360 is jarig

360 Magazine

| Amsterdam | 03 december 2015

We zijn jarig, vier werden we deze maand en nu mogen we naar groep 1. Niks spannender dan meedoen met de groten, dan meetellen. Niet meer van die kinderachtige haakjes om onze jas aan op te hangen. Eindelijk een stoel op behoorlijke hoogte.

Van een eersteling die zich dolgelukkig en kritiekloos aan de wereld toonde, zijn we inmiddels niet sadder, juist wiser. Elke twee weken selecteren we het beste uit de internationale pers, nog altijd met een onverwoestbaar geloof dat dit blad bestaansrecht heeft. Niet zo zeer omdat wij het maken, en ook niet omdat we onze neus ophalen voor de berichtgeving in de gerespecteerde buitenlandkaternen van onze collega’s, maar omdat, laten we wel wezen: de noodzaak om ons te informeren over wat er buiten de grenzen gebeurt de afgelopen vier jaar niet minder is geworden. In editie één namen we ons voor de lacune te dichten, als de Nederlandse kranten en tijdschriften zich vooral richten op landen waar verkiezingen, conflicten of rampen de voorpagina’s bepalen. Daar is onze aandacht nooit opgehouden.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid