‘Geef je favoriete bomen een naam’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 23 februari 2023

Dit voorspellen literair astroloog Rob Brezsny en de sterren voor de week van 23 februari tot en met 1 maart.

RAM (21 maart-19 april): Filosoof John O’Donohue schreef een gebed, niet zozeer tot God als wel tot het Leven. Precies wat je op dit moment nodig hebt! Zo gaat het: ‘Moge mijn geest vandaag tot leven komen voor de onzichtbare geografie die mij uitnodigt om nieuwe grenzen op te zoeken, om door het dode omhulsel van gisteren heen te breken, om het risico te lopen door elkaar geschud en veranderd te worden.’

Ik denk dat je een interessante stroom van genezing zult opwekken, Ram, als je door het dode omhulsel van gisteren breekt en het risico neemt door elkaar geschud en veranderd te worden. De nieuwe grens roept je. Maar om snel en efficiënt te kunnen reageren, moet je wel wat van je bagage afgooien.


STIER (20 april-20 mei): Rechts-religieuze influencers maken amok in de Verenigde Staten. In de afgelopen maanden zijn onder hun repressieve druk meer dan 1600 boeken verboden in 138 schooldistricten in 38 staten. Onder de verboden boeken bevinden zich enkele over helden als Nelson Mandela, Cesar Chavez en Rosa Parks.

Stel je geest open tvoor ideeën en feiten die je altijd hebt buitengesloten

Met deze ontstellende trend als motiverende kracht, moedig ik je aan, Stier, om een inventaris op te maken van je neigingen om de informatie waaraan je jezelf blootstelt te censureren. Volgens mijn lezing van de astrologische voortekenen is dit een uitstekend moment om je geest open te stellen voor ideeën en feiten die je altijd hebt buitengesloten. Wees gretig om je te laten onderrichten en inspireren door prikkels buiten je gebruikelijke bereik.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat het erg leuk is om verliefd te worden. Die momenten waarop we een opwindende verliefdheid in ons voelen opborrelen behoren tot de fijnste van alle menselijke ervaringen. Zou het niet geweldig zijn als we dat in de loop der jaren steeds opnieuw kunnen beleven? Steeds weer omver geblazen worden, verdrinken en zwijmelend adoreren? Misschien kunnen we elk jaar twee of drie bevliegingen van dolle verliefdheid organiseren. Maar helaas, toegeven aan die verleiding kan het moeilijk maken om intimiteit en vertrouwen op te bouwen met een toegewijde, langdurige partner.

Hier is een mogelijk alternatief: in plaats van verliefd te worden op steeds een nieuwe minnaar, zouden we ons kunnen laten meeslepen door nieuwe lessen, openbarende meditaties, beminnelijke dieren, sublieme kunst of muziek, verbazingwekkende landschappen of heiligdommen, en opwindende avonturen. Ik hoop dat je dat de komende weken gaat doen, Tweelingen.


KREEFT (21 juni-22 juli): De wetenschappelijke methode is een uitstekende manier om de werkelijkheid te begrijpen. Het is niet de enige benadering en moet dus niet de andere manieren uitsluiten waarmee je kennis kunt opdoen. Maar zelfs als je allergisch bent voor natuurkunde of nooit een scheikundelab van binnen hebt gezien, doe je er verstandig aan de wetenschappelijke methode te gebruiken in je dagelijkse leven.

Zet je subjectieve meningen en gebruikelijke reacties opzij

De komende weken zijn een bijzonder goede tijd om van de voordelen ervan te genieten. Wat betekent dat dan in de praktijk? Zet je subjectieve meningen en gebruikelijke reacties opzij. Verzamel in plaats daarvan gewone bewijzen. Koester echte feiten. Probeer alles wat er gebeurt zo objectief mogelijk te beoordelen. Blijf volledig ontvankelijk voor je gevoelens, maar besef ook dat die misschien niet alle facetten van de waarheid bevatten.


LEEUW (23 juli-aug. 22): Zit er iets in je psychologische DNA dat je zou kunnen helpen bij detectivewerk? Hoe zijn je vaardigheden als onderzoeker? Ben je bereid om kalm en strategisch te zijn als je onderzoekt wat er achter de schermen gebeurt? Zo ja, dan nodig ik je uit om de komende weken een of meer van deze vier taken uit te voeren:

1. Probeer je bewust te worden van verhulde halve waarheden.

2. Wees alert op dingen die vanuit de schaduwen op de loer liggen in heldere, glanzende omgevingen.

3. Ontmasker geheime agenda’s en niet erkend bewijsmateriaal.

4. Verken verhalen en situaties waar niemand anders nieuwsgierig naar lijkt.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): Nepal, een land met met veel overeenkomsten met Maagden, is verdeeld in zeven provincies. Eén daarvan heet eenvoudigweg ‘Provincie nr. 1’, terwijl de andere provincies Sudurpashchim, Karnali, Gandaki, Lumbini, Bagmati en Janakpur zijn. Ik adviseer Nepal om Provincie nr. 1 snel een fatsoenlijke naam te geven.

Ik raad jou ook aan, Maagd, een soortgelijke handreiking te doen naar enkele naamloze schoonheden in je omgeving. Veel plezier ermee!

Geef niet alleen een naam aan je telefoon, je computer, bed, haardroger en lampen, maar ook aan je favoriete bomen, kamerplanten en wolken. Misschien vind je dat de gave van het benoemen je helpt om van de wereld een gastvrijere plaats te maken, zodat je er intiemer mee kunt omgaan. En dat is dan weer een creatief antwoord op je huidige kosmische ritmes.


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Voel je je verloren, onbewogen of vastgelopen en probeer je je uit alle macht te bewaren en vast te houden? Of ben je vol passie en plezier op zoek naar krachtig en dynamisch succes? Je staat op een splitsing, en wat je de komende weken doet, bepaalt de weg die je inslaat voor de rest van 2023. Ik duim voor de tweede optie.

Hier is een tip om je te helpen sterk en moedig te zijn. Leer het onderscheid tussen je eigen zielsdefinitie van succes en de oppervlakkige, irrelevante, betekenisloze definities van succes die onze cultuur viert. Zweer dan een eed om je zielsdefinitie lief te hebben, te eren en te dienen.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): De komende vier weken zijn een tijd van ontkieming. Metaforisch gezien lijkt deze periode op het begin van een zwangerschap. Je attitude en gevoelens die in deze tijd overheersen, zijn van grote invloed op de zaadjes die eind 2023 tot volle wasdom zullen komen.

Wat wil je over ongeveer veertig weken op de wereld zetten, Schorpioen?

Wat wil je over ongeveer veertig weken op de wereld zetten, Schorpioen? Kies met wijsheid! En zorg ervoor dat je in deze prille, nog beïnvloedbare fase van het proces je groeiende creaties voorziet van positieve, verzorgende invloeden.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Ik raad je aan om een ‘discussie-ontmoetingstop’ in te stellen: afgesproken momenten waarop je je meningsverschillen met iemand kunt uitpraten. Alleen op die vaste momenten mogen jullie discussiëren – dus niet in de perioden daartussen.

Waarom doe ik deze aanbeveling? Ik geloof dat je de komende weken veel positieve dingen kunt bereiken, en het zou contraproductief zijn om meer tijd en aandacht aan bekvechten te besteden dan het absolute minimum. Dit is je glorieuze opdracht: wees emotioneel beschikbaar en sta te popelen om de ontluikende mogelijkheden te omarmen.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Actrice Judi Dench won een Oscar voor haar rol als koningin Elizabeth in de film Shakespeare in Love – ook al was ze maar acht minuten in beeld. Beatrice Straight kreeg een Oscar voor haar rol in de film Network, hoewel ze minder dan zes minuten op het scherm te zien was.

Een bescheiden zaadje zal uitgroeien tot een caleidoscoop van bloeiende kleuren

Ik verwacht een soortgelijk fenomeen in jouw wereld, Steenbok. Een schijnbaar kleine ommezwaai zal leiden tot een levendig keerpunt. Een bescheiden zaadje zal uitgroeien tot een caleidoscoop van bloeiende kleuren. Een klein gebeuren zal lang nazinderen. Wees alert op de signalen.


WATERMAN (20 januari-18 februari): De meesten van ons zijn voortdurend in gevecht met de tijd en doen ons best om de tijd over te halen of te dwingen ons meer speling te geven. Maar de laatste weken zijn jullie in een feller conflict verzeild geraakt, Watermannen. En volgens mij geeft de tijd jullie een pak slaag.

Wat kun je doen om de druk te verlichten? Misschien kun je je prioriteitenlijstje aanpassen – twee minder interessante bezigheden schrappen om meer ruimte te maken voor één fascinerende bezigheid. Je zou ook kunnen overwegen een boek te lezen dat je inzicht geeft in tijdmanagement en organisatiestrategieën, zoals deze:

1. Getting Things Done. De kunst van stressvrije productiviteit van David Allen.

2. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen R. Covey.

3. 15 Secrets Successful People Know About Time Management van Kevin Kruse.


VISSEN (19 feb.-20 maart): ‘Wat is originaliteit?’ vroeg filosoof Friedrich Nietzsche zich af. Hier is zijn antwoord: ‘Iets zien dat nog geen naam heeft en dus niet genoemd kan worden, hoewel het ons allen recht aankijkt.’ Snap je ’m, Vissen? Ik hoop het, want hier zijn enkele leuke opdrachten voor de komende dagen:

1. een zinderende droom omzetten in concrete realiteit;

2. een fantasie laten materialiseren tot een bruikbaar instrument;

3. een ongeboren waarheid laten ontluiken tot een stimulerend inzicht.


Huiswerk van deze week

Wat zou je graag willen doen, maar mocht je nooit doen van iemand van wie je hield?

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven