De beste non-fictie van maart

360 Magazine | Amsterdam | 2 maart 2023

Robert D. Kaplan onderzoekt hoe we de wereldpolitiek anno 2023 beter kunnen begrijpen aan de hand van de oude Grieken, Duitse filosofen en Shakespeare & meer boekentips in deze top 5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum Boekhandel.

Emotionele intelligentie – Daniel Goleman 

Daniel Goleman laat ons kennismaken met het voelende deel van ons brein, dat zorgt voor zelfkennis, zelfbeheersing, geestdrift en het vermogen eigen emoties te herkennen en onszelf te motiveren. Emotionele vaardigheden zijn van doorslaggevend belang voor succes in werk en relaties.


8 regels van de liefde – Jay Shetty 

Op basis van oude wijsheden en de nieuwste wetenschappelijke inzichten laat Shetty zien welke regels de liefde volgt. Liefde is namelijk geen ingewikkeld concept of een verzameling van clichés, maar een vaardigheid die je aan de hand van praktische stappen kunt ontwikkelen.


Het liefdesbegrip bij Augustinus – Hannah Arendt

Dit proefschrift is een kritische bezinning op de wijze waarop Augustinus de liefde doordenkt en doorleeft, van de bedrieglijke amor mundi naar de onbedrieglijke amor dei, de liefde tot God, tot de poging die laatste in de naastenliefde te integreren in de wereld. 


De geopolitieke tragedie – Robert D. Kaplan

Kaplan onderzoekt aan de hand van het werk van de oude Grieken, Shakespeare, Duitse filosofen en moderne tragedieschrijvers hoe de menselijke drama’s, conflicten en dilemma’s die zij uitdiepten weerklinken in de internationale politiek. Wijze lessen voor de hedendaagse wereldpolitiek.


Zo verzet je je tegen een dictator – Maria Ressa

Hoe de democratie wereldwijd langzaam ten onder gaat en hoe sociale media een serieuze bedreiging vormen voor onze vrijheid. Betoogd vanuit de frontlinie van de digitale oorlog, is dit een dringende oproep aan ons allemaal om op te staan en actie te ondernemen.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven