Abiy Ahmed wil schoon schip maken

The Reporter

| 14 november 2019

De Ethiopische premier Abiy Ahmed, kersverse Nobelprijswinnaar, roept iedereen die een bedreiging vormt voor de vrede en de veiligheid van Ethiopië ter verantwoording. Er moet, schrijft ook The Reporter, een einde komen aan de wetteloosheid in het land. 

Dankzij het gebrek aan ideeën dat het politieke landschap van Ethiopië kenmerkt, regeert de wetteloosheid. De achterban opzwepen tot onlusten in plaats van steun proberen te werven voor nobele ideeën is het handelsmerk geworden van huidige politici. Er zijn geen serieuze maatregelen genomen, terwijl dwingelanden die weinig ophebben met democratie of de wil van het volk onrust stoken en de hoop van de jongeren de bodem inslaan. Velen lijken te vergeten dat geweld aanwakkeren in plaats van oplossingen zoeken door middel van dialoog, giftige retoriek bedrijven en ondertussen constructieve ideeën onderdrukken en instabiliteit zaaien om rivalen te verslaan alleen kan uitlopen op anarchie en chaos.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid