‘Een volmaakte cirkel heeft altijd kronkels in zijn loop’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 26 januari 2023

Dit voorspellen de literaire astroloog Rob Brezsny en de sterren voor de week van 26 januari tot en met 1 februari.

RAM (21 maart-19 april): Jarenlang werkte Noah Webster (1758-1843) aan het eerste officiële Amerikaanse woordenboek. Het werd een bron van inspiratie voor dichter Emily Dickinson (1830-1886). Vele jaren was het haar ‘enige metgezel’, zei ze. Volgens een van haar biografen was het woordenboek ‘niet zomaar een naslagwerk voor haar – ze las het zoals een priester zijn brevier las, steeds opnieuw, bladzijde na bladzijde in gedachten verzonken’. Ik wens dat je een bron vindt die jou in 2023 onafgebroken zal inspireren.


STIER (20 april-20 mei): ‘De eigenschappen van de dingen die voor ons het belangrijkst zijn, zitten verborgen in hun eenvoud en vertrouwdheid.’ Dat verklaart Stier en filosoof Ludwig Wittgenstein in zijn boek Filosofische onderzoekingen. Gelukkig voor jullie, Stieren, hebben jullie de natuurlijke aanleg om belangrijke dingen niet te verstoppen of te verwaarlozen, hoe eenvoudig en vertrouwd ze ook zijn.

De komende vier weken zullen jullie uitzonderlijk bedreven zijn in deze superkracht. Ik hoop dat je die gebruikt om het leven van de mensen om wie je geeft naar een hoger plan te tillen. Wij, de niet-Stieren, profiteren allemaal van je duwtje in de rug wanneer we onze koers bijstellen.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Dichter Carolyn Kizer zegt dat dit het centrale thema van haar werk is: ‘Al ontmoet je elkaar maar een kort ogenblik, of kijk je iemand op straat even aan – het verandert je altijd.’ Volgens mij heeft ze gelijk. De mensen die we tegenkomen en de invloed die ze uitoefenen, maken het moeilijk om te volharden in onze houding en ons gedrag. Bovendien hebben de mensen die we goed kennen een nog diepgaander transformerend effect.

Word maar extra hongerig en neem alle aansporingen dankbaar in ontvangst

Ga deze waarheid de komende weken vieren, Tweelingen! Ik hoop dat je er heerlijk op gedijt. Word maar extra hongerig en neem alle aansporingen dankbaar in ontvangst. Zo stijg je uit boven jezelf – nu, morgen en in de verre toekomst.


KREEFT (21 juni-22 juli): Misschien heb je zin om eens een poosje een Schorpioen te spelen – ga je gang! Je zult spookachtige, magische wezens ontmoeten. Het zal je gemakkelijker afgaan om te genieten van zielenprikkelende situaties, die je uitdagen tot een nieuwe, provocerende visie.

Ben je nieuwsgierig naar het geheim van intense, bijna obsessieve passie? Heb je je wel eens afgevraagd of er een manier bestaat om creatief en constructief om te gaan met je persoonlijke dualiteit? Echt, al deze geneugten zijn binnen handbereik, en zelfs meer! Misschien wil je nog een ander exotisch genoegen verkennen: het lichtelijk verboden randgebied waar duizelingwekkende hoogten en kolkende diepten elkaar overlappen. Ga de erotische genoegens van spirituele experimenten en de spirituele genoegens van erotische experimenten aanboren.


LEEUW (23 juli-aug. 22): De cirkel kan en zal uiteindelijk rond zijn, als je hem maar op z’n beloop laat. Uiteindelijk voltooit hij zichzelf. Maar ik ben een beetje bezorgd dat een verouderd deel van jezelf zich toch vastklampt aan een vorm van perfectie die onhaalbaar en onwenselijk is.

Tot dat verouderde deel zeg ik: vertrouw erop dat de Toekomstige Jij juist gedijt op schijnbare imperfecties. Vertrouw erop dat de imperfecties het lood zijn dat de alchemist omsmeedt tot goud – en jij bent die alchemist! Een volmaakte cirkel heeft altijd kronkels in zijn loop.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): Het werk van Shakespeare is vanuit zijn Engelse moedertaal in vele talen vertaald. Maar de boeken van Maagd en detective-auteur Agatha Christie zijn veel vaker vertaald dan die van de beroemde bard (Meer info). Laat Christie jou de komende vier weken inspireren!

Gebruik je superkracht verstandig en met plezier!

Naar mijn astrologische inschatting beschik je over een buitengewoon vermogen om te communiceren met een enorme diversiteit aan mensen. Je vermogen om als bemiddelaar, tussenpersoon en vertaler op te treden, zal een hoogtepunt bereiken. Gebruik je superkracht verstandig en met plezier!


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Franz Liszt (1811-1886), Weegschaal en muzikant, was een productief en invloedrijk genie die muziek componeerde en vertolkte met groot gevoel. Daarnaast was hij ook nog eens fysiek aantrekkelijk en charismatisch. Als hij optrad, werd er gezwijmeld en gekreund in het publiek, en sommige mensen gooiden hun kleren en sieraden naar het podium. Maar Liszt had meer. Hij was een gulle en attente leraar voor honderden pianostudenten, en hij bood zijn lessen altijd gratis aan. Hij diende ook als mentor en weldoener voor vele beroemde componisten, waaronder Wagner, Chopin en Berlioz.

Ik stel voor dat we Liszt de komende elf maanden tot je inspirerende voorbeeld maken. Dat hij je mag aanzetten om jezelf met flair en zwierigheid uit te drukken, terwijl je gelukzaligheid uitstort over mensen die het waard zijn!


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Dit kan misschien omstreden klinken, maar in de komende weken geef ik je kosmische toestemming om iets te doen wat op cultuurkaping lijkt. Geef de planeten maar de schuld! Ze zeggen me dat je, om je geest en hart op de juiste manier te verruimen, inspiratie en onderricht moet zoeken in een hele rits culturen en tradities.

Zing kabbalistische liederen, spreek Lakota-gebeden uit en zing boeddhistische gezangen

Dus moedig ik je aan naar West-Afrikaanse muziek te luisteren, Chinese poëzie in vertaling te lezen en je te vergapen aan de kunst van inheemse Australiërs. Zing kabbalistische liederen, spreek Lakota-gebeden uit en zing boeddhistische gezangen. Dit zijn maar een paar ideeën. Ik laat het verder aan je verbeelding over, maar je zult versteld staan van de vele fascinerende invloeden die jou zullen onderrichten en verrukken.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): ‘De wereld is een schouwspel,’ schreef Shakespeare, ‘waar alle mannen en vrouwen de acteurs zijn.’ Dat is altijd waar, maar de komende weken zal het voor jou nog meer kloppen. Er wordt in je omgeving op hoog niveau geveinsd en geacteerd. De plotwendingen kunnen draaien om heimelijke intriges en verborgen agenda’s.

Het is van vitaal belang dat je luistert naar wat mensen NIET zeggen en naar de verborgen en symbolische betekenis achter hun woorden. Maar naast al deze waarschuwingen voorspel ik je dat de verhalen waarvan je getuige bent en waarvan je deel uitmaakt, vaak hoogst vermakelijk en interessant zullen zijn.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): In deze horoscoop reik ik je de wijsheid aan van Steenbok en verhalenverteller Michael Meade. Het zal je de komende maanden inspireren. Hier komt Michael: ‘Het ingenieuze brein in een mens wil graag bezig zijn. Het is verbonden met de sterren; het wil vurig branden en creëren en heeft veel te bieden. Dat is de aard van de innerlijke genialiteit.’

Schrijf een pagina vol met ideeën over waar jouw genialiteit uit bestaat

Schrijf voor je huiswerk, Steenbok, een pagina vol met ideeën over waar jouw genialiteit uit bestaat. Ik ben ervan overtuigd dat je unieke talenten, gaven en kernwaarden in 2023 meer dan ooit tot hun recht zullen komen.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): De Griekse schrijver Nikos Kazantzakis (1883-1957) werd negen keer genomineerd voor de prestigieuze Nobelprijs voor Literatuur, maar won nooit. Bijna was het zover in het laatste jaar van zijn leven, maar de Franse auteur Albert Camus versloeg hem met slechts één stem. Camus zei dat Kazantzakis de prijs ‘honderd keer meer’ verdiende dan hijzelf.

Ik doe een wilde voorspelling over jou in de komende maanden, Waterman. Als er iets in je lot is geweest dat lijkt op dat van Kazantzakis, is de kans groot dat het eindelijk zal omslaan. Ben je klaar om de voldoening maar ook de verantwoordelijkheid van je eerste erkenning te omarmen?


VISSEN (19 feb.-20 maart): Opvoedkundige Parker Palmer heeft een belangrijke boodschap waarover je de komende weken kunt mediteren. Lees die alsjeblieft aandachtig en maak haar tot je lichtende vuurtoren.

Palmer zegt: ‘Eenzaamheid betekent niet noodzakelijkerwijs dat je afgezonderd van anderen leeft; het betekent eerder dat je nooit afgezonderd van jezelf leeft. Het gaat niet om de afwezigheid van andere mensen – het gaat erom volledig aanwezig te zijn bij jezelf, of je nu samen met iemand anders bent of niet. Gemeenschap betekent niet noodzakelijkerwijs dat je elkaar voortdurend in de ogen kijkt; het betekent eerder dat je nooit het besef verliest dat je met elkaar verbonden bent.’


Huiswerk van deze week

Wat is de beste en meest heilzame leugen die je kunt vertellen?

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven