36 uur in Brussel

The New York Times

| New York | Seth Sherwood | 04 september 2017

De Belgische hoofdstad Brussel staat niet direct bekend als een swingende plek. Maar daar denkt _
The New York Times_ anders over. Na eerdere juichende stukken over de bruisende kunstscene, zet de krant nu de hipste hotspots op een rij.

‘Er is hier letterlijk niets te doen,’ zei de Engelse muzikant Noel Gallagher ooit over Brussel. Hij was niet de eerste die het zei. In Europa staat de Belgische hoofdstad nou niet bepaald bekend als een swingende plek. Maar Gallagher – en velen van ons – zouden zich toch eens wat beter in Brussel moeten verdiepen. Gallagher heeft duidelijk geen kans gezien om naar de street art te kijken, of naar de kunst in de vele nieuwe artistieke hotspots in de stad. Of om op zoek te gaan naar vintage spullen in de vele retro- en antiekzaakjes. Of om de innovatieve gerechten te proeven in de neo-Belgische restaurants, of de Belgische fusionrestaurants. Of om in een van de hippe bars een verfijnde cocktail achterover te slaan. De terroristische aanslagen in Parijs van november 2015 – die waren beraamd in Brussel – en de zelfmoordaanslagen vorig jaar op het vliegveld en in de metro van Brussel, zijn een tragedie voor de stad. Maar Brussel is veerkrachtig.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid