‘Geluk is het gevolg van ellebogenwerk’

© Pixabay
360 Magazine | Amsterdam | 14 juli 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 14 juli tot en met 21 juli.

KREEFT (21 juni-22 juli): Je geheugen is SUBSTANTIEEL. Je sensitiviteit is MONUMENTAAL. Je drang om te koesteren is ENORM. Je complexiteit is OVERWELDIGEND. Je gevoelens zijn BODEMLOOS. Door al deze vermogens en kwaliteiten van jou, ben je voor sommige mensen TOO MUCH. Niet iedereen kan jouw ingewikkelde en bij wijlen raadselachtige SCHOONHEID aan. Toch zijn er genoeg mensen die jouw gaven waarderen en er wel bij varen. Maak het de komende weken en maanden tot jouw queeste om je te focussen op je behoefte om met hen te versmelten.


LEEUW (23 juli-22 augustus): Ik ben dol op deze regels van dichter en Leeuw Conrad Aiken: ‘Herinner je (wanneer de tijd daar is) hoe chaos stierf opdat het glanzende blad zich vormt.’ Ik hoop dat deze lyrische gedachte je zal helpen de transformatie die je doormaakt te begrijpen.

De tijd is aangebroken dat je een deel van je chaos kunt laten varen

De tijd is aangebroken dat je een deel van je chaos kunt laten varen, waardoor jouw hoogstpersoonlijke, glanzende bladeren zich kunnen gaan vormen. Heb je al een beeld bij dat proces? Weet je hoe het aanvoelt? Hoe het zich ontvouwt? Ga over deze wonderen mediteren, dat is je huiswerk.


MAAGD (23 augustus-22 september): Andie Holman, een Britse vrouw, noemt zichzelf de Koningin van de Littekens. ‘Strak littekenweefsel is pijnlijk,’ zegt ze. ‘Het beïnvloedt je mobiliteit, bepaalt je houding en ziet er meestal lelijk uit.’ Ze is gespecialiseerd in het verminderen van de beperkende gevolgen van littekens, het herstellen van de flexibiliteit en het terugdringen van pijntjes. Ze werkt uiteraard met echte fysieke wonden, dus niet met de psychologische.

Ik wou dat ik je kon doorverwijzen naar genezers die je met dat laatste kunnen helpen, Maagd. Misschien ken je wel iemand, en zo niet, ga dan naar zo’n genezer op zoek. Het goede nieuws is dat je nu zelf meer eigen kracht hebt dan normaal om te herstellen van je oude trauma’s en om je littekens kleiner te maken. Laat het de komende weken je topprioriteit zijn, is mijn stellige advies.


WEEGSCHAAL (23 september-22 oktober): ‘Geluk is wat er gebeurt wanneer voorbereiding en gelegenheid elkaar ontmoeten’, schreef de oud-Romeinse filosoof Seneca. Maar volgens een Spaans spreekwoord is er nog een ander element nodig: ‘Geluk is het gevolg van ellebogenwerk.’ (Ellebogenwerk verwijst naar het gebaar om je een weg door de menigte te banen door de mensen die zich op je looproute bevinden, opzij te duwen.)

‘Het geluk draagt een man over de beek als hij niet te lui is om te springen’

Een Deens spreekwoord zegt dat voorbereiding en ellebogenwerk niet genoeg zijn: ‘Het geluk draagt een man over de beek als hij niet te lui is om te springen.’ De hedendaagse auteur Wendy Walker heeft het laatste woord: ‘Geluk is dol op durf.’ Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om extra te letten op het geluk dat nu voor jou voor het grijpen ligt. Ik hoop dat ik je ervan heb overtuigd om moedig, energiek en goed voorbereid te zijn, en om klaar te zijn voor enig ellebogenwerk. Benut de geboden kansen maximaal.  


SCHORPIOEN (23 oktober-21 november): Veel Schorpioenen stellen zich seks voor als magnifieke toewijding, hoogste vorm van aanbidding en ongeëvenaarde viering van heilige aardsheid. Ik onderschrijf en bewonder dit perspectief. Als onze cultuur meer van deze vorm van seksualiteit zou hebben, dan zou de kunst- en amusementswereld veel minder vernederende, oppervlakkige versies te bieden hebben, die nu gemeengoed zijn.

Nog iets wat ik zo leuk vind aan Schorpioenen: velen van jullie begrijpen de waarde van het sublimeren van lust in andere leuke en constructieve prestaties. Jullie zijn bedreven in het kanaliseren van je krachtige libido in praktische acties zonder duidelijk erotisch element. De komende weken lenen zich uitstekend voor meer van dat.


BOOGSCHUTTER (22 november-21 december): ‘Wat kan ik doen om mijn leven magischer te maken?’ vroeg Boogschutter-lezer Jenny-Sue mij. Fijn dat ze dat vroeg. De komende weken zijn gunstig om je vreugde en betoveringsniveau te verhogen. Een prima tijd om je onder te dompelen in de gezegende glorie van verleidelijke mysteries en geheimzinnige synchroniciteit.

Ga ‘s nachts of bij zonsopgang wandelen

Hier een paar tips: 1. Leer de maanfasen kennen en houd ze bij. 2. Verwerf je een nieuwe heilige schat en bewaar die onder je kussen of in je bed. 3. Vraag je onderbewuste voordat je gaat slapen om jou dromen te geven die helpen om creatieve antwoorden te geven op een specifieke vraag. 4. Ga ‘s nachts of bij zonsopgang wandelen. 5. Stel een wild of grappig gebed op en roep het hardop terwijl je door een veld rent. 6. Zing een bezield lied voor jezelf terwijl je in een spiegel staart.


STEENBOK (22 december-19 januari): Voor sommige Steenbokken is het niet gemakkelijk om liefde te ontvangen. Misschien ben jij er ook niet zo handig in om jezelf over te geven aan zegeningen en geschenken. Maar die dingen vallen te leren. Je kunt je erin oefenen. Met voldoende mindful aandacht, zou je wel eens ontzettend bedreven kunnen worden in de kunst om te ontvangen wat je nodig hebt en om te weten wat je ermee moet doen. Je gaat een geweldige tijd tegemoet waarin je meer naar het ware meesterschap toegroeit.  


WATERMAN (20 januari- 18 februari): ‘Eén dag niet geoefend, ik weet ik; twee dagen, de critici weten het; drie dagen, het publiek weet het.’ Dit citaat wordt afwisselend toegeschreven aan violist Jascha Heifetz, trompettist Louis Armstrong en violist Isaac Stern. Het is een fundamenteel principe voor iedereen die zich wil bekwamen in welke taak dan ook, niet alleen voor musici.

Om een meester te worden in wat je graag doet, moet je er met ijzeren regelmaat aan werken

Om een meester te worden in wat je graag doet, moet je er met ijzeren regelmaat aan werken. Natuurlijk klopt dit altijd. Maar volgens mijn astrologische analyse zal het voor jou in de komende maanden nog completer kloppen en zelfs pure noodzaak zijn. Het leven nodigt je uit om je deskundigheid naar een hoger niveau te tillen. Ik hoop dat je erop ingaat! 


VISSEN (19 februari-20 maart): In mei 2021 trouwden Jessica en Ben Laws op hun melkveeboerderij. De ceremonie verliep op rolletjes, tot een onverwachte gebeurtenis de feestelijke receptie verstoorde. Een vriend die een oogje op de kudde hield, kwam het gelukkige paar vertellen dat hun drachtige koe op het punt stond te bevallen en in de problemen was. Jessica rende naar de schuur en schoot te hulp, met haar prachtige, enkellange bruidsjurk nog aan en haar zilveren tiara op het hoofd. De jurk kwam onder modder en vuil te zitten maar de bevalling was een succes. De nieuwe bruid had er geen spijt van. Maak haar tot je rolmodel, is mijn advies. Stel praktisch nut boven idealisme. Kies voor ruwe, rauwe noodzaak in plaats van nette formaliteit. Doe alles met hart en ziel, zelfs al ziet het er rommelig uit. 


RAM (21 maart-19 april): Met zwier en fantasie schreef Ram-dichter Seamus Heany: ‘Ik at de dag / opzettelijk, opdat ik in haar greep / sneller in een werkwoord zou veranderen, een puur werkwoord.’ Word maar voor een tijdje een puur werkwoord, beste Ram. Als puur werkwoord loop je stevig in de pas met de astrologische ritmes en ben je alles behalve statisch. Vloeiendheid en transformatie zijn je specialiteiten; zij brengen een gestage stroom aan frisse inspiratie en nieuwe betekenissen op gang. Het ruwe potentieel om als een werkwoord te leven, is al overvloedig in jou aanwezig – meer zelfs dan bij alle andere tekens van de dierenriem. De komende weken zal jouw aanleg voor die vloeiende toestand nog sterker zijn dan normaal.


STIER (20 april-mei 20): Volgens de mythe van koning Arthur is de Heilige Graal een beker die magische krachten geeft, zoals eeuwige jeugd, wonderbaarlijke genezing, het herstel van hoop, de wederopstanding van de doden, en een nooit slinkende voorraad van gezond en lekker eten en drinken. Heeft de Graal ooit echt als een tastbaar voorwerp bestaan? Sommigen geloven van wel.

Vermoedelijk is de kans groot dat je een schat of kostbare bron van vitaliteit ontdekt

Na 34 jaar onderzoek denkt historicus David Adkins hem bijna gevonden te hebben. Volgens hem ligt hij begraven onder een oud huis in Burton-on-Trent, een stad in Midden-Engeland. Ik stel voor dat we dit verleidelijke vooruitzicht de komende weken tot jouw metafoor van kracht maken. Waarom? Vermoedelijk is de kans groot dat je een schat of kostbare bron van vitaliteit ontdekt. Die kan gedeeltelijk aan het zicht onttrokken zijn of zich nauwelijks verhuld in een alledaagse omgeving bevinden.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Ik geef je graag toestemming om de komende weken extra uitgestrekt en uitgebreid te zijn. Net als dichter en Tweelingen Walt Whitman moet je altijd trots zijn op het feit dat je uit veelheden bestaat en je er nooit voor verontschuldigen. Je veelzijdige, brede visie zal de komende tijd een zegen zijn in plaats van een straf. We zouden je allemaal dankbaar moeten zijn dat je zo’n lijvig compendium van verschillende ikken bent. Je veelzijdigheid en elasticiteit zullen het gevoel van welbevinden groter maken bij ieder die met jou in aanraking komt.


Huiswerk van deze week

Vraag een vriend of geliefde om jou een mooi geheim te vertellen.

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven