De beste non-fictie van juli

360 Magazine | Amsterdam | 30 juni 2023

Hoe kijk je tegen de oorlog in Oekraïne aan wanneer je eigen broer in de Donbas gesneuveld is? Historica Olesya Khromeychuk schrijft erover in haar nieuwste boek & meer boekentips in deze top 5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum Boekhandel.

Bloedbadnatie – Paul Auster

Bloedbadnatie gaat over een epidemie die niet wordt veroorzaakt door een ziekte, maar door wapens. Paul Auster onderzoekt hoe Amerika’s liefde voor wapens ontstond bij de eerste Engelse kolonisten, en hoe die geschiedenis van geweld doorleeft tot de dag van vandaag.

» Bestel het boek in de webshop van Athenaeum Boekhandel.


Vreemden voor onszelf – Rachel Aviv

Rachel Aviv volgt mensen met stoornissen die tegen de grenzen van psychiatrische verklaringen aanlopen. Hun diagnose geeft hun ervaring een naam, maar drukt ook een stempel op hun identiteit en positie in de maatschappij. Aviv opent nieuwe vensters in ons denken over psychische stoornissen.

» Bestel het boek in de webshop van Athenaeum Boekhandel.


De mens als dier – Markus Gabriel

De mensheid staat op de rand van de afgrond. Om onze dreigende zelf­vernietiging te voorkomen, moeten we ons beeld van de wereld en van onszelf radicaal herzien. Daarom pleit Markus Gabriel voor een Nieuwe Verlichting, waarin de mens als dier centraal staat.

» Bestel het boek in de webshop van Athenaeum Boekhandel.


De dood van een soldaat verteld door zijn zus – Olesya Khromeychuk

In 2017 sneuvelt de broer van Olesya Khromeychuk in de Donbas. Olesya woont dan al jaren in Londen. Terwijl ze probeert het verlies een plek te geven, tracht ze de Russische invasie in Oekraïne te verwerken: als historica van de oorlog en als vrouw, burger en zus.

» Bestel het boek in de webshop van Athenaeum Boekhandel.


Islam – Ahmet T. Kuru

De islamitische wereld kende invloedrijke denkers en wetenschappers in haar vroege geschiedenis, in een tijd dat Europa werd gedomineerd door religieuze orthodoxie en militaire heerschappij. Van de 9de tot de 12de eeuw waren moslimlanden filosofisch en sociaaleconomisch veel ontwikkelder dan het Westen.

» Bestel het boek in de webshop van Athenaeum Boekhandel.

Lezers van 360 Magazine krijgen 10 procent korting op alle niet-Nederlandstalige boeken en tijdschriften in de webshop van Athenaeum met de code 360MAG

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven