‘Je regelmatige stroom is toe aan een wijziging’

© DarkmoonArt / Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 15 april 2021

Voorspellingen van 15 tot 22 april. Het huiswerk van de week vind je onderaan dit bericht.

RAM (21 maart–19 april): ‘Vandaag heb ik het gevoel dat de hele wereld een deur is’, schreef dichter Dennis Silk. In een vergelijkbare stemming merkte de dertiende-eeuwse zenmeester Wumen Huikai op: ‘De hele wereld is een deur van bevrijding, maar mensen zijn niet bereid die door te gaan.’

Nu ben ik hier om je te vertellen, Ram, dat er de komende weken tijden zullen zijn waarin de hele wereld als een deur voor je zal aanvoelen. En als je die opent, word je naar potentiële kansen geleid voor interessante veranderingen, die bevrijding bieden. Dit is een zeldzame zegen. Wees alsjeblieft los en alert en moedig genoeg om ervan te profiteren.


STIER (20 april –20 mei): Stier en filosoof Ludwig Wittgenstein werd door Nobelprijswinnaar Bertrand Russell een genie genoemd. Zijn Filosofische onderzoekingen werd ooit uitgeroepen tot het belangrijkste filosofische boek van de twintigste eeuw. Een beroemd citaat van hem luidt: ‘Hoe moeilijk is het om te zien wat er recht voor mijn ogen is.’

Gelukkig voor ons allemaal, vermoed ik dat dat de komende weken geen probleem voor je zal zijn, Stier. In feite ben ik in de overtuiging dat je een hele reeks dingen zult zien die voorheen verborgen waren, ook al bevonden sommige zich vlak voor je ogen.

Proficiat! Iedereen met wie je in aanraking bent, zal profiteren van deze doorbraak.


TWEELING (21 mei–20 juni): Waarom stromen rivieren niet rechtdoor? Nou ja, soms wel, maar alleen voor relatief korte periode. Volgens de US Geological Survey beweegt geen enkele rivier over een afstand van meer dan tien keer de breedte in een lineair traject.

De plaats waar een rivier van richting verandert, wordt een ‘meander’ genoemd

Er zijn tal van redenen waarom dit zo is, waaronder de wrijving veroorzaakt door oevers en het feit dat rivierwater in het centrum sneller stroomt. De plaats waar een rivier van richting verandert, wordt een ‘meander’ genoemd.

Dit fenomeen zou ik de komende weken als metafoor voor je leven willen laten dienen. Ik vermoed dat je regelmatige stroom toe is aan een koerswijziging – een meander. Enig intuïtief idee over welke kant je op moet? In welke richting zal het landschap het beste zijn?


KREEFT (21 juni –22 juli): Kreeft en dichter Denis Johnson werd uiteindelijk een gevierd schrijver die talloze prijzen won, waaronder de prestigieuze National Book Award. Maar toen hij in de twintig was, was zijn leven zwaar. Vanwege zijn verslaving aan drugs en alcohol, verwaarloosde hij zijn schrijven.

Later, in een van zijn volwassen gedichten, uitte hij zijn waardering voor mensen die hem in die periode hadden gesteund. ‘Je zag me toen ik onzichtbaar was’, schreef hij, ‘je sprak tegen me toen ik doof was, je bedankte me toen ik een geheim was.’

Zijn er om jouw heen ook zulke helpers? Dit zou een perfect moment zijn om hen te eren en op jouw beurt te helpen.


LEEUW (23 juli –22 aug.): Waar geloof je precies in, Leeuw? De komende weken zullen een goed moment zijn om een ​​inventaris op te maken van je overtuigingen – en jezelf te ontdoen van alles wat je niet langer dient en prikkelt en niet langer past bij je veranderende begrip van hoe het leven werkt.

Bovendien nodig ik je uit om een ​​aantal leuke nieuwe overtuigingen te bedenken die je hart verlichten en je speelsheid stimuleren. Je zou bijvoorbeeld de benadering van dichter Charles Wrights kunnen lenen: ‘Ik geloof wat de donder en bliksem te zeggen hebben.’ Of je zou mijn idee kunnen uitproberen: ‘Ik geloof in wonderen die me inspireren mijn interessantste dromen te vervullen.’


MAAGD (23 aug.–22 sept.): Maagd en dichter Charles Wright getuigt: ‘Ik schrijf gedichten om mezelf los te maken, boete te doen en door de rechterbovenhoek te verdwijnen, om genade te vragen.’

Hoe zit dat met jou, Maagd? Wat doe je om jezelf los te maken en boete te doen en genade te vragen? De komende weken zullen een uitstekende tijd zijn om alle trucs in te zetten die tot je beschikking staan ​​om dergelijke nuttige transformaties tot stand te brengen. En als je momenteel verlegen zit om de nodige trucs, maak er dan je gezonde obsessie van daar meer van te verzamelen.


WEEGSCHAAL (23 sept.–22 okt.): Kublai Khan, heerser van het Mongoolse rijk en China in de tweede helft van de dertiende eeuw, hield er een gevolg van vijfhonderd astrologen op na. Sommigen waren gestationeerd op het dak van zijn paleis, belast met het gebruik van tovenarij om naderende onweerswolken te verbannen.

Metaforische stormen genereren vaak een groot aantal welkome en noodzakelijke transformaties

Als je me zou vragen om een ​​soortgelijke opdracht uit te voeren, zou ik dat weigeren. We hebben stormen nodig! Ze brengen verfrissende regen en houden de aarde in elektrisch evenwicht. Bliksem van stormen creëert ozon, een essentieel onderdeel van onze atmosfeer, en zet stikstof in de lucht om in stikstof in de grond, waardoor de bodem vruchtbaarder wordt.

Metaforische stormen genereren vaak ook een groot aantal welkome en noodzakelijke transformaties, en ik vermoed dat ze dat de komende weken voor jou zullen doen.


SCHORPIOEN (23 okt.–21 nov.): ‘Onuitgesproken emoties zullen nooit sterven’, verklaarde de baanbrekende psycholoog Sigmund Freud. ‘Ze worden levend begraven en zullen later op lelijkere manieren weer tevoorschijn komen.’

Ik ben het ermee eens, en daarom raad ik je aan je emoties niet te begraven – vooral nu, nu ze dringend moeten worden geuit. Afgesproken? Sta alsjeblieft geen scenario toe waarin ze later op lelijke manieren naar voren zullen komen. Vind in plaats daarvan de moed om ze spoedig te tonen – hopelijk op de meest liefdevolle manieren en met respect voor mensen die er misschien niet helemaal voor openstaan. Communiceer met meelevende helderheid.


BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec.): Boogschutter en auteur Cristin O’Keefe Aptowicz schreef een gedicht met de titel ‘Niet iets verkeerds doen is niet hetzelfde als iets goeds doen’.

Ik stel voor dat we die gedachte de komende twee weken tot een van je leidende thema’s maken. Als je ervoor kiest de uitdaging aan te gaan, maak dan een lijst van drie mogelijke handelingen die passen bij de omschrijving ‘niet iets verkeerds doen’ en drie handelingen die staan voor ‘iets goeds doen’. Vervolgens zorg je ervoor dat je de dingen van de eerste lijst niet doet en stop je je genereuze energie in het uitvoeren van de drie goede dingen in lijst e.


STEENBOK (22 dec.–19 jan.): Ik hoop dat je jezelf de afgelopen weken behandeld hebt als een koninklijk kind. Ik hoop dat je jezelf hebt overgoten met extra speciale verzorgende en therapeutische behandelingen. Ik hoop dat je hardop tegen jezelf hebt gezegd hoe sprankelend, intelligent en veerkrachtig je bent, en ik hoop dat je jezelf in verrukking hebt gebracht door deel te nemen aan een reeks leerzame en inspirerende experimenten.

Als je om de een of andere onverklaarbare reden deze belangrijke zaken niet met weldadige intensiteit hebt uitgevoerd, haal de verloren tijd dan de komende dagen in. Je succes voor de rest van 2021 hangt af van je vrome toewijding aan zelfzorg op dit moment.


WATERMAN (20 jan.–18 feb.): Soms, wanneer een ontmoedigende soort duisternis ons leven binnendringt, hebben we gelijk dat we bang zijn. In feite is het vaak verstandig om bang te zijn, omdat dit ons kan motiveren om die duisternis af te weren of te transmuteren.

Maar bij andere gelegenheden is de ontmoedigende duisternis die lijkt op te doemen niet reëel, of eigenlijk minder bedreigend dan we vermoeden.

Romanschrijver John Steinbeck verwoordde het laatste toen hij schreef: ‘Ik weet zonder enige twijfel dat de duistere dingen die mij overspoelden, niet bestonden of niet gevaarlijk voor mij waren, en toch was ik bang.’

Mijn vermoeden is dat dit de aard is van de duisternis waar je je momenteel in bevindt. Kun je een ​​manier vinden om je angst uit te bannen of op zijn minst te verminderen?


VISSEN (19 feb.–20 maart): ‘Sommige mensen kunnen, als ze het zichzelf niet moeilijk maken, misschien in slaap vallen’, schreef romanschrijver Saul Bellow. Met andere woorden: sommigen van ons doen alsof het vermakelijk of zelfs spannend is om moeilijkheden aan te trekken en problemen voor onszelf te creëren.

Als dat voor jou ook maar enigszins geldt, Vissen, dan raad ik je aan om die slechte gewoonte de komende weken af ​​te zwakken – misschien zelfs te kijken of je die op zijn minst gedeeltelijk kunt elimineren. De kosmische ritmes staan ​​aan je zijde als je maatregelen neemt om de stemmetjes in je hoofd te overstemmen die je proberen te ondermijnen en te saboteren.

Zeg voorlopig ‘NEE!’ tegen alles wat het je moeilijk maakt. Zeg ‘JA!’ tegen jezelf verheffen.


Dit is je huiswerk van deze week:

Vertel me je interessantste probleem: het probleem waarvan je het meeste leert. FreeWillAstrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven