2. Groene energie is de strijd aan het winnen

The Wall Street Journal

| New York | Russell Gold | 16 augustus 2018

De prijs van duurzame energie is sinds kort concurrerend met die van fossiele brandstoffen. Gevolg: voor het eerst wordt wereldwijd meer geïnvesteerd in zonne- en windenergie dan in kolen-, gas- en kerncentrales.

Als gevolg van de dalende kosten van wind- en zonne-energie wordt er wereldwijd nu meer in duurzame energie geïnvesteerd dan in stroom uit kolen-, gas- en kerncentrales. Meer dan de helft van de nieuwe energieproductie van de laatste jaren betreft volgens het in Parijs gevestigde Internationaal Energieagentschap (IEA) duurzame bronnen als wind en zonlicht. In 2016, het recentste jaar waarover cijfers beschikbaar zijn, werd ongeveer 297 miljard dollar uitgegeven aan duurzame energiebronnen – meer dan tweemaal zo veel als de 143 miljard voor nieuwe energiecentrales op basis van kernenergie en fossiele brandstoffen. Volgens ramingen van het IEA zal duurzame energie in 2025 56 procent van de netto toegevoegde productiecapaciteit leveren.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid