Coco Chanel in beeld en geluid

© Time / Getty - Hal Vaughan / Wikipedia
360 Magazine | Amsterdam | 29 januari 2021

Coco Chanel wordt geëerd met een tentoonstelling in Musée de la Mode de la Ville in Parijs. Zolang de musea nog gesloten zijn kunt u kijken naar een film over het leven en luisteren naar een podcast over ‘s werelds bekendste modeontwerpster.

Het werd tijd, vijftig jaar na haar dood wordt het grote vakmanschap van Gabrielle – Coco – Chanel eindelijk geëerd met een tentoonstelling in een toonaangevend museum. Wie kent ze niet? De ‘little black dress’, Number 5, de parelkettingen, de sierstiksels, de schandalen. De simpele, tijdloze stijl van Chanel blijft onovertroffen. En wist u dat ze intensief samenwerkte met legendarische creatieven als Cocteau, Stravinsky, Picasso en Diaghilev? Bekijk dan zolang de lockdown duurt de film Inside Chanel over leven, inspiratie en werk van Coco. 

Chanel 1 1
Coco Chanel, ‘s werelds bekendste modeontwerpster, wordt geëerd met een tentoonstelling in Musée de la Mode de la Ville in Parijs.

Of luister naar de podcast ‘Chanel connects’, waarin bekende talenten uit de muziek-, kunst-, film-, dans-, mode-, en architectuurwereld – van Pharrell Williams tot Tilda Swinton – reflecteren over de toekomst van cultuur in een radicaal veranderende wereld. Dan bent u weer bij op dat gebied. 

Gabrielle Chanel Fashion Manifesto

Tot en met 14 maart in Musée de la Mode de la Ville, Parijs. www.palaisgalliera.paris.fr

Door Manuela Klerkx

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven