De beste non-fictie van december

360 Magazine | Amsterdam | 1 december 2021

Een atlas vol opmerkelijke feiten die tot de verbeelding spreken; Wat hebben monarchieën de wereld gebracht? & Meer tips in deze Top-5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum.

Atlas van opmerkelijke feiten – Ian Wright

Welke staten hebben een Noord-Koreaanse ambassade? Welke regio heeft het hoogste aantal heavymetalbands per hoofd van de bevolking? Het zijn zomaar wat onderwerpen in deze verrassende, diepgravende, kleurrijke en tot de verbeelding sprekende atlas.


Winteren – Katherine May

Iedereen heeft wel momenten in zijn of haar leven die vragen om stilstand: een verlies, ziekte, zorgen, te hard gewerkt. Katherine May laat zien dat deze periodes komen en gaan, net als de seizoenen. En zoals in de natuur de winter gebruikt wordt om te rusten, kunnen wij ook een stap terug doen en ‘winteren’.


Koningen – Erik Petersson

Petersson beschrijft wat er gebeurt als macht in handen van een individu ligt – een bestuursvorm met een slechte reputatie, maar hij laat ook zien hoe die duizenden jaren alleenheerschappij leidden tot de grootste verworvenheid van de twintigste eeuw: onze hedendaagse democratie.


De kosmos geschreven – Bernard Silvestris

In Tours aan de Loire schreef Bernard Silvestris een verbluffend werk, waarin hij vrolijke poëzie en filosofische
dialogen combineert om een wonderlijk verhaal te vertellen over het ontstaan van het universum en de constructie van de mens, een schepsel dat even breekbaar als inventief is.


Een duik in een vijver in de regen – George Saunders

Hoe werkt fictie en waarom is het nu meer dan ooit van belang? Al meer dan twintig jaar leest sterauteur George Saunders samen met zijn schrijfstudenten zijn favoriete Russische korte verhalen, op zoek naar de antwoorden op die vragen.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven