1. Klimaatpaniek

The New York Times

| New York | Jelmer Mommers | 28 mei 2019

‘Paniek’ was lange tijd een verboden woord in het klimaatdebat. Niet zo verrassend misschien, want de gevolgen van de klimaatverandering zijn te groot en te traumatisch om ten volle te kunnen bevatten. Maar wegkijken is geen optie meer, betoogt David Wallace-Wells.

Het tijdperk van klimaatpaniek is aangebroken. Vorige zomer werd het hele noordelijk halfrond geteisterd door een hittegolf die het leven kostte aan tientallen mensen, van Quebec tot Japan. Een paar allesverwoestende bosbranden, de ergste in de geschiedenis van Californië, legden meer dan 400 duizend hectare land in de as. De hitte was dusdanig dat de autobanden en de sneakers van de mensen die aan de vlammen probeerden te ontkomen smolten. Door orkanen in de Pacific zagen drie miljoen mensen in China zich gedwongen te vluchten en werd Hawaï’s East Island grotendeels weggevaagd.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid
TIJDELIJKE AANBIEDING
Drie maanden onbeperkt digitaal toegang tot 360 voor maar € 15
bo pc
Drie maanden onbeperkt digitaal toegang tot 360 voor maar € 15! Ja, ik steun 360