4. Wie neemt de plaats in van Harvey Weinstein?

The Ringer

| 11 december 2017

Als mens was Weinstein misschien de belichaming van het kwaad, als producent konden weinigen aan hem tippen. Toch zullen zijn opvolgers uit een ander vaatje moeten tappen, schrijft popcultuursite The Ringer.

In februari 2017, toen Moonlight de Oscar voor de beste film kreeg, was het regisseur Berry Jenkins die de leden van de Academy bedankte. Een abnormaliteit die de Amerikaanse website The Ringer niet ontging: ‘De Oscarceremonie is de enige in de kunstwereld waar de hoogste prijs niet aan de kunstenaar wordt uitgereikt, maar aan zijn baas. De prijs voor de beste film wordt niet door de regisseur in ontvangst genomen, maar door de producent.’ Voor The Ringer een teken dat Hollywood ‘een dorp blijft waar vooral de macht in het zonnetje wordt gezet. Het voorlaatste gezicht dat we tijdens de uitreikingsceremonie op ons scherm zien, is van een betrekkelijk anoniem iemand die opereert achter de coulissen en toegang heeft tot het geld en de macht. Blank, meestal, en oud. Iemand als Harvey Weinstein.’

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid