Anohni op het Holland Festival

© ANOHNI
360 Magazine | Amsterdam | 20 juni 2023

De Brits-Amerikaanse zangeres, songwriter en beeldend kunstenaar Anohni is de associate artist van deze editie van Holland Festival. Het internationale festival voor podiumkunsten in Amsterdam duurt nog de hele maand juni.

Een deel van het programma van het Holland Festival is tot stand gekomen in samenwerking met associate artist Anohni (voorheen bekend van Antony and the Johnsons). Ze zal op meerdere plekken en in verschillende disciplines het maatschappelijk debat op gang brengen, om een nieuwe visie op de samenleving te formuleren: een waarin niemand wordt uitgesloten, gemarginaliseerd of uitgebuit.

De kunstenaar zelf is aanwezig met drie projecten. Het muziekstuk The Disintegration Loops (for Euterpestraat) is gratis toegankelijk en bevat muziek van de Amerikaanse componist William Basinski, uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest. De multimediale tentoonstelling She Who Saw Beautiful Things is te zien in Huis Willet-Holthuysen. En als onderdeel van kunstenaarsgroep Future Feminism presenteert Anohni  in het Muziekgebouw de installatie 13 Tenets of Future Feminism.

Holland Festival, meerdere locaties in Amsterdam

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven