‘Laat u bezielen door een genereuze levenslust’

Free Will Astrology | Californië | 11 februari 2021

Uw voorspellingen voor de week van 11 februari.

RAM (21 maart–19 april): ‘Misschien vertegenwoordigen de gevoelens die we ervaren als we verliefd zijn wel de normale toestand, en worden mensen als ze verliefd zijn wie ze eigenlijk zijn’, opperde de Russische auteur Anton Tsjechov.

Mijn geliefde Ram nodig ik uit om de komende twee weken te doen alsof Tsjechovs veronderstelling de enige echte waarheid is. Laat u bezielen door een genereuze levenslust. Ga ervan uit dat uw intelligentie een hoogtepunt bereikt als u onbegrensd vriendelijk en meelevend bent. Wees voor anderen een vrolijke bron van generositeit, empathie en aanstekelijke ijver.


STIER (20 april – 20 mei): Dichter en filmmaker Jean Cocteau vertelde het volgende verhaal over Stier en componist Erik Satie (1866–1925). Toen Satie stierf, bezochten zijn oude vrienden, waaronder veel vooraanstaande personen, zijn appartement. Daar ontdekten ze dat alle brieven die ze hem in de loop der jaren hadden gestuurd, ongeopend waren gebleven. Satie had ze nooit gelezen!

Hoe droevig dat hij die levendige uitwisselingen allemaal is misgelopen. Ik verzoek de Stier met klem om de komende weken niets te doen wat ook maar enigszins in de buurt komt van een dergelijk gebrek aan ontvankelijkheid. Sterker nog, doe exact het tegenovergestelde: stel uzelf zo open als mogelijk is voor invloeden van buitenaf en wederzijdse betrokkenheid.

Ik begrijp dat de pandemie uw sociale interacties enigszins beperkt, maar doe in ieder geval wat u kunt.


TWEELING (21 mei – 20 juni): Afgaande op de kosmische voortekenen eis ik dat de voor u belangrijke mensen zich de komende weken betrouwbaar en genereus tegenover u opstellen. Zeg maar dat ik het heb gezegd. Zeg maar dat het redelijk goed met u gaat, maar dat u om dat redelijk goed in heel goed om te zetten, hun steun en aanmoediging goed kunt gebruiken.

Lees ze de volgende woorden van auteur Alan Cohen voor: ‘Degenen die van je houden laten zich niet voor de gek houden door de fouten die je maakt of de duistere voorstelling die je van jezelf hebt. Ze onthouden je schoonheid als je je lelijk voelt; je volledigheid als je gebroken bent; je onschuld als je je schuldig voelt, en je doel als je in de war bent.’


KREEFT (21 juni – 22 juli): Dichter Alfred de Musset (1810-1857) was een tijdje de seksuele partner van Kreeft en romanschrijver George Sand (1804-1876), ook bekend als Aurore Dupin. Hij vertelde dat hij haar wanneer hij na intense liefdesessies in slaap was gevallen, aan haar bureau aantrof, werkend aan haar nieuwe boek.

Zou erotische uitwisseling de creativiteit ten goede komen? In overeenstemming met de huidige astrologische mogelijkheden, raad ik u Sands benadering aan. Uitbundig plezier gaat goed samen met hard werken. Diepe ontspanning combineert goed met een scherpe focus. En intimiteit met helder denken.

(PS: ik begrijp dat u opties voor plezier en intimiteit misschien enigszins beperkt zijn vanwege de pandemie. Doe een beroep op uw vindingrijkheid om de best mogelijke magie te bewerkstelligen.)


LEEUW (23 juli – 22 augustus): Leeuw en dichter Warsan Shire raadt het volgende aan: ‘Leg de momenten vast waarop je het meest verliefd bent op jezelf – wat je aanhebt, met wie je samen bent, wat je doet. Herhaal en herhaal ze.’

Dit zou een uitstekende oefening zijn tijdens deze Valentijnsperiode. Gedurende deze tijd is het waarschijnlijk dat uw beminnelijkheid zal toenemen en dat uw extra steun zult ontvangen, simpelweg door het liefdevolle mededogen dat u voor uzelf voelt en aan de dag legt te intensiveren en te verfijnen.


MAAGD (23 aug. – 22 sept.): Konden we maar even een korte pauze krijgen van de pandemie! Dan konden we deze Valentijnsperiode vieren met sensuele feestvreugde en extravagante uitingen van tederheid. Konden we maar even onze mondkapjes afzetten, de afstandsamenleving vergeten en iedereen die gekust en geknuffeld wilde worden kussen en knuffelen!

Het zit er helaas niet in. Om in 2022 weer te kunnen genieten van een Lush Love & Lust Festival, moeten we nu voorzichtig zijn en ons beheersen. En we rekenen op jullie Maagden om ons te laten zien hoe we zo wild, lyrisch en romantisch mogelijk kunnen zijn zonder dat we de broodnodige beperkingen veronachtzamen. Daarin is een speciale taak voor jullie weggelegd.


WEEGSCHAAL (23 sept. 22 okt.): Auteur Raymond Carver schreef: ‘We zouden ons moeten schamen als we praten alsof we weten waarover we praten wanneer we over liefde praten.’

Wat mij betreft is dit een te simpele voorstelling van zaken. Persoonlijk vind ik het leuk en interessant om te doen alsof we weten waar we over praten als we het over liefde hebben. En ik denk dat dat de komende weken bij uitstek ook voor u zal gelden.

Naar mijn astrologische mening zou u de liefde uitvoerig, vrijmoedig en fantasierijk moeten bespreken. U zou opnieuw moeten definiëren wat liefde voor u betekent. Evalueer hoe u er blijk van geeft en welke rol de liefde in uw leven speelt.


SCHORPIOEN (23 okt. – 21 nov.): Ik laat hier graag psycholoog John Welwood aan het woord. Zijn woorden zijn het medicijn dat u op dit moment nodig hebt. Bestudeer het volgende citaat en interpreteer het op zo’n manier dat het uw relatie met saamhorigheid en intimiteit ten goede komt:

‘Een zielsverbinding is een resonantie tussen twee mensen die reageren op de essentiële schoonheid van elkaars individuele aard, verscholen achter hun façades, en op dit diepere niveau verbinding maken. Dit soort wederzijdse erkenning vormt de katalysator voor een krachtige alchemie. Het is een heilig verbond dat tot doel heeft beide partners te helpen hun diepste potentieel te ontdekken en realiseren.’


BOOGSCHUTTER (22 nov. – 21 dec.): Ga voor uzelf de mooist mogelijke uitdaging aan. Schenk uzelf de zegen om nog slimmer en wilder te worden. Daag uzelf uit om te ontstijgen aan wie u was. Stimuleer uzelf om uw betere, beste, verbazingwekkend meesterlijke zelf te worden. Duw uzelf over de drempel van de gewone magie en betreed het rijk van het sprookjesachtige.

En als dat allemaal gelukt is, Boogschutter, richt dan een soortgelijke energie op iemand om wie u geeft. Met andere woorden, laat diegene de mooist denkbare uitdaging aangaan. Daag deze persoon uit zichzelf te ontstijgen. Enzovoort.


STEENBOK (22 dec. – 19 jan.): Ik nodig u uit om een ​​bericht op te stellen voor een persoon met wie u meer verbonden zou willen zijn en van wie u zeker weet dat diegene meer verbonden met u wilt zijn. Laat u hierbij inspireren door de woorden van dichter Clementine von Radics gericht aan de man met wie ze een relatie had, als antwoord op de vraag waarom ze zouden gaan samenwonen.

‘Omdat je me een haiku over de maan stuurde toen je dronken was. Omdat je op kerstavond aan het einde van de film Die Hard moest huilen. Omdat je me fruit brengt als ik ziek ben, me op de mond kust en vasthoudt, ook al ben ik vies. Omdat je me zonder reden bloemen brengt, maar op Valentijnsdag een boeket van Reese’s Peanut Butter Cups bezorgde. Omdat je ieder gedicht dat ik zo mooi vind dat ik het je laat lezen al kent.’


WATERMAN (20 jan. – 18 feb.): Ik heb enkele regels van de dichter Walt Whitman overgenomen, die u kunt gebruiken bij het opstellen van een liefdesbrief. Stuur deze naar een persoon die u kent en liefhebt, of naar een persoon die u wilt kennen en liefhebben, of naar een persoon die u in de toekomst zult kennen en liefhebben.

Dit zijn ze: ‘We zijn eiken die naast elkaar groeien. We zijn twee vissen die samen zwemmen. We zijn twee roofzuchtige haviken, die naar boven zweven en omlaag kijken. We zijn twee wolken die over ons heen drijven. We zijn zeeën die zich vermengen, twee vrolijke golven die over elkaar heen rollen. We zijn sneeuw, regen, kou, duisternis. We cirkelen en cirkelen tot we weer thuis komen, waar we alles buitensluiten behalve de vrijheid en onze eigen vreugde.’


VISSEN (19 feb. – 20 maart): ‘Helen is met liefde aanraken wat voorheen met angst werd aangeraakt’, schreef auteur Stephen Levine. Ik stel voor dat u dit thema de komende dagen centraal stelt.

Wat kunt u doen om de angst en opwinding van degenen om wie u geeft te verminderen? En hoe kunnen zij hetzelfde doen voor u? Als u meedeint op het ritme van de kosmos, zult u extra kracht hebben om angst met liefde te verjagen.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven