Foam Talent 2022 toont de nieuwe generatie

360 Magazine | Amsterdam | 21 september 2022

Dit najaar laat Foam het werk van jonge fotografen zien in de groepstentoonstelling Foam Talent 2022. Vorig jaar was het nog nog online, zonder grenzen en zonder muren, maar deze keer is het werk van twintig internationale kunstenaars weer ter plekke te bezichtigen.  

Om veelbelovende fotografen te signaleren en te stimuleren is er de Foam Talent Call, waarbij jonge fotografen van overal ter wereld (achttien tot veertig jaar) wordt gevraagd hun portfolio’s in te zenden. De geselecteerde kunstenaars krijgen diverse mogelijkheden aangeboden om hun werk te laten beoordelen en zich verder te ontwikkelen.

Rode draad blijft de focus op de condition humaine en op de meest actuele kwesties van onze tijd

Ook dit jaar geven de inzendingen een goed beeld van de thema’s waarmee de nieuwe generatie fotografen zich bezighoudt. Rode draad blijft de focus op de condition humaine en op de meest actuele kwesties van onze tijd: klimaatverandering, politieke conflicten, discriminatie, ontheemding en sociale onrechtvaardigheid. Lina Geoushy onderzocht het geweld tegen vrouwen in Egypte, terwijl Pavo Marinović zich verdiepte in de archetypen van en vooroordelen over mannelijkheid in voormalig Joegoslavië.

Foam Talent 2022 is van 16/9 t/m 18/01 te zien in Foam, Amsterdam

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven