Adviezen en voorspellingen voor 2023

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 29 december 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 30 december tot en met 5 januari.

RAM (21 maart-19 april): ‘Perfectionisme is de stem van de onderdrukker,’ schrijft Ram-auteur Anne Lamott. ‘Het houdt je verkrampt en krankzinnig.’ Dit lijkt me een belangrijk thema voor jou om in 2023 te omarmen. Laten we het idee wat positiever uitdrukken. In de Navajocultuur maken tapijtwevers opzettelijk kleine imperfecties in hun werk, zoals apart gekleurde kralen of verdwaalde stukjes garen. Deze rebellie tegen onbereikbare precisie geeft hun kunstwerken meer ziel. Verlost van de onrealistische opdracht om foutloos te zijn, kan het tapijt zich ontspannen neervlijen in zijn schoonheid.


STIER (20 april-20 mei): Hier zijn mijn vier decreten voor jou in 2023, Stier. 1. Je mag gulzig zijn als het in dienst staat van een heilig doel dat zowel het welzijn van anderen als dat van jezelf bevordert. 2. Je mag koppig zijn als je daarmee een visie op waarheid en goedheid voedt die verheffend en inspirerend is voor je omgeving. 3. Het is gepast om langzaam en geleidelijk te zijn als dat de beste manier is om te voorkomen dat samenwerkingsprojecten slordig worden. 4. Het is juist om ijverig te zijn in het handhaven van hoge normen, zelfs als dat ertoe leidt dat minder ijverige mensen afhaken.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): In 2023 zullen veel interessante lessen binnenkomen via je hechte relaties en samenwerkingsverbanden. U kunt meer leren over de kunst van het samenzijn dan je in lange tijd hebt gedaan. In het begin kunnen die lessen je wel eens opwinden. Maar uiteindelijk zullen ze je meer plezier en genezing opleveren dan je je nu kunt voorstellen.

Bonusvoorspelling: Je talent om je lot samen te weven met dat van anderen, zal een upgrade krijgen.


KREEFT (21 juni-22 juli): Hier zijn enkele projecten die ik je graag zie uitvoeren in 2023. 1. Leer je relaties hoe ze je kunnen koesteren zonder je te verstikken. 2. Ontwikkel je natuurlijke talent om plezier te hebben in dingen te zien en helpen groeien: een kind, een creatief project, een boom, een vriendschap of je bankrekening. 3. Als je je niet hecht aan de familieleden die het lot je heeft gegeven, zoek dan anderen die je leuker vindt. 4. Als je gebieden verkent die verder weg liggen of dieper van binnen, zorg er dan voor dat je je Kreeft-omhulsel wat weider maakt. 5. Vermijd vriendschap met mensen die oppervlakkig, hardvochtig of veel te koel zijn. 6. Probeer je aangetrokken te voelen tot mensen die je diepste gevoelens en hoogste idealen delen.


LEEUW (23 juli-aug. 22): De mystieke leraar Terence McKenna zegt: ‘Je moet het idee serieus nemen dat het begrijpen van het universum je eigen verantwoordelijkheid is, want het enige begrip van het universum dat nuttig voor je is, is je eigen begrip.’ Een belangrijk advies voor jou in 2023!

Ga op zoek naar interessante geesten die je diepe gedachten stimuleren

Je doet er goed aan voor een geüpdatete versie van je persoonlijke filosofie te zorgen. Ik stel voor dat je veel ideeën van slimme mensen leest over het spel van het leven. Ga op zoek naar interessante geesten die je diepe gedachten stimuleren. Pluk er die delen uit die waar zijn en creëer een nieuwe, unieke visie.


MAAGD (23 augustus-22 september): Hoe moeten we jullie romantische avonturen in 2023 noemen? We kunnen er grappig over doen en ze ‘Rituele paringsdansen aan de rand van de geschiedenis’ noemen. We kunnen melodramatisch zijn en ze ‘Duiken in de diepe donkere mysteries op zoek naar sexy schatten’ noemen. Of we kunnen hoopvol zijn en ze ‘Een heilige pelgrimstocht naar de grenzen van intimiteit’ noemen. Ik denk dat er een goede kans is dat alle drie de titels treffende beschrijvingen zijn van de interessante verhalen die voor je klaarliggen – vooral wanneer je moedig alle mogelijkheden verkent.


WEEGSCHAAL (23 september-22 oktober): ‘Coddiwomple’ is een Engels slangwoord en het betekent ‘vastberaden en dynamisch reizen naar een nog onbekende bestemming’. Het is niet hetzelfde als doelloos dwalen. De heersende stemming is niet passiviteit en vaagheid. Integendeel, mensen die ‘coddiwompelen’ weten precies wat plezierig en zinvol is. Ze hebben misschien geen vooropgesteld plan, maar ze weten wat ze nodig hebben en leuk vinden. Volgens mijn analyse van de astrologische voortekenen zijn de komende zes maanden een uitstekende tijd voor jullie, Weegschalen, om te experimenteren met coddiwompling.


SCHORPIOEN (23 oktober-21 november): In het theater van het oude Griekenland verwijst de term anagnorisis naar een scharniermoment waarop een personage een grote waarheid ontdekt waarvan het zich voorheen niet bewust was. Een ander Grieks woord, peripeteia, betekent een omkering van omstandigheden: ‘een verandering waardoor de actie omslaat naar het tegendeel.’ Ik breng deze leuke ideeën onder je aandacht, beste Schorpioen, omdat ik denk dat 2023 je verschillende gevallen kan brengen van anagnorisis die leiden tot peripeteia. Hoe wil je dat ze zich ontvouwen? Begin plannen te maken. Je zult de mysterieuze macht bezitten om te bepalen welke onderdelen van je leven hiermee gezegend worden.


BOOGSCHUTTER (22 november-21 december): De winters zijn koud in Olds, een stad in Alberta, Canada. De temperatuur kan er tot min 24 graden Celsius dalen. De landbouwkundige Dong Jianyi bouwde er een gigantische kas waarin hij het hele jaar door groenten kan telen. Hij geeft geen geld uit aan verwarming maar vertrouwt op innovatieve isolatie om de kas warm te houden. In 2021 kweekte hij 15.000 kilogram tomaten.

Welke creatieve nieuwe ontwikkelingen kun jij bedenken?

Ik stel voor dat we hem tot je inspirerende rolmodel maken voor 2023, Boogschutter. Ik denk dat jij, net als hij, een bron van vindingrijkheid zult zijn. Welke creatieve nieuwe ontwikkelingen kun jij bedenken? Hoe kun je meer overvloed in je leven brengen door extra energie te putten uit bestaande bronnen? Hoe zou je de natuur nog beter kunnen benutten?


STEENBOK (22 december-19 januari): In overeenstemming met je astrologische voortekenen in 2023 heb ik een citaat gekozen van Steenbok-verhalenverteller Michael Meade. Ik hoop dat je er de komende maanden over mediteert. Hij schrijft: ‘Alle betekenisvolle verandering vereist oprechte overgave. Maar overgave betekent niet simpelweg opgeven; het is meer het opgeven van je gewone zelf en iets anders toelaten dat jou van je eigen minderwaardige gevoel kan verlossen. Door ons over te geven, houden we op met argumenteren en proberen we het fundament van ons leven, onze oorsprong, weer aan te raken. Alleen dan kunnen we aanschouwen zoals het van oorsprong de bedoeling was, vanuit de diepte van de psyche waar ons genie huist, waar de zaden van wijsheid en zingeving werden geplant voordat we werden geboren.’ (Het citaat komt uit Meades boek Fate and Destiny, The Two Agreements of the Soul.)

WATERMAN (20 januari-18 februari): Naast mijn carrière als horoscoopcolumnist schreef ik romans en andere boeken. Ik werkte als singer-songwriter in rockbands en voerde een onemanshow op in theaters. Als ik daaraan terugdenk, moet ik altijd grijnzen als ik bedenk  hoeveel zakenmensen me adviseerden: ‘Ga eerst geld verdienen voor je je met creatieve dingen bezighoudt. Pas later, nadat je succesvol bent geworden, kun je het je veroorloven trouw te blijven aan je diepste artistieke principes.’

Ik ben erg blij dat ik nooit acht heb geslagen op die vreselijke raad, want dan zou ik gek en ongelukkig zijn geworden. Hoe kijk jij tegen dit fundamentele levensdilemma aan, Waterman? Dien je de god van het geld of de god van liefde om te doen waar je echt gelukkig van wordt? Ik vermoed dat het komende jaar je uitstekende kansen zal bieden om dat laatste doel te benadrukken.


VISSEN (19 februari-20 maart): Mijn advies voor jou smaakt zoet, beste Vissen.  In 2023 ligt het volledig in lijn met je astrologische voortekenen. Ik stel voor dat je mijn advies met de hand op een stukje papier schrijft en het in je portemonnee of onder je kussen bewaart. Hier komt het, met dank aan auteur Martha Beck: ‘Het is essentieel om jezelf een levensverhaal te vertellen waarin jij, de held, in de eerste plaats een probleemoplosser bent in plaats van een hulpeloos slachtoffer. Het ligt binnen je macht, wat het lot je ook heeft toebedeeld.’


Huiswerk:

Welk element zou je aan je leven kunnen toevoegen dat een grote verbetering zou betekenen?

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven