De beste non-fictie van september

360 Magazine | Amsterdam | 3 september 2021

Hoe heeft Antwerpen zich kunnen opwerken tot kloppend hart van de zestiende eeuw? Thimothy Caulfield onderzoekt feit en fictie achter onze dagelijkse beslissingen & Meer tips in deze Top-5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum.

Antwerpen. De gloriejaren – Michael Pye

Bestsellerauteur Michael Pye vertelt het verhaal van een stad die tegen alle verwachtingen in opkwam als het kloppend hart van de zestiende eeuw, en in korte tijd de wereld wist te veranderen. Eén ding is volgens Pye zeker: zonder de Antwerpse geschiedenis zou vandaag niets hetzelfde zijn.


Tunnel 29. Liefde, spionage en verraad. De spectaculairste ontsnapping uit Oost-Berlijn – Helena Merriman

Een razend spannend spionage- en ontsnappingsverhaal, maar ook een dramatische liefdesgeschiedenis over de Oost-Duitse vluchteling Joachim Rudolph, op basis van honderden uren gesprekken met getuigen en uitgebreid onderzoek in de archieven van de Stasi.


De integere slet. Handboek polyamorie – Dossie Easton

Een cultklassieker over polyamorie die beschrijft hoe je op een moreel verantwoorde manier meerdere geliefden tegelijkertijd kunt hebben. Het boek geeft antwoord op alle mogelijke vragen en biedt handreikingen voor de bijbehorende uitdagingen, zoals jaloezie en oordelen van de omgeving.


Relax! Feit en fictie achter al je dagelijkse beslissingen – Timothy Caulfield

Dagelijks nemen we een belachelijke hoeveelheid beslissingen, vaak zelfs duizenden. Gezondheidsbeleidsexpert Timothy Caulfield leidt ons door zo’n normale dag en laat het waarom zien van onze keuzes en gewoontes: vaak nemen we beslissingen gebaseerd op verkeerde informatie.


More Than a Woman. Een ode aan de overvraagde veertig plus-vrouw – Caitlin Moran

Als je eenmaal de dertig bent gepasseerd, dacht Caitlin Moran, dan weet je wel hoe dat moet, vrouw zijn. Dan liggen je moeilijkste jaren achter  je. Daarom keek ze uit naar haar leven als veertiger, dat zou een eitje zijn. Toch? Maar als de middelbare leeftijd nadert doemen er allerlei nieuwe levensvragen op.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven