6. De zelfrijdende auto verandert alles

The Register

| 01 december 2015

Zelfrijdende auto’s zullen pas op zijn vroegst in 2040 op de weg komen, verwacht McKinsey. Maar dan zullen de gevolgen ook gigantisch zijn.

Een nieuw rapport van McKinsey voorspelt dat de grootschalige invoering van zelfrijdende auto’s miljarden arbeidsuren zal besparen (of er juist toe zal leiden dat onze werkdag nog langer wordt, afhankelijk van hoe je het bekijkt), maar dat het nog een hele tijd duurt voor het zover is. In het rapport wordt opgemerkt dat er al voertuigen in gebruik zijn die louter door software worden bestuurd. Mijnbouwgigant Rio Tinto laat zijn erts op sommige locaties door robotwagentjes vervoeren, en er is ook een klein aantal landbouwmachines dat geen bestuurder nodig heeft. Maar de auteurs van het rapport denken dat zelfrijdende auto’s op zijn vroegst rond 2040 gemeengoed zullen worden. Google wil ze al veel eerder op de weg hebben, liefst nog binnen tien jaar, maar de analisten van McKinsey denken dat zulke auto’s nog lang voorbehouden zullen blijven aan gadgetfanaten.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid