2. Dus als het over Trump gaat mag het wel

Spiked

| Londen | Brendan O’Neill | 03 februari 2017

Een journalist van de Engelse website Spiked ergert zich dood aan de dubbele standaard van media als Buzzfeed. Steen en been klagen over nepnieuws, maar tegelijk zelf onzinverhalen over Trump naar buiten brengen.

Als er een prijs bestond voor met twee maten meten, zou de Trumpvrezende, Brexit-hatende babbelklasse die met gemak winnen. Deze mensen maken zich nu al maanden druk over ‘nepnieuws’, waarschuwen dat we in een ‘post-waarheid’-tijdperk leven en kijken neer op de gewone man, omdat die in de leugens trapt van elke demagoog die hem een simpeler leven met minder immigranten belooft. En toch hebben diezelfde mensen nu een document gepubliceerd en gedeeld dat totaal ongeverifieerd is, uit onbekende bron komt en vol onbewezen beweringen en onwaarschijnlijke verhalen staat. Maar deze geruchten mag je gewoon verspreiden, want ze zijn gericht tegen Trump en we hebben allemaal de pest aan Trump.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid