360 leest en selecteert

360 Magazine

| Amsterdam | 03 november 2016

De redactie van 360 attendeert u graag op een zevental buitenlandse non-fictieboeken die in het Nederlands zijn vertaald. De auteurs, goede bekenden van 360, kunt u eerder zijn tegengekomen op de pagina’s van ons magazine. Vandaar. Dankzij een samenwerking met Veen Media kunt deze boeken nu heel eenvoudig bestellen op veenmedia.nl/360magazine.

de euro

Toekomstscenario’s 
van een Euroscepticus

In editie 106 stond een interview met Joseph Stiglitz, waarin de Nobelprijswinnaar de euro als een economische mislukking bestempelde. Waar de gemeenschappelijke munt Europese landen welvarender had moeten maken en dichter bij elkaar zou brengen, is het tegenovergestelde gebeurd. Om de muntunie te redden zou het volgens Stiglitz goed zijn als sommige landen de eurozone verlaten. In zijn 
boek schetst hij drie mogelijke toekomstscenario’s, in een poging antwoord te geven op de vraag: kan de euro worden gered?

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid