Afrika


Trek naar de stad bemoeilijkt strijd tegen honger

20 oktober 2017 - 07:00
In de hoop op een beter bestaan trekken steeds meer mensen in ontwikkelingslanden naar de steden. Uit onderzoek van de VN blijkt dat deze trek een negatieve invloed heeft op het streven om honger en armoede in 2030 uit te bannen, schrijft AllAfrica .

De Tunesische vrouw krijgt haar rechten niet cadeau

19 oktober 2017 - 16:00
Het voorstel van de Tunesische president Essebsi om man en vrouw in het erfrecht gelijk te stellen en vrouwen toe te staan met niet-moslims te trouwen, zorgt voor een felle polemiek. Vooral in het buitenland.

Namibië verwelkomt eerste lichting lokaal opgeleide artsen

27 september 2017 - 16:00
Tot voor kort kende Namibië geen eigen artsenopleiding. Maar de aidsepidemie van begin deze eeuw onderstreepte het belang van lokaal opgeleide dokters. Onlangs studeerden de eersten van hen af.

Kaapstad wordt kunststad

16 september 2017 - 08:30
Deze maand wordt in Kaapstad het grootste museum van Afrika geopend. Het is opgericht door de voormalig directeur van Puma, Jochen Zeitz. Hij probeert zelfs het MoMa in New York naar de kroon te steken.

Een dagje naar het strand, een zware beproeving

13 september 2017 - 16:00
Onveiligheid, vervuiling, seksuele intimidatie, hufterigheid en hoge prijzen… Vroeger gingen Algerijnse gezinnen een dagje naar het strand om zich te ontspannen, tegenwoordig is het een bron van stress.

China in Afrika. Weldoener of kolonisator?

6 september 2017 - 16:00
De invloed van China in Afrika groeit. In Namibië, een land met 2,4 miljoen inwoners, werken intussen tienduizenden Chinezen. Zij zorgen voor ontwikkeling, maar ook voor nieuwe afhankelijkheid.

Over een gnoe, twee nijlpaarden en een krokodil

31 augustus 2017 - 07:00
Bezoekers van het Zuid-Afrikaanse Krugerpark filmden deze scEne: een krokodil grijpt een gnoe, maar twee nijlpaarden verjagen de krokodil en de gnoe ontkomt. Een fraai voorbeeld van samenwerking? Een staaltje van dierlijk mededogen? Zeer onwaarschijnlijk, zegt een expert.

Van professor tot rebellenleider

25 augustus 2017 - 09:40
Berhanu Nega was een geliefde hoogleraar aan Bucknell University in Pennsylvania. Tot hij op een dag in 2015 zijn koffers pakte, en de leider werd van een Ethiopische rebellengroep in Eritrea.

Dit is de rijkste man van Afrika

6 augustus 2017 - 09:00
Aliko Dangote is eigenlijk heel gewoon gebleven. Zijn privéjets dienen vooral praktische doeleinden, om van de ene slecht bereikbare stad naar de andere te reizen bijvoorbeeld. Hij heeft weliswaar de ambitie om de rijkste man ter wereld te worden, maar investeert zijn miljarden in eigen land. William Wallis reisde een week met hem van Lagos naar Lanseria.

Geen seks op 7 augustus, s.v.p.

24 juli 2017 - 16:00
Op 8 augustus zijn er presidentsverkiezingen in Kenia. Oud-premier en presidentskandidaat Raila Odinga heeft een dwingend advies voor de kiezers.

Afrika » Archief