De beste non-fictie van november

360 Magazine | Amsterdam | 2 november 2022

Ian Buruma slaagt erin om drie complexe levens die bepaald werden door WO II met elkaar te verbinden; Suleika Jaouads ongelooflijke verhaal over rouw en dankbaarheid & meer tips in deze Top-5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum Boekhandel.

Rebelse genieën De eerste romantici en de uitvinding van het ik van Andrea Wulf

Aan de hand van een aantal briljante figuren uit de geschiedenis vertelt Andrea Wulf hoe de dunne lijn tussen egoïsme, vrije wil en individuele vrijheden is ontstaan en hoe wij onszelf als middelpunt zijn gaan beschouwen. 


Te groot om ons voor te stellen van Amitav Gosh

Wat zeiden kunst en literatuur begin 21ste eeuw over het vooruitzicht dat de zee op een dag steden als New York en Bangkok zou verzwelgen? Als toekomstige generaties ooit antwoorden op die vraag zoeken, zullen ze snel rond zijn. 


De fantasten – Friedrich Weinreb, een Chinese prinses en de masseur van Himmler van Ian Buruma

Ian Buruma slaagt erin om drie complexe levens die bepaald werden door de Tweede Wereldoorlog met elkaar te verbinden. Alle drie brachten ze hun tijdgenoten en latere historici in de war. Maar bovenal lieten zij hun bedrog zelfbedrog worden.   


De jonge Alexander – De wording van Alexander de Grote van Alex Rowson

Dit buitengewone boek gaat over de stormachtige relatie tussen Alexanders ouders, koning Philippus II en prinses Olympias, over zijn opleiding door Aristoteles en over zijn strenge militaire training, waarin de basis werd gelegd voor Alexanders ontembare ambitie.


Tussen twee werelden – Wat bijna doodgaan mij leerde over het leven van Suleika Jaouad

Dit is Suleika Jaouads ongelooflijke verhaal over rouw en dankbaarheid, gebaseerd op haar column ‘Life, Interrupted’ in The New York Times, die bekroond werd met een Emmy Award.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven