4. Niet de verwachte ouder

The Atlantic

| Boston | Sarah Zhang | 04 oktober 2018

Jaarlijks laten ruim 12 miljoen mensen in de Verenigde Staten via internet hun DNA testen. Dat kan verstrekkende gevolgen hebben.

Het was een medewerker van de klantenservice van AncestryDNA die Catherine St. Clair het slechte nieuws bracht. St. Clair dacht dat ze alleen maar een vraag had gesteld over een foutje in de uitslag. Haar broer – de broer die haar samen met drie andere broers en zussen voor haar verjaardag een DNA-test had gegeven – stond niet helemaal goed in haar familiestamboom. Maar het was geen vergissing, legde de vrouw aan de telefoon haar voorzichtig uit, als zulk nieuws ooit voorzichtig kan binnenkomen: de man van wie Clair dacht dat het haar broer was, deelde slechts genoeg DNA met haar om haar halfbroer te zijn. Sterker nog, ze matchte met geen enkel familielid aan vaderskant. Haar biologische vader moest dus iemand anders zijn.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid