Brafa organiseert een kunstbeurs die anders is dan anders

, Origami Boat, 2010
360 Magazine | Amsterdam | 29 januari 2021

De Brusselse beurs voor moderne en hedendaagse kunst Brafa vindt dit jaar online plaats en fysiek op 129 locaties over de hele wereld. Galeries uit 14 landen openen hun deuren en delen hun collecties via het web.

Ondanks alle coronamaatregelen besloot de organisatie van de inspirerende beurs voor moderne en hedendaagse kunst Brafa, die jaarlijks in Thurn en Taxis in Brussel plaatsvindt, toch doorgang te laten vinden. Maar anders dan anders.

Dus nodigden ze alle deelnemende galeries van over de hele wereld – 129 in totaal – uit om in hun eigen galerie mini-Brafa-tentoonstellingen te organiseren met werk van kunstenaars die al voor deelname aan de beurs geselecteerd waren.

Met galeries in 14 landen, van België en Zwitserland tot de VS en Rusland; en in 38 steden, waaronder Brussel, Milaan, Boedapest en Nagoya, wordt Knokke-Heist, met 11 deelnemende kunsthandels, ongetwijfeld een van de hoogtepunten van deze unieke editie. 

Te bezoeken op 30 en 31 januari 2021 en op 6 en 7 februari 2021 van 11.00 tot 18.00 uur op verschillende locaties. Online via www.brafa.art/nl/exhibitors

Door Manuela Klerkx

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven