‘Angst is de grondstof voor moed’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 3 november 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 3 tot en met 10 november.

RAM (21 maart-19 april): Ik moedig je aan om de komende weken harder te werken dan ooit. En slimmer. Werk met flair en zelfvertrouwen, en geniet ervan! Je hebt nu een verrassend vruchtbare kans om opnieuw uit te vinden hoe je je werk doet en hoe je je voelt over je werk.

Wil je maximaal profiteren van deze op handen zijnde doorbraak, wees dan een inspiratiebron voor jezelf. Geef je ziel en zaligheid aan je werk, en ga daarin tot het gaatje – nog verder dan je voor mogelijk hield! (PS: Met ‘werk’ bedoel ik je baan en elke andere belangrijke activiteit die jou uitdaagt en beloont.)


STIER (20 april-20 mei): Misschien is dit een raar voorstel, Stier, maar ga eens een tijdje – hooguit een paar weken – experimenteren met dromen over wat je graag wil maar nog niet hebt. Ik voorspel je dat een dergelijke oefening in quichoteske zinloosheid, onverwacht veel voordeel zal opleveren. Het helpt je om echte, sterke, diepe dromen te dromen over onvervulde verlangens. Ze zullen je krachtiger maken en meer gefocust op je doelen.  


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Je beleeft je succesvolste momenten vooral wanneer al je ‘ikken’ erbij betrokken zijn. Op die ogenblikken wordt geen van hen verwaarloosd of aan de kant gezet. Naar mijn astrologische mening doe je er verstandig aan dit scenario de komende weken ruim baan te geven. Ik raad je zelfs aan om een groot verbroederingsfeest te geven waarop je al je alter ego’s uitnodigt om te komen zoals ze zijn. Veel plezier met het uitbeelden van je ‘ikken’!

Leg voor elke deelnemer een placemat en naamkaartje op tafel. Ga tijdens het feest van stoel naar stoel en spreek vanuit je hart namens iedereen persoonlijk. Bespreek daarna samen een nieuw project waaraan jullie allemaal zouden kunnen deelnemen.


KREEFT (21 juni-22 juli): Joost Joring, een van mijn Kreeft-lezers, vertelde me hoe hij de kunst cultiveert om de beste Kreeft ever te zijn: ‘Ik bouw mijn ziel om tot een burcht en ik geef mensen het gevoel dat ze bevoorrecht zijn als ze naar binnen mogen. Als ik mijn relaties soms moet instrueren om een tijdje buiten te blijven en bij de ophaalbrug te kamperen terwijl ik mijn problemen oplos, zorg ik ervoor dat ze weten dat ze nog steeds van me kunnen houden – en dat ik nog steeds van hen hou.’

Naar mijn astrologische mening wordt het een FEESTELIJKE tijd!

Ik heb bewondering voor het perspectief van Joost. Als Kreeft kan ik de waarde ervan bevestigen. Maar ik kan je ook meegeven dat je de komende weken ook mooie voordelen zult hebben van een mentaliteit die minder ‘burchtelijk’ is. Naar mijn astrologische mening wordt het een FEESTELIJKE tijd!


LEEUW (23 juli-aug. 22): Dichter en Leeuw Antonio Machado schrijft: ‘Ik dacht dat mijn vuur gedoofd was, en ik roerde de as. Toen verbrandde ik mijn vingers.’ Ik vertel je dit zodat je niet dezelfde fout maakt, Leeuw.

Je energie is op dit moment misschien wat minder stralend en vurig dan normaal, maar dat komt alleen omdat je in een oplaadfase zit. Je diepliggende reserves van vruchtbaarheid en kracht zijn zich aan het vernieuwen. Dat is een goed ding! Maak niet de fout te denken dat het een teken is van verminderde vitaliteit. Reageer niet overdreven bezorgd.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): Auteur en Maagd Siegfried Sassoon werd bekend met gedichten over zijn periode als soldaat in de Eerste Wereldoorlog. Doordat hij van heel dichtbij het bloedbad meemaakte, werd hij bedreven in het focussen op wat echt belangrijk was. ‘Zolang ik een rijk, innerlijk leven kan leiden,’ schreef hij, ‘heb ik geen reden tot klagen, en ik verwelkom alles wat me helpt mijn leven te vereenvoudigen, wat meer en meer een proces lijkt te zijn van het elimineren van niet-essentiële zaken.’

Welke niet-essentiële zaken kun je elimineren?

Ik stel voor dat we van Sassoon je inspirerende rolmodel maken voor de komende drie weken. Welke niet-essentiële zaken kun je elimineren? Wat kun jij doen om meer waardering op te brengen voor de dagelijkse wonderen die het leven je biedt?


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Als Weegschaal bezit je een talent dat ik als een superkracht beschouw: je bent in staat jezelf uit het hart van de chaos weg te rukken en scherpzinnig toe te kijken hoe je de chaos kunt temmen. Dat vind ik leuk aan jullie. Persoonlijk heb ik er meerdere malen profijt van gehad. Maar de komende weken vraag ik je iets anders.

