‘Elk echt nieuw idee lijkt in het begin gek’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 17 november 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 17 tot en met 14 november.

RAM (21 maart-19 april): Virginia Woolf schreef iets waarvan ik vermoed dat het de komende weken speciaal voor jou geldt: ‘We kunnen het wilde paard in ons niet negeren. Onmatig galopperen, uitgeput op het zand neervallen en de aarde voelen tollen. Vriendschappelijke gevoelens koesteren voor – jazeker – gras en stenen. Dat zijn de verlangens die ons bij de strot grijpen, en er valt niet aan te ontkomen.’

Hier is mijn vraag voor jou, Ram: hoe ga je de energie van je wilde paard positief benutten? Ik hoop dat de zelfbewuste mens in jou het paard zodanig berijdt dat je het kunt inzetten om jou en je naasten van dienst te zijn. Het is niet verkeerd om je af en toe over te geven aan wat onmatig galopperen. Maar ik duim voor je dat je vooral gematigd en gedisciplineerd galoppeert.


STIER (20 april-20 mei): ‘Het meeste lijden in de wereld komt waarschijnlijk voort uit mislukte liefde’, schrijft dichter Marie Howe. Helemaal mee eens! We hebben allemaal wel eens tijden meegemaakt waarin iemand niet langer van ons hield en we pijn moesten lijden omdat we gekwetst werden. Dat is het slechte nieuws, Stier.

Ook je vermogen om anderen te helpen bij hun liefdespijn, is groter geworden

Het goede nieuws is dat je nu meer kracht hebt dan normaal om de mislukte liefdes die je in het verleden moest doorstaan, te verwerken. Ook je vermogen om anderen te helpen bij hun liefdespijn, is groter geworden. Ik hoop dat je van harte en met gulle hand je naasten geestelijk bijstaat!


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Regelmatig hoor ik van Tweelingen dat ze tijdens hun slaap nog halfwakker zijn. Misschien werken ze in hun dromen overuren, waarin ze de problemen van hun wakkere leven proberen op te lossen. Of ze liggen in het donker in bed te broeden op een complex idee dat hen fascineert, of misschien denken ze na over de plotontwikkeling in een boek dat ze hebben gelezen of een serie die ze hebben gebingewatcht. Misschien ben jij ook wel vatbaar voor dergelijk gedrag.

Zo ja, dan raad ik je aan om daar een tijdje mee te stoppen. Volgens mij is het nu van belang om je geest in diepe ontspanning te brengen en rijkelijk te verwennen met onnuttige fantasieën en dromen. Je hebt tegenover jezelf de heilige plicht om mysterieuze en opwindende gevoelens te onderzoeken die het rationele denken omzeilen.


KREEFT (21 juni-22 juli): Hier zijn mijn twee kernboodschappen voor jou. 1. Onthoud waar je belangrijke dingen verbergt. 2. Onthoud dat je inderdaad een aantal belangrijke dingen hebt verborgen. Snap je ‘m? Weet dat ik je drang om sommige geheimen achter slot en grendel weg te stoppen, absoluut niet in twijfel trek. Ook heb ik geen mening over het feit dat je de behoefte voelt om een bepaald kleinood te verbergen dat je nog niet wilt onthullen.

Zorg ervoor dat je je schatten niet uit het oog verliest

Het is volkomen begrijpelijk als je een deel van je binnenwereld voorlopig voor bepaalde mensen verboden terrein wilt houden. Maar als je je bezighoudt met een of meer van deze acties, zorg er dan wel voor dat je je schatten niet uit het oog verliest. En vergeet niet waarom je ze opbergt.


LEEUW (23 juli-aug. 22): Ik weet dat ik je niet hoef te leren hoe je je sensualiteit moet uiten. Daartoe hoef jij absoluut niet geprikkeld of aangemoedigd te worden. Als Leeuw versta jij de kunst van het levensgenieten als geen ander. Maar terwijl je je voorbereidt op het weelderige en wellustige sensualiteitsseizoen, waarin je je compleet gaat onderdompelen, kan het geen kwaad om even naar de peptalk te luisteren van je collega-levensgenieter en Leeuw James Baldwin.

Hij zegt: ‘Sensueel zijn is respect hebben voor en zich verheugen in de kracht van het leven en het leven zelf. Het betekent volledig mindful te zijn bij alles wat je doet – van je inspanningen om lief te hebben tot het breken van het brood.’


MAAGD (23 aug.-22 sep.): Veel Maagden zijn hun hele leven op zoek om te leren wat Sigmund Freud als volgt beschreef: ‘Vertrouw in de kleine zaken op de geest en in de grote op het hart.’ Ik denk dat je op een belangrijk kruispunt staat in jouw pogingen om die wijsheid onder de knie te krijgen.

Er staan cruciale beslissingen op stapel, zowel in kleine als grote zaken. Ik ben er zeker van dat je het juiste zult doen, zolang je geest maar de kracht krijgt om te doen waar die goed in is, en je hart om te doen waar het voor bedoeld is.


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Sociale media zoals Facebook en Twitter voeden onze verontwaardiging. Hun algoritmen zijn ontworpen om onze walging en verbolgenheid aan te wakkeren. Ik moet bekennen dat ik weleens in hun valstrik terecht kom. Soms verleiden ze mij ertoe om ergens aanstoot aan te nemen of boos over te worden, ook al vormen die gevoelens een kleine minderheid van mijn totale emotionele bereik.

Het is de hoogste tijd voor een fase van minimale woede en walging

Als tegengif zoek ik proactief naar ervaringen waarover ik me kan verwonderen, die me verheffen en mijn waardigheid vergroten. Ik nodig je uit, Weegschaal, om de komende weken dezelfde focus als ik te cultiveren. Het is de hoogste tijd voor een fase van minimale woede en walging – en van maximale eerbied en ontzag.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Schorpioen en auteur Sylvia Plath had een verontrustende, melodramatische relatie met romantiek. In een van haar korte verhalen laat ze bijvoorbeeld een vrouwelijk personage zeggen: ‘Zijn liefde is de sprong van twintig verdiepingen, het touw om de nek, het mes in het hart.’ Ik verzoek je dringend om het contact te vermijden met mensen die zo denken en voelen – hoe glamoureus ze ook mogen lijken.

Volgens mij is het mogelijk dat je romantische bestemming in de komende maanden opbeurend en opwindend is op een gezonde manier. Laat het in ieder geval je algehele welzijn bevorderen. Je hebt het echt niet nodig om je te verbinden met schimmige afvalligen als er voldoende stralende helpers beschikbaar zijn.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Ik ben dol op genezer en schrijver Caroline Myss, ook een Boogschutter, omdat ze zowel spiritueel als praktisch is, meelevend en fel. Hier is een tekstfragment uit haar werk waarvan ik denk dat het de komende weken nuttig voor je zal zijn: ‘Laat het verleden je eindelijk gaan vervelen; het is voorbij! Vergeef jezelf voor wat je denkt dat je deed of niet deed, en concentreer je op wat je gaat doen – vanaf vandaag.’

Om ervoor te zorgen dat je het beste uit haar raad haalt, geef ik je als kers op de taart nog een inzicht van auteur Augusten Burroughs: ‘Je kunt niet tegen je wil de gevangene van je verleden zijn – omdat je alleen in je geest in het verleden kunt leven.’


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Hoe zou je reageren als je hoorde dat je T-shirt van 50 euro werd gemaakt door een Haïtiaans kind dat er 10 cent mee verdiende? Draag je het T-shirt dan niet meer? Doneer je het aan een kringloopwinkel? Stuur je geld naar het VN-agentschap Unicef, dat zich inzet voor de bescherming van Haïtiaanse kinderarbeiders? Ik raad je de laatste optie aan. En zie het als een aansporing om er eens rustig over na te denken hoe jij kunt helpen om het lijden in de wereld te verzachten.

Realiseer je hoe jouw persoonlijke leven verweven is met de levens van talloze anderen

Ga er eens voor zitten, laat je ideeën de vrije loop en realiseer je hoe jouw persoonlijke leven verweven is met de levens van talloze anderen, van wie je de meesten niet eens kent. Ik hoop dat je zult nadenken over jouw bijdrage. Wees niet alleen een zegen voor de mensen om je heen maar doe ook wat goeds voor mensen ver bij je vandaan. Wat zit er voor mij in, denk je misschien. Kan ik er ook profijt uit halen? Het zal je waarschijnlijk verbazen hoe het je naar interessante connecties leidt die je wereld vergroten.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Waterman en filosoof Alfred North Whitehead schrijft: ‘Een dwaze vraag is de eerste indicatie van een totaal nieuwe ontwikkeling.’ Ook zegt hij: ‘Elk echt nieuw idee lijkt in het begin gek.’

Met deze wijze woorden in gedachten, Waterman, zal ik je vertellen dat je je nu in het seizoen van de dwaze vraag bevindt. Ik nodig u uit om met veel plezier dit soort vragen te bedenken. En terwijl je je overgeeft aan dat vruchtbare genot, voeg ik er nog een toe: vier het Seizoen van de Gekke Ideeën.


VISSEN (19 feb.-20 maart): We houden er allemaal van om verhaallijnen te volgen: het verhaal van ons eigen leven, de verhalen die zich ontvouwen bij mensen die we kennen, en de verhalen die worden verteld in films, tv-shows en boeken. Een onevenredig hoog percentage van de verhalen in de entertainmentindustrie is vol verdriet, kwelling of ondraaglijke pijn. Ze beïnvloeden ons om te denken dat dergelijke verhalen de norm zijn. Ze hebben de neiging om onze kijk op het leven te verduisteren.

Hoewel ik je niet wil overhalen om dat soort verhalen te vermijden, Vissen, is het misschien wel verstandig om je af te vragen of je niet te veel triestheid absorbeert. De komende weken zijn uitstekend geschikt om deze mogelijkheid te verkennen. Wees bereid om te zeggen: ‘Deze trieste, gekwelde en pijnlijke verhalen wil ik niet in mijn verbeelding toelaten.’ Waag je eens aan dit experiment: ga de komende drie weken op zoek naar voornamelijk opbeurende verhalen.


Huiswerk van deze week

Is er iets verdrietigs waar je uiteindelijk dankbaar voor kunt zijn?

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven