‘Koester de wereld, zelfs al kost het je moeite om haar te verdragen’

Free Will Astrology | Californië | 8 december 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 9 december tot en met 15 december.

RAM (21 maart-19 april): Filmmaker en Ram Andrei Tarkovsky schrijft: ‘Je hoeft geen toestemming te vragen om vrij te zijn – je mag het gewoon zijn. Probeer zelf te achterhalen wat je roeping is en ga die vervolgens achterna, in plaats van je te laten leiden door de omstandigheden. Maar dat soort vrijheid vereist krachtige innerlijke hulpbronnen, een hoge mate van zelfbewustzijn en het besef dat je verantwoordelijkheid draagt voor jezelf, en daarmee ook voor anderen.’

Dat laatste element is waar sommige vrijheidszoekers haperen. Ze verwaarlozen hun plicht om voor hun medemensen te zorgen en hen te dienen. Ik raad je aan dat niet te doen, Ram, terwijl je een nieuwe fase van je bevrijdingsproces ingaat. Authentieke vrijheid is gewetensvol.


STIER (20 april-20 mei): De term ‘neurodiversiteit’ verwijst naar het feit dat het menselijk brein op enorm veel verschillende manieren functioneert. Er zijn niet slechts enkele versies van geestelijke gezondheid en leerstijlen die beter zijn dan alle andere. Stier en muzikant David Byrne gelooft dat hij ‘neurodivers’ is omdat hij in het autismespectrum zit. Dat is een voordeel, vindt hij, waardoor hij zich met grote intensiteit kan concentreren op zijn creatieve bezigheden.

Ik vermoed dat de meesten van ons in zekere zin neurodivers zijn

Ik beschouw mezelf ook neurodivers omdat mijn leven in het imaginaire rijk net zo belangrijk voor me is als mijn leven in de materiële wereld. Ik vermoed dat de meesten van ons in zekere zin neurodivers zijn – afwijkend van het ‘normale’ mentale functioneren. En jij, Stier? De komende maanden zullen een uitstekende tijd zijn om je eigen neurodiversiteit te verkennen en te vieren.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Dichter Jane Hirshfield zegt dat het zenboeddhisme op drie principes is gebaseerd: 1. Alles verandert. 2. Alles is met elkaar verbonden. 3. Wees aandachtig. Maar ook als je geen zenbeoefenaar bent, Tweelingen, hoop ik dat je je de komende weken op de laatste twee leefregels zult concentreren. Als ik de formule zou moeten samenvatten die je de interessantste ervaringen en gevoelens oplevert, dan is dat: ‘Let op hoe alles met elkaar verbonden is.’

Ik hoop dat je je intenser zult realiseren hoe alle schijnbaar afzonderlijke fragmenten met elkaar verweven zijn. Dit is mijn geheime agenda: ik denk dat het je helpt te begrijpen dat je leven een hoger doel heeft dan wat je normaal gesproken veronderstelt – en dat de hele wereld samenspant om je te helpen dat doel te bereiken.


KREEFT (21 juni-22 juli): Auteur Flannery O’Connor schrijft: ‘Koester de wereld, zelfs al kost het je moeite om haar te verdragen.’ Ik voeg er nog deze gedachte aan toe: ‘Koester de wereld, zelfs al kost het je moeite om haar te verdragen, en streef ernaar haar in een betere plek te veranderen.’ Laten we dit een van je inspirerende meditaties maken voor de komende maanden, Kreeft. Ik vermoed dat je meer macht dan normaal zult hebben om de wereld in een betere plek te veranderen. Gewoon beginnen! (PS: als je dit doet, wordt je vermogen om te verdragen en te koesteren groter.)


LEEUW (23 juli-aug. 22): Veel sportjournalisten zullen je vertellen dat ze achter hun favoriete team staan, maar ze zeggen ook dat ze ‘achter hun verhaal staan’. Ze willen vooral een meeslepend verhaal vertellen. Ze zoeken naar een dramatische plotwending die vermakelijke details onthult over interessante personages die unieke prestaties leveren.

Ik ben de komende maanden zo’n journalist, Leeuw, tenminste in relatie tot jou. Ik hoop je bezig te zien met epische sagen om jezelf met verve te creëren terwijl je je een weg baant door leuke uitdagingen en intrigerende avonturen. Ik voorspel je dat mijn hoop zal uitkomen.


MAAGD (23 augustus-22 september): Het is voor mensen niet mogelijk om op de planeet Venus te leven want daarvoor is ze te heet en te droog. Maar als reizigers van de aarde een manier zouden bedenken om zich daar te settelen, dan zouden ze kunnen genieten van een geweldig voordeel. De planeet draait heel langzaam, waardoor een dag en een nacht daar gelijk zijn aan 243 aardse dagen en nachten.

Je intieme allianties zullen gedijen als je fantasierijk en creatief wordt

Dat betekent dat jij en een speciale vriend een eindeloos lange romantische wandeling naar de zonsondergang kunnen maken terwijl je de zon nooit onder ziet gaan. Ik nodig je uit om de komende maanden hier op aarde even lyrische avonturen te bedenken in saamhorigheid, Maagd. Je intieme allianties zullen gedijen als je fantasierijk en creatief wordt over het koesteren van saamhorigheid.


WEEGSCHAAL (23 september-22 oktober): Wat mij betreft was de boeddhistische monnik, auteur en Weegschaal Thích Nhất Hạnh een van de beste mensen die ooit hebben geleefd. ‘Waar zoek je het spirituele?’ vroeg hij zich af. Zijn antwoord: ‘Zoek het spirituele in alle gewone dingen die je elke dag doet. De vloer vegen, de planten water geven en de afwas doen worden heilige momenten als je dat met mindfulness doet.’

De komende weken ontwikkel je een uitzonderlijke kracht om zo te leven, Weegschaal: elke gebeurtenis, hoe alledaags of routinematig ook, kun je als een kans zien om je diepe liefde en dankbaarheid te uiten vanwege het voorrecht dat je mag leven. Doe alsof de hele wereld je kostbare toevluchtsoord is.


SCHORPIOEN (23 oktober-21 november): Elisa Jean, een van mijn lezers, vertelde mij het volgende: ‘Wij, vrienden van Schorpioen, bewonderen de zorgzaamheid en gastvrijheid van Schorpioenen: het zijn toppers in het organiseren van feestjes. Als geen ander weten ze hoe ze sociale situaties kunnen creëren die het beste in iedereen naar boven halen. Ze zijn de perfecte gastheer.

Maar Schorpioenen kennen ook de geheimen van alle gasten. Ze weten van iedereen waar er nog een lijk in de kast zit. Ze hebben dus de macht om dissonante commoties te veroorzaken en de reputatie van mensen te verwoesten. Maar dat doen ze zelden. In plaats daarvan bewaren ze de geheimen. Ze gebruiken hun geheime kennis om stevige banden te smeden.’ Alles wat Ella Jean beschrijft, zal de komende weken je specialiteit zijn, Schorpioen.


BOOGSCHUTTER (22 november-21 december): Van alle tekens in de dierenriem, zullen jullie, Boogschutters, het minst waarschijnlijk voor langere tijd op één locatie blijven. Velen van jullie genieten van de behoefte om van plek naar plek te gaan. Dit kan van cruciaal belang zijn om je voortdurende zoektocht naar nieuwe kennis en uitdagingen te bevredigen. Je begrijpt dat het riskant is om vast te blijven zitten in je routine en te dogmatisch te worden in je overtuigingen.

Velen van jullie genieten van de behoefte om van plek naar plek te gaan.

Daarom voel je steeds de noodzaak om de sleur te blijven doorbreken voordat ze dodelijk wordt. Wanneer je hierin slaagt, is dat vaak te danken aan je bijzondere talent: je vermogen om in jezelf een innerlijke thuis te creëren dat je in staat stelt om je stabiel en geaard te voelen waar je ook bent. Ik geloof dat deze superkracht de komende maanden extra sterk zal zijn.


STEENBOK (22 december-19 januari): Deze mysterieuze uitspraak is van Steenbok en auteur Edgar Allan Poe: ‘We kunnen op elk moment de ware schoonheid van een landschap verdubbelen door onze ogen half te sluiten terwijl we ernaar kijken.’ Wat bedoelt hij daarmee? Volgens hem verwijst hij naar wat de kern van het leven is: kijken door de sluier van de ziel.

Als we alleen onze fysieke ogen gebruiken, dan levert ons dat slechts de helft van het verhaal op. Om ontvankelijk te zijn voor de volle glorie van de wereld, moeten we ook met de ogen van onze ziel kijken. Deze waarheid gaat natuurlijk altijd op maar voor jou is ze in