8. Maatregelen tegen nepnieuws wereldwijd

360 Magazine

| Amsterdam | 03 februari 2017

En hoe de bal ging rollen.

Hoe de bal ging rollen

april – juni 2016 De Brexit-campagne. Tal van opzettelijk misleidende nieuwsberichten doen de ronde, vaak verspreid door voorstanders van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Een journalist van The Independent schatte onlangs dat ‘de valse informatie het referendum op een presenteerblaadje aan de voorstanders van Brexit heeft aangeboden’.

aug. – nov. 2016 Verkiezingscampagne in de VS. Op het hoogtepunt van de campagne vinden loze berichten een massale weerklank in de sociale media. De website BuzzFeed toont aan dat in de laatste drie maanden van de campagne twintig verzonnen berichten met betrekking tot de verkiezingen op Facebook meer activiteit teweegbrachten dan de twintig meest opzienbarende artikelen die op de websites van grote media als The New York Times verschenen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid