Op naar een grenzeloze wereld (te beginnen met Afrika)

16 mei 2017 - 16:00
Als Afrikaan ben je tegenwoordig bij geen enkele grens meer welkom, zelfs niet in Afrika zelf. Daar moet verandering in komen, vindt de Kameroense filosoof Achille Mmembe.

Pastoor opgegeten door krokodil?

16 mei 2017 - 07:00
Meerdere Afrikaanse en internationale boulevardbladen meldden afgelopen weekend dat een Zimbabwaanse pastoor werd aangevallen en opgegeten door drie krokodillen toen hij in een Zuid-Afrikaanse rivier aan gelovigen probeerde te demonstreren hoe Jezus over het water liep.

Teruggevonden in een rioolbuis

4 april 2017 - 07:00
In de mortuaria van Zuid-Afrika blijven jaarlijks duizenden personen ongeïdentificeerd. Niet alleen uit het land zelf, maar ook uit de rest van het continent.

Jonge computercodekampioen uit Kameroen zit nu zonder internet

20 februari 2017 - 07:00
Nji Collins Gbah uit Kameroen is de eerste Afrikaanse winnaar in Googles jaarlijkse Code-in Competitie, een prestigieuze onlinewedstrijd in computercode schrijven voor jongeren tussen de dertien en zeventien jaar. Inmiddels heeft de regering van Kameroen het internet in zijn woonplaats afgesloten, schrijft Quartz Africa.

Afrika » Archief