Ga je meer bezighouden met praktische actie, hoe krakkemikkig je het ook doet. Dat is de komende tijd beter dan alles tot op het bot te willen analyseren. Dit moment in de geschiedenis van je persoonlijke universum vereist toewijding; dan komen jou dingen uit handen, ook al zijn ze misschien slordig en onvolledig afgewerkt. Laat dit je motto zijn: ‘Ik improviseer compromissen te midden van de interessante puinhoop.’


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): ‘Angst is de grondstof waaruit moed wordt vervaardigd,’ zei auteur Martha Beck. ‘Zonder angst zouden we niet eens weten wat het betekent om dapper te zijn.’ Ik ben dol op dat citaat – en in het bijzonder voor jullie, Schorpioenen, als meditatie die jullie kan leiden.

Je gaat een manier vinden om je angst om te zetten in moed

Meestal beschouwen we angst als ondubbelzinnig negatief, een afvoer van onze kostbare levenskracht. Maar ik vermoed dat die emotie de komende dagen nuttig voor jou zal zijn. Je gaat een manier vinden om je angst om te zetten in stoutmoedigheid, moed en zelfs hufterigheid.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Decennialang was de Canadese stad Sudbury het toneel van serieuze mijnbouwindustrie. Afzetting van nikkelsulfide-erts zorgde voor een bloeiende business. Maar die rijkdom bracht ook verschrikkelijke vervuiling met zich mee. De inheemse plantengroei van Sudbury werd compleet verwoest vanwege de bezoedelde lucht die door het smeltproces werd veroorzaakt.

In de jaren zeventig ontstonden pogingen om het gebied weer groener te maken. Tegenwoordig is de lucht boven Sadbury een van de schoonste in de provincie Ontario. In de geest van deze transformatie nodig ik je uit om een persoonlijk ontginningsproject aan te gaan. De tijd is gunstig om alle delen van je leven die aangetast of bezoedeld zijn, te ontgiften en te zuiveren.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Het Oudgriekse woord aigílips betekent letterlijk ‘zonder geiten’. Het verwijst naar een plek op aarde die zo hoog en steil is, dat zelfs geiten met een heel vaste tred er niet op kunnen. Plekken als deze zijn zeldzaam. Zo zijn er ook maar weinig metaforische pieken die een vastberaden Steenbok niet kan bereiken.

Je behendigheid bij de klim zal deze keer haar nut bewijzen in de afdaling

Een van je specialiteiten is het vermogen om schijnbaar onwaarschijnlijke en onbegaanbare hoogten de baas te worden. Maar nu komt er onverwachts een wending in je lot: de komende maanden moet je al je kracht en talent inzetten om heel diep af te dalen en naar binnen te gaan. Je behendigheid bij de klim zal deze keer haar nut bewijzen in de afdaling – voor het verkennen van de diepten. Je kunt er meteen aan beginnen!


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Gevorderde Watermannen zijn vaak gezegend met bijzondere vriendschappen, vrijgevochten intimiteit en innovatieve allianties. Mensen die zich bij je aansluiten, merken dat de samenwerking met een Waterman ongekend vernieuwend en plezierig is. Het zal hen waarschijnlijk verbazen welk creatief potentieel er in hen wordt ontketend vanwege hun synergie met jou.

De komende weken en maanden heb je nog meer kracht dan normaal om zulke liaisons en connecties te genereren. Misschien wil je wel een kopie maken van deze horoscoop en als visitekaartje gebruiken.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Ik heb in de literatuurgeschiedenis gezocht naar auteurs die ik als zeer intuïtief beschouw. De in Vissen geboren Anaïs Nin is mijn favoriet. Haar taal is vloeiend en lyrisch. Ze leidde een kleurrijk, onvoorspelbaar leven. Niemand anders verdient meer de titel van Intuïtiekampioen. En toch had ze ook een kritische kijk op het intuïtieve vermogen. Ze schrijft: ‘Ik begon te begrijpen dat er tijden waren dat ik mijn intuïtie in twijfel moest trekken en moest scheiden van mijn angst. Ik moet nadenken, observeren, vragen stellen, feiten zoeken, en niet blindelings vertrouwen op mijn intuïtie.’

Ik bewonder haar omzichtigheid. En ik vermoed dat daardoor juist haar intuïtie zo krachtig was. Jouw opdracht, Vissen, is om haar benadering toe te passen op je relatie tot je intuïtie. De komende maanden zullen een tijd zijn waarin je dit sleutelaspect van je intelligentie een boost kunt geven en het beter voor je kunt laten werken dan ooit tevoren.


Huiswerk voor deze week

Stel je voor dat je een drug neemt die je bewustzijn verandert. Stel je voor hoe het je beïnvloedt.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven