Afghanistan: Ten minste zestien doden bij twee aanslagen door IS

© Sayed Khodaiberdi Sadat / Anadolu Agency

360 Magazine

| Amsterdam | 22 april 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Russische autoriteiten overspoelen de ether met ‘positieve’ nieuwsverhalen

» Zuid-Korea: Rechter schrapt veroordeling van twee homoseksuele soldaten

IS blijft bomaanslagen plegen in Afghanistan

Bij een aanslag op een sjiitische moskee in de noordelijke stad Mazar-i-Sharif zijn donderdagmiddag twaalf gelovigen om het leven gekomen, aldus de plaatselijke autoriteiten. In een verklaring zei Islamitische Staat (IS) dat ‘soldaten van het kalifaat erin geslaagd waren een bom in een tas’ in de moskee te plaatsen, die ze op afstand tot ontploffing brachten, bericht Al Jazeera.

Ook werden ten minste vier mensen gedood in de noordoostelijke stad Kunduz. Een fietser bracht een bom tot ontploffing toen een voertuig passeerde dat burgers vervoerde die als mecaniciens voor een militaire eenheid van de taliban werkten, aldus provinciaal politiewoordvoerder Obaidullah Abedi. Donderdagavond eiste Islamitische Staat ook de verantwoordelijkheid voor die aanslag op.

De aanslagen komen twee dagen na een aanval op een school in een sjiitische wijk van Kaboel. De taliban zeggen dat hun strijdkrachten Islamitische Staat hebben verslagen, maar volgens analisten blijft de terroristische organisatie een belangrijke uitdaging voor de veiligheid, aldus Al Jazeera.

Lees ook:

Recent verschenen