‘Je hoeft niet dronken te zijn als je feestviert’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 2 maart 2023

Dit voorspellen literair astroloog Rob Brezsny en de sterren voor de week van 2 tot en met 8 maart.

RAM (21 maart-19 april): In 1993 begon ik aan mijn autobiografische roman The Televisionary Oracle. Het kostte me zeven jaar om hem af te maken. Vooral het begin van het proces was moeilijk. Ik produceerde veel materiaal dat ik niet leuk vond. Op een dag ontdekte ik een aanpak die me bevrijdde: ik ging over aspecten van mijn persoonlijkheid schrijven die verbeterd moesten worden.

Opeens vielen de puzzelstukjes op hun plek, en mijn vruchteloze avontuur veranderde in een stroom van vreugde. Al snel kon ik over andere thema’s en ervaringen schrijven. Maar het omgaan met zelfcorrectie was een belangrijke katalysator. Zijn er zulke kwaliteiten in jezelf waar je baat bij zou kunnen hebben, Ram? Zo ja, dan raad ik je aan mijn aanpak uit te proberen.


STIER (20 april-20 mei): Twee Stieren klaagden dat mijn horoscopen te veel poëzie en flair bevatten om nuttig te zijn. Als antwoord hierop bied ik je een prozaïsche boodschap aan. Het is allemaal waar maar op een manier die meer lijkt op een typische horoscoop. (Ik vraag me af of deze benadering je emotionele intelligentie en je levenslust zal stimuleren, wat voor jou cruciale groeigebieden zijn in deze tijd).

Hoe dan ook, dit is mijn orakel: neem een risico en ga op zoek naar interessante mensen buiten je gewone omgeving. Maar laat je sociale avonturen je niet afleiden van je ambities, die ook wijsheid en aandacht nodig hebben. Maak er een complexe taak van: meng werk en spel; creëer synergie tussen zaken en plezier.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Astroloog Jessica Shepherd adviseert ons om de Oneindige Levensbron te benaderen en te zeggen: ‘Laat me maar zien wat je in huis hebt’. Wie dat doet, heeft meestal geluk. Dat komt omdat de Oneindige Levensbron het leuk vindt om ons boeiende paradoxen voor te leggen. Ja en nee kunnen allebei verleidelijk waar zijn. Onafhankelijkheid en onderlinge afhankelijkheid kunnen in elkaar grijpen om ons te voorzien van krachtige lessen.

Onafhankelijkheid en onderlinge afhankelijkheid kunnen in elkaar grijpen om ons te voorzien van krachtige lessen

Als we durven te experimenteren met georganiseerde wildheid en agressieve ontvankelijkheid, zal ons bewustzijn zich uitbreiden en ons hart zich openen. Hoe zit het, Tweelingen? Ben je geïnteresseerd in de charmante kracht die vrijkomt als je je bezighoudt met kosmische tegenstellingen? Dit is een gunstige tijd daarvoor. Ga je gang en zeg ‘laat me zien wat je hebt’ tegen de Oneindige Levensbron.


KREEFT (21 juni-22 juli): ‘Alleen een gek danst nuchter,’ verklaarde de klassieke Romeinse filosoof Cicero. Als muzikant die van dansen houdt, verwerp ik dat beperkende idee – vooral voor jou. In de komende weken hoop ik dat je veel zult nuchter-dansen. Ook nuchter-zingen. Misschien wel nuchter-huilen-van-geluk, maar ook nuchter-freewheelen-door-onvoorspelbare-gesprekken. Of nuchter-rondspringen-en-plezier-maken.

Mijn punt is dat je niet dronken hoeft te zijn als je feestviert. En meer dan dat: het is beter voor de gezondheid van je ziel op lange termijn als je helder en lucide bent wanneer je deze extra blije en bevrijdende fase aan het vieren bent.


LEEUW (23 juli-aug. 22): Dichter Mary Oliver vroeg zich af of de ziel hard en onbreekbaar is als een ijzeren staaf. Of is ze teder en breekbaar, als een mot in de snavel van een uil? Ze beeldde zich in dat de ziel de vorm zou kunnen hebben van een ijsberg of het oog van een kolibrie.

Mijn poëtische ik is geneigd zich de ziel voor te stellen als een zilveren diadeem versierd met smaragden, rozen en levende vlinders. Hoe zit het met jou, Leeuw? Hoe ervaar jij je ziel? De komende weken is de tijd rijp om dit gekoesterde deel van jou te ontdekken. Voel het, vraag het om raad en voed het. Verzoek het om je te verrassen!


MAAGD (23 aug.-22 sep.): Volgens Pantone, een bedrijf gespecialiseerd in kleuren, is viva magenta de kleur van het jaar in 2023. Ikzelf zie viva magenta de komende tien maanden als jullie gelukskleur en krachtpigment, Maagden. Ontwerper Amber Guyton zegt dat viva magenta ‘een rijke roodtint is die zowel gedurfd als warm is’. Ze voegt eraan toe dat de ‘paarse ondertoon het een warmte geeft die het onderscheidt van gewoon rood en het veelzijdiger maakt’.

Speciaal voor jou, Maagd, is viva magenta aards en spannend, verzorgend en inspirerend, rustgevend en toch opwindend. De komende weken zijn uitermate geschikt om de geest van deze gelukskleur in je leven te integreren.


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Als je geen moeite doet om een kordate oplossing te bedenken, dan ga je het te knus vinden in je comfort zone. Als je je verbeelding niet op volle toeren zet om nieuwe invalshoeken te bedenken, draag je misschien bij tot onwetendheid of onderdrukking. Als je niet alles op alles zet om verborgen plannetjes en geheime agenda’s aan de kaak te stellen, steun je misschien de schone schijn.

Geef er eens een andere draai aan

Snap je wat ik bedoel, Weegschaal? Geef er eens een andere draai aan. Als je je nooit druk maakt over de keren dat je je woede onproductief hebt gebruikt, dan zal je die in de nabije toekomst waarschijnlijk ook niet briljant kunnen inzetten. En ik hoop van harte dat je die briljant gebruikt.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Verhalenverteller Martin Shaw gelooft dat logica en feitelijke informatie niet genoeg steun bieden. Om ons hart te voeden hebben we de mysterieuze verhalen van mythen en sprookjes nodig. Hij zegt ook dat conventionele heldensagen met grote, sterke, gewelddadige mannen in de hoofdrol niet meer van deze tijd zijn.

Voortaan hebben we uitgekiende, lyrische verhalen nodig, doordrenkt met de geest van het Griekse woord metis, dat ‘goddelijke sluwheid in dienst van de wijsheid’ betekent. Dat wens ik je nu toe, Schorpioen. Ik hoop dat je de metis overvloedig zult aanboren. Als je dat doet, zullen je creatieve worstelingen leiden tot persoonlijke bevrijding. Lees dus mythen en sprookjes ter inspiratie.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Veel astrologen moedigen jullie, Boogschutters, niet genoeg aan wat het thema ‘thuis’ betreft, dus ga ik dat hier compenseren. Ik denk dat het een perfecte tijd is om prioriteit te geven aan je gevoel van erbij horen en je gevoel van veiligheid.

Richt je energie op het creëren van rust en stabiliteit voor jezelf

Ik verzoek je met klem om je energie te richten op het creëren van rust en stabiliteit voor jezelf. Eer de gebouwen en landen waar je op vertrouwt. Geef extra waardering aan de mensen die je als je familie en stam beschouwt. Bied zegeningen aan de gemeenschap die jou steunt.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Als je bent zoals 95 procent van de bevolking, heb je als kind niet alle liefde en zorg gekregen die je nodig had. Misschien heb je je wel aangepast om dit gebrek gedeeltelijk te compenseren, maar je komt nog steeds tekort. Dat is het slechte nieuws, Steenbok.

Het goede nieuws is dat de komende weken gunstig zijn om ten minste een deel van de pijn en het verdriet, veroorzaakt door je oorspronkelijke tekort, te boven te komen. Het leven zal jou ervaringen bieden waardoor je je meer thuis voelt in de wereld. Je zult in vrede gaan leven met je bestemming en weer verliefd worden op je lichaam. Help het leven jou te helpen! Stel jezelf open voor vriendelijkheid, mededogen en vrijgevigheid.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Filosoof Aldous Huxley was gedreven en ambitieus. Als auteur van bijna vijftig boeken was hij een gepassioneerd pacifist en verkenner van het bewustzijn. Huxley was een visionair die zowel dystopische als utopische denkbeelden uitdroeg. Later in zijn leven werd hij wat milder in zijn opvatting.

‘Brand jezelf niet op’, adviseerde hij zijn lezers. ‘Wees zoals ik: een parttime kruisvaarder of een halfslachtige fanaticus. Bewaar de andere helft van jezelf voor plezier en avontuur. Vechten voor je land is niet genoeg –  belangrijker nog is het om ervan te genieten.’ Alsjeblief, Waterman, hier is Huxleys raad, speciaal voor jou. Hoezeer ik je ijverige idealisme en verheven queeste ook waardeer, ik hoop dat je je de komende weken weer oplaadt met lichamelijk vertier.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Vissen, auteur en activist W.E.B. Dubois zegt dat we altijd bereid moeten zijn onszelf en wie we zijn, op te geven. Waarom? Omdat we op die manier kunnen veranderen in een diepere en sterkere versie van onszelf. Ik denk dat je er baat bij hebt om zijn strategie te gebruiken. Mijn lezing van de astrologische voortekenen zegt me dat je klaar bent om toe te voegen door te verminderen, om kracht te winnen door af te werpen wat versleten en irrelevant is geworden.

Ontmasker ontmoedigende zelfbeelden en gooi ze overboord

Voorstel voor stap één: ontmasker ontmoedigende zelfbeelden en gooi ze overboord.

Stap twee: visualiseer een vertrouwde last waar je zonder zou kunnen.

Stap drie: laat een activiteit vallen die je verveelt.

Stap vier: stop met iets waaraan je je tijd verspilt.


Huiswerk van deze week

Wat zou je beter kunnen loslaten? En waaraan moet je je steviger vasthouden?

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven