3. ‘Dingen die ik dictatoriaal zou doorvoeren’

Prospect

| Londen | Simon Schama | 17 december 2015

Simon Schama zou stroomstootjes uitdelen aan mensen die te hard in hun mobiele telefoon praten, de woorden ‘whatever’ en ‘cool’ afschaffen en verbieden dat vliegtuigpersoneel nog langer aan mensen uitlegt hoe ze hun veiligheidsriem moeten vastmaken.

Ik heb geen leiderskwaliteiten. Het dichtst dat ik ooit bij opperste macht ben gekomen was toen ik vicepresident was van de Amerikaanse tak van schrijversorganisatie Pen, en gevraagd werd of ik wilde overwegen om president te worden. De waarheid is dat president Schama me niet iets leek om serieus te nemen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid