Aan tafel

360 Magazine

| Amsterdam | 05 februari 2020

Het is niet de bedoeling om te veel artikelen over wat en hoe er gegeten wordt op uw bord te leggen, maar voor Susan Pedersen maken we een uitzondering. Of eigenlijk voor Bee Wilson, over wier nieuwste boek, The Way We Eat Now, Pedersen in The Nation schrijft. Behalve angstaanjagende cijfers, zoals de 674 miljoen volwassenen wereldwijd die aan obesitas lijden tegenover de ongeveer 800 miljoen mensen die niet genoeg te eten hebben, gaat haar betoog vooral over, laten we zeggen, het tegen-beter-weten-in-eten.

We consumeren wat we zelf gekocht hebben, maar de werkelijkheid beperkt en beïnvloedt die keuze zonder dat we er misschien erg in hebben. Iedere middelgrote stad beschikt inmiddels over een oneindige sliert foodtrucks, boerenmarkten en speciaalzaken, maar het overgrote deel van de inwoners kan zich die producten helemaal niet veroorloven. Helaas. Ze nemen vaak hun toevlucht tot goedkope, meestal bewerkte producten die nauwelijks verzadigen en veel calorieën maar geen gezonde voedingsstoffen bevatten.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid