4. Inefficiënt gebruik grondwater

The Nation

| New York | Sadia Hussain | 03 september 2019

Pakistan koerst af op een ernstige watercrisis in 2025. Er is minder dan 3.000 kubieke meter water per inwoner per jaar beschikbaar, veel minder dan in de omringende landen. De regering moet nu in actie komen.

Water is een onmisbare strategische hulpbron, en belangrijker nog, het is een recht dat vrij toegankelijk moet zijn voor de huidige bevolking en toekomstige generaties. De watervoorraden van Pakistan bestaan voornamelijk uit grondwater en oppervlaktewater. Grondwater is een zeer basale natuurlijke hulpbron, die opgesloten zit onder het aardoppervlak en gewonnen wordt via open bronnen en waterputten, terwijl oppervlaktewaterreservoirs bestaan uit rivieren, kreken, meren, eken, vijvers, dammen enzovoort. Regenwater is een bron van oppervlaktewater, maar in een semidroog land als Pakistan valt nog geen 500 millimeter regen per jaar, terwijl er in andere landen in de Zuid-Aziatische regio wel meer dan 1000 millimeter valt.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid