De beste nieuwe non-fictie

360 Magazine | Amsterdam | 26 maart 2021

Geluk is een panda: een boek vol ongecompliceerde wijsheid, volgens Amin Maalouf staan we aan de rand van een wereldwijde schipbreuk & Meer tips in deze Top 5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum.

Vorsten van Albion

Dan Jones

Vorsten van Albion is een kroniek van acht generaties van de beste en slechtste koningen en koninginnen die Engeland ooit heeft gekend. Ze maakten allen deel uit van het huis Plantagenet. Deze eerste koninklijke dynastie van Engeland heerste ruim driehonderd jaar lang over Albion, van 1154 tot 1485.


Geluk is een panda

Stéphane Garnier

Bestsellerauteur Stéphane Garnier laat zien dat geluk voor iedereen binnen handbereik ligt, als je er echt voor kiest. Zijn nieuwste boek is toegankelijk, ongecompliceerd en vol wijsheid: kies voor eenvoud, wees trouw aan jezelf, help anderen en jaag je dromen na.


Het einde van alles

Katie Mack

In Het einde van alles presenteert Katie Mack aan de hand van de nieuwste astronomische waarnemingen en geavanceerd deeltjesonderzoek vijf mogelijke eindes van het universum en alles wat zich erin bevindt. Kwantummechanica en snaartheorie waren nog nooit zo begrijpelijk (en leuk).


Revolte

Nadav Eyal

Nationalisme, migratie, klimaatverandering – onze wereldorde valt uiteen en Nadav Eyal heeft er een naam voor: revolte. Op alle continenten komen burgers in opstand tegen het idee van vooruitgang. Eyal maakt duidelijk dat we zullen moeten vechten om onze liberale waarden te behouden.


Schipbreuk der beschavingen

Amin Maalouf

We staan, vreest Amin Maalouf, op de drempel van een wereldwijde schipbreuk, die alle domeinen van de beschaving treft. De VS verliezen elke morele geloofwaardigheid, Europa riskeert uiteen te vallen en de Arabische wereld vervalt in een diepe crisis met rampzalige gevolgen voor de hele planeet.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven