‘Gooi al je hebben en houwen in de strijd’

© DarkmoonArt / Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 23 maart 2023

Dit voorspellen literair astroloog Rob Brezsny en de sterren voor de week van 23 tot en met 29 maart.

RAM (21 maart-19 april): Als er al een persoon is die de symbolische kracht van astrologie kan illustreren, is het wel Ram en bankier en financier J.P. Morgan (1837-1913). Zijn astrologische gegevens deden sterk vermoeden dat hij een van de rijkste mensen van zijn tijd zou worden. De zon, Mercurius, Pluto en Venus stonden in Ram in zijn astrologische huis van financiën. Deze vier hemellichamen stonden in een driehoek met Jupiter en Mars in Leeuw, in het huis van werk. Verder vormden zon, Mercurius, Pluto en Venus een virtuoos ‘Vinger van God’-aspect met Saturnus in Schorpioen en de maan in Maagd.

Hoe dan ook, Ram, de financiële voortekenen voor jou zijn nu niet zo gunstig als ze waren voor J.P. Morgan, maar al bij al zijn ze behoorlijk positief. Venus, Uranus, en de Noordelijke Maansknoop staan in je huis van financiën, om de komende dagen gezelschap te krijgen van de maan zelf. Mijn advies: vertrouw wat geld betreft op je intuïtie. Zoek inspiratie over je financiën.


STIER (20 april-20 mei): ‘Het enige nieuwe in de wereld,’ zei de voormalige Amerikaanse president Harry Truman, ‘is de geschiedenis die je niet kent.’ We mogen ons gelukkig prijzen dat onderzoekers steeds vaardiger worden in het blootleggen van vergeten verhalen. Drie voorbeelden:

1. Aan de vooravond van de Amerikaanse Burgeroorlog ontsnapten zes zwarte Amerikanen aan de slavernij en werden miljonair. (Bekijk het boek Black Fortunes van Shomari Wills.)

2. Meer dan tienduizend vrouwen werkten tijdens de Tweede Wereldoorlog in het geheim als codekrakers, waardoor de oorlog werd verkort en vele levens werden gered.

3. Vier zwarte vrouwelijke wiskundigen speelden een belangrijke rol bij de eerste pogingen van NASA om mensen de ruimte in te sturen.

Beste Stier, ik nodig je uit om de komende weken van dit soort werk te genieten. Het is een uitstekend moment om de geschiedenis op te graven die je niet kent – over jezelf, je familie en belangrijke figuren in je leven.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Nu je meer dan ooit in de roes van het feesten verkeert, geef ik je een paar adviezen waar je enorm je voordeel mee kunt doen. Eerste advies: ex-basketbalster Dennis Rodman zegt dat mentale voorbereiding de sleutel is tot effectief feesten. Hij stelt voor om de plezierige gebeurtenissen die we willen ervaren, te visualiseren. We zouden moeten mediteren over hoeveel alcohol en drugs we willen gebruiken, hoe ongeremd we van onszelf mogen zijn en hoe dicht we bij overgeven kunnen komen zonder daadwerkelijk over te geven.

‘Verken met je vrolijke metgezellen de grenzen van gezelligheid’

Maar wacht! Hier is een tweede advies, een alternatieve benadering van feesten, overgenomen van soefi-dichter Rumi: ‘Het gouden uur heeft geheimen te onthullen. Wees alert op blijdschap. Wees gulzig naar vrolijkheid. Verken met je vrolijke metgezellen de grenzen van gezelligheid. Ga op zoek naar de mysterieuze zegeningen van het juichen. Wees brutaal. Respecteer de feestvreugde.’


KREEFT (21 juni-22 juli): Als je jezelf steeds hebt afgeremd of je hebt altijd lage verwachtingen gehad, STOP daar dan alsjeblieft mee! Volgens mijn analyse heb je een mandaat om je grootste talent te ontketenen. Je mag nu jezelf in volle glorie laten zien.

Ik nodig je uit om hier je meest inspirerende motto uit te kiezen: leg de lat hoger, speel hoger spel, zet het volume harder, zing een octaaf hoger, beklim de volgende trede op de ladder, maak een reuzensprong, of gooi al je hebben en houwen in de strijd.


LEEUW (23 juli-aug. 22): Volgens een advertentie die ik zag voor een luxe auto, zou je op z’n minst deze avonturen op je bucketlist moeten hebben: de stroomversnellingen van de Snake River in Idaho bevaren, op de Chinese Muur staan, een opera zien in La Scala in Milaan, de zon zien opkomen boven de ruïnes van Machu Picchu, gaan paragliden boven het Japanse Asagiri-plateau met Mount Fuji als uitzicht, of de roze flamingo’s, zwarte stieren en witte paarden bezoeken in de Franse Camargue.

De komende weken kunnen voor jou wel eens heel gunstig zijn om dergelijke ervaringen op te doen, Leeuw. Als deze niet mogelijk zijn, doe dan de op een na beste dingen. Zoals? Zet je geest op scherp en laat je hart sneller kloppen en zoek dichter bij huis naar een heiligdom, een natuurwonder, een prachtig kunstwerk of al het bovenstaande.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): Het is een uitstekende periode om de saaie of vermoeiende hoofdstukken van je levensverhaal los te laten. Ik vraag je met klem om je belastende herinneringen vaarwel te zeggen. Als er vervelende geesten uit het verre verleden bij je rondhangen, koop dan een enkeltje Verweggistan voor ze.

Sta jezelf toe deze gevoelens volledig te doorleven

Het is oké om je verdrietig te voelen. Het is oké om melancholie en spijt in je te laten opwellen en er een tijdje in te blijven zitten. Sta jezelf toe deze gevoelens volledig te doorleven, dan kun je met de nodige moed en vastberadenheid de oude patronen in je denken en doen, vaarwel zeggen.


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Je hogere zelf heeft je toestemming gegeven ongeduldig te worden over de voortgang van het samenleven of samenwerken. Je hebt Gods toestemming om een zekere mate van ontevredenheid te voelen over je gemeenschappelijke projecten – en te wensen dat ze rijker en boeiender zijn dan nu het geval is.

Hier is het kosmische plan: je creatieve irritatie zal je motiveren om verbeteringen door te voeren. Je zult vindingrijke actie ondernemen om de energie en synergie van je partnerschappen te vergroten. Hongerig naar meer innemende intimiteit, zal je doen wat nodig is om nabijheid en wederzijdse empathie te bevorderen.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Schorpioen en dichter Richard Jackson schrijft: ‘De wereld is een nest vol afwezigheid. Af en toe komt er iemand langs om de gaten op te vullen.’ Ik voeg een cruciaal voorbehoud toe aan zijn verklaring: niemand kan alle hiaten opvullen. In het beste geval kan iemand die dicht bij je staat, er een of twee vullen.

Het is gewoon niet mogelijk dat één persoon de reddende engel is die elke afwezigheid oplost

Het is gewoon niet mogelijk dat één persoon de reddende engel is die elke afwezigheid oplost. Als we in de waan verkeren dat er zo’n engel bestaat, zullen we de gedeeltelijke genade die hij of zij daadwerkelijk kan bieden, vertekenen of missen. Dus hier is mijn advies, Schorpioen: prijs en beloon een redder die bij machte is om een paar van je leegten op te vullen.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Dichter E.E. Cummings schrijft: ‘Moge mijn geest hongerig en onbevreesd, dorstig en lenig ronddwalen.’ Dat hoop ik voor je én ik voorspel het voor de komende drie weken. De astrologische voortekenen laten zien dat je op het toppunt van je speelse verkenningsvermogen zult zijn.

Verschillende langetermijnritmes komen samen om je extra flexibel, veerkrachtig en creatief te maken terwijl je op zoek bent naar de middelen en invloeden waar je ziel van geniet. Hier is je geheime codezin: verheven liefde.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Laten we veronderstellen dat er twee manieren zijn om je beter te ontspannen: een gezonde en minder gezonde manier. Je kunt ervaringen opdoen die je welzijn op de lange termijn bevorderen, of je kunt je overgeven aan tijdelijke oplossingen die je vitaliteit ondermijnen.

Vier de ontspanningsmethoden die je verheffen, inspireren en motiveren

Ga rustig over deze kwestie mediteren. Daarna moedig ik je aan om de komende drie weken alle ontspanningsstrategieën die je doen aftakelen, te vermijden en los te laten. Concentreer je in plaats daarvan op en vier de ontspanningsmethoden die je verheffen, inspireren en motiveren.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Verwacht alsjeblieft niet dat mensen kunnen raden wat je nodig hebt. Ga er niet van uit dat ze telepathische gaves hebben waarmee ze zich kunnen afstemmen op jouw gedachten en gevoelens. Wees in de plaats daarvan specifiek en recht door zee en benoem je verlangens zo precies mogelijk.

Zeg of schrijf bijvoorbeeld een hechte partner: ‘Ik wil vrijdagavond tussen zeven en negen met je kietelen.’ Of benader een persoon met wie je een compromis moet sluiten en omschrijf de omstandigheden waaronder je je het meest openhartig en onbevangen voelt.

PS: Waag het niet je waarheid te verbergen of te liegen over wat je als zinvol beschouwt.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Vissen en auteur Jack Kerouac was bang dat hij te weinig vermogen had om de prachtige dingen die op zijn pad kwamen vast te leggen. Hij vergeleek zijn frustratie met ‘het vinden van een rivier van goud terwijl ik niet eens een beker heb om te vullen. Het enige wat ik heb is een vingerhoedje.’

De meesten van ons hebben zich wel eens zo gevoeld. Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws, Vissen, is dat je de komende weken extra bekwaam zult zijn in het verzamelen van alle goedheid en zegeningen die in je omgeving stromen. Ik twijfel er niet aan, of je hebt wel drie emmers om het vloeibare goud in op te vangen.


Huiswerk van de week

Noem één ding in je leven dat je niet kunt veranderen en één ding dat je wel kunt veranderen.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven