‘Gooi regelmatig je metaforische afval weg’

© Pixabay
360 Magazine | Amsterdam | 10 november 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 10 tot en met 17 november.

RAM (21 maart-19 april): Als je op je best bent, Ram, dan is pure integriteit je drijfveer. Je hoge idealen zet je om in praktische handelingen. Krachtig en onvermoeibaar ga je door tot je krijgt wat je hebben wilt, en je streefdoel pakt meestal ook voor anderen positief uit.

Je voelt haarfijn aan wat het is om werkelijk te leven, en je stimuleert een soortgelijk bewustzijn bij de mensen wiens leven je raakt. Natuurlijk ben je niet altijd op je best; dat zijn we geen van allen. Maar volgens mijn analyse van de astrologische voortekenen heb je nu extra potentieel om te voldoen aan de hoge normen die ik net beschreef. Ik hoop dat je er ten volle van profiteert.


STIER (20 april-20 mei): Vanuit eigen ervaring met Stieren weet ik dat ze vaak meer hulp ter beschikking hebben dan ze beseffen. Je onderschat je eigen kracht om een beroep te doen op steun, Stier! Wat maak je er toch weinig gebruik van! De mensen bereid zijn je te helpen, wordt er gegarandeerd moe van om te wachten tot je het eindelijk vraagt. Met als gevolg dat die uit beeld verdwijnt. Maar laten we aannemen dat jij, de gelukkige die deze horoscoop leest, geïnspireerd raakt door mijn woorden.

Misschien lokken ze reactie uit van jouw kant en kun je je potentiële zegeningen beter herkennen en claimen. Ik hoop het van harte! De sterren staan voor jou gunstig om op zoek te gaan naar alle hulp die je je maar kunt wensen. (PS: Waar komt je hulp vandaan? Het kan vanuit onverwachte hoek komen maar ook van bekende steunpilaren die verder gaan dan hun eerdere support.)


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Soms dwingt het leven je om te veranderen. Soms schudt het je flink door elkaar waardoor je beseft: er moet nu iets gebeuren. Op andere momenten is het niet het leven dat ons dwingt in actie te komen, maar dan voelen we zelf de urgentie tot verandering. Ik vermoed dat je nu het laatste ervaart.

Het idee dat je een transformatie op gang zou kunnen brengen, intrigeert je

Er is geen acuut ongemak dat je dwingt om je ritme te herzien. Waarschijnlijk kun je nog een tijdje leven met de status quo. En toch is er misschien een zaadje van nieuwsgierigheid geplant: hoe zou mijn leven er ook uit kunnen zien? Het idee dat je een transformatie op gang zou kunnen brengen, intrigeert je. Ik stel voor dat je in dat geval op je intuïtie vertrouwt. Als je dat doet, krijg je de komende weken meer duidelijkheid over hoe je verder moet.


KREEFT (21 juni-22 juli): ‘We lijden vaker in onze verbeelding dan in de werkelijkheid’, schreef de Romeinse filosoof Seneca. Dat geldt absoluut voor mij. Als alle vreselijke dingen waar ik me zorgen over maakte echt waren uitgekomen, dan had ik nu niet kunnen functioneren. Gelukkig zijn de meeste angsten nooit waarheid geworden.

Hoe zit het met jou, mede-Kreeft? Het goede nieuws is dat wij, Kreeften, de komende maanden een ongekende kracht zullen hebben om de spookbeelden die angst en onrust opwekken, aan te pakken en te verdrijven. Ik voorspel je dat fantasieën over problemen ons minder zullen kwellen dan ooit. Is dat geen spectaculaire profetie?


LEEUW (23 juli-aug. 22): Dichter Matt Michael schrijft: ‘Natuurlijk is de manier waarop bomen praten poëzie. De vorm van de maan is poëzie. Maar een hotdog is ook poëzie. De tomahawk dunk van LeBron James tegen Kevin Garnett in de NBA-play-offs van 2008 is poëzie. De kuil die ik altijd mis op Parkman Road is ook poëzie.’

De komende dagen zijn gunstig om je visie op wat lyrisch, mooi, heilig en zinvol is, te verruimen

De astrologische voortekenen laten me zien dat het goed voor je is de aanpak van Michael over te nemen. De komende dagen zijn gunstig om je visie op wat lyrisch, mooi, heilig en zinvol is, te verruimen. Wees alert op een stroom van voortekenen die je hulp en inspiratie zullen bieden. De wereld heeft subtiele wonderen voor je klaarliggen.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): Auteur en Maagd Michael Ondaatje werd geboren in Sri Lanka maar verhuisde als kind naar Engeland en later naar Canada. Zijn roman Running in the Family gaat over zijn ervaringen toen hij als volwassene terugkeerde naar zijn geboorteland. Een van zijn heerlijkste belevingen was de stortvloed van nieuwe, zintuiglijke sensaties. Op sommige dagen zat hij urenlang gewoon aan dingen te ruiken.

Misschien kun je vandaag al een uur besteden aan het bewust inademen van verschillende aroma‘s

In overeenstemming met de astrologische voortekenen raad ik je aan jezelf te trakteren op vergelijkbare ervaringen, Maagd. Misschien kun je vandaag al een uur besteden aan het bewust inademen van verschillende aroma‘s. Mediteer morgen op de aanraking van weelderige texturen. Dompel jezelf overmorgen onder in geluiden die je vullen met rijke en interessante gevoelens. Door je zintuigen op deze manier te voeden, geef je jezelf een extra grote zegen die je intelligentie letterlijk een boost zal geven.


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Een ontwikkelde Weegschaal zoals jij begrijpt wat eerlijk en rechtvaardig is. Dat is een van je potenties, en het kan jou en je relaties een grote dienst bewijzen. Je gebruikt je inzicht om objectieve waarheden te verzamelen die vaak waardevoller zijn dan subjectieve meningen van Jan en alleman.

Als jij je talent voor onpartijdigheid en gelijkwaardigheid inzet, kun je een empathische bemiddelaar zijn. Ik hoop dat je met die talenten van jou de komende weken volop in actie komt. Wij niet-Weegschalen hebben een extra sterke dosis van je talent nodig.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Enkele tips om het beste uit de komende drie weken te halen:

1. Wees een meester in sudderen, kneden, marineren, trekken, fermenteren en bruisen.

2. Roep een intense stroom van zelfvergeving op voor elke gebeurtenis uit het verleden die jou nog steeds achtervolgt.

3. Boor je verboden gedachten aan, zodat ze je kunnen genezen. Ontdek wat je voor jezelf verbergt, zodat het je kan leiden. Stel jezelf nieuwsgierige vragen.

4. Zorg ervoor dat je in je ijver nooit de energie van anderen steelt maar dat je er juist aan bijdraagt.

5. Gooi regelmatig je metaforische afval weg, zodat je altijd genoeg ruimte in je hebt om vrolijk de zoete lucht in te ademen en te juichen om de schoonheid van de aarde.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): ‘Ik balanceer op de rand van werkelijkheid en verbeelding,’ zegt singer-songwriter en Boogschutter Tom Waits. ‘Mijn realiteit heeft verbeelding nodig zoals de gloeilamp een fitting nodig heeft. Mijn verbeelding heeft de werkelijkheid nodig zoals een blinde zijn wandelstok.’

Je verbeelding moet met beide voeten in de werkelijkheid staan

Dat lijkt me een goede raad om de komende weken mee aan de gang te gaan. Je werkelijkheid heeft enorme behoefte aan de kracht van je verbeelding, en je verbeelding moet met beide voeten in de werkelijkheid staan. Doe een intensief en stevig beroep op beide invloeden!


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Soms lijk je zo kalm, Steenbok, zo zeker van je stuk en zo bekwaam dat mensen lichtelijk onder de indruk raken, en zelfs een beetje betoverd. Ze kunnen verstrikt raken in hun pogingen jou te pleasen. Dat is niet per se slecht nieuws – zolang je die mensen niet uitbuit en manipuleert.

Het kan de komende weken zelfs een goede zaak zijn: jij en je kompanen krijgen de kans om je gezamenlijke middelen en omgeving te verbeteren. Het vergt van iedereen een extra inspanning. Ik vermoed dat jij de leider bent die het best in staat is om die extra inspanning aan te wakkeren en te orkestreren.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Misschien heb je je lang genoeg als normaal persoon voorgedaan. Zo ja, dan hoop ik dat je de komende weken een nieuwe uitlaatklep creëert voor je echte rare zelf. Wat houdt dat in? Even brainstormen: je kunt je denkbeeldige vrienden verwelkomen en ze nieuwe namen geven, zoals Rauwe Goedheid of Schelmse Draaikont. Je kunt tijdens een ledenvergadering valse vampiertanden dragen of tot het Vliegende Spaghettimonster bidden om je paranormale avonturen te sturen. Bedenk zelf nog andere ideeën. Je zult kraaien van intens plezier als je diep doordringt tot de kern van je excentriciteit.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Ik vermoed dat je de komende weken in metaforische zin op een eend zult lijken: een verbazingwekkend flexibel wezen dat zich even goed thuis voelt op het land, als in het water en in de lucht. Overal waar je komt, zal je je op je gemak voelen. En ik vermoed dat je op andere plaatsen wil komen dan je tot nu toe hebt gedaan.

Je zult je helemaal jezelf voelen, ontspannen en zelfverzekerd, ongeacht het weer

Er is nog een eigenschap die je zult delen met een eend: je zult je helemaal jezelf voelen, ontspannen en zelfverzekerd, ongeacht het weer. Of het nu bewolkt is of zonnig, regenachtig of mistig, mild of ijskoud, het zal je niet deren. Meer zelfs: de weerswisseling zal je juist ongelooflijk goed doen. Net als een eend, Vissen, trek je misschien niet veel aandacht. Maar ik wed dat je van je leven zult genieten, precies zoals het is.


Huiswerk van deze week

Welk onafgewerkt ding zou je nu het liefst af willen maken?

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven