1. In de arena van de Russische rap

Expert

| Moskou | Tatjana Goerova | 02 november 2017

De rapbattle tussen Oxxxymiron en Slava KPSS is nu al legendarisch. Enkele uren lang waren de twee rappers verwikkeld in een ‘flow’- en welsprekendheidsduel, onder het toeziend oog van een jury. De opname van hun slam is al meer dan 25 miljoen keer bekeken op YouTube. Nu begint de zogeheten serieuze pers in Rusland zich ook voor het fenomeen te interesseren.

‘De Sov [pejoratief voor Sovjet] heeft de liberaal verslagen, heb je het gezien?’ Ja, ik heb de battle gezien, net als 25 miljoen anderen. Van de eerste keer dat ik de video zag – ik heb hem nu twee keer bekeken – zijn me voornamelijk drie zinnen bijgebleven van Slava KPSS (pseudoniem van Vjatsjeslav Matsjnov): over het feit dat zijn tegenstander op het moment van de betogingen tegen het regime van Poetin in Londen was, dat als Oxxxymiron wilde leven zoals daar hij alleen maar filiaalhouder van McDonald’s hoefde te worden en ten slotte: ‘Ik ben liever no name dan dat ik jou ben.’

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid