• 360 Magazine
  • Gerecenseerd
  • U aangeraden door 360 en Athenaeum

U aangeraden door 360 en Athenaeum

360 Magazine | Amsterdam | 6 maart 2021

Eliot Higgins over een nieuwe vorm van journalistiek, Tom Phillips laat zien hoe we altijd al jokkend door het leven gingen & meer. Deze titels worden getipt door 360 en Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Wij zijn Bellingcat – Eliot Higgins

In Wij zijn Bellingcat vertelt oprichter Eliot Higgins hoe hij een geheel nieuwe manier van journalistiek creëerde en wereldwijd burgerjournalisten in staat stelde om misstanden aan de kaak te stellen, enkel met behulp van hun computer en smartphone. Een unieke kijk achter de schermen.


Spinozaland – Maxime Rovere

Baanbrekend boek dat op erudiete wijze de wereld van Spinoza schetst: mannen en vrouwen die hartstochtelijk op zoek zijn naar vrijheid en de waarheid. We maken kennis met de gedreven opperrabbijn Saul Morteira, die zijn briljante leerling Spinoza tot zijn grote spijt ‘de verkeerde kant’ op ziet gaan.


Waarheid – Tom Phillips

Tom Phillips is al jarenlang werkzaam als factchecker en wordt elke dag opnieuw geconfronteerd met totale onzin. In dit boek laat hij zien dat de mens al sinds het prille begin jokkend door het leven gaat. Dit is zijn hilarische opsomming van de meest spectaculaire en fabelachtige leugens uit onze geschiedenis.


Upstream – Dan Heath

Veel misdaden, chronische ziekten en klachten van klanten zijn te voorkomen. Waarom blijven we zo vaak stroomafwaarts en komen we niet stroomopwaarts, waar de problemen ontstaan? Dan Heath laat zien dat het mogelijk is om obstakels te overwinnen door anders te denken.


Metropolis – Ben Wilson

Steden waren nooit een noodzaak, maar toen ze er rond 5000 v.Chr. eenmaal waren, creëerde de nabijheid van andere mensen een enorme kracht die uitvindingen, kunst en handel tot grote hoogten dreef – een snelkookpan voor vooruitgang en beschaving.

veel gelezen
Een remedie tegen navelstaren?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verzonden.
inschrijven

360 is jarig en trakteert!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg 3 maanden gratis toegang tot 360 online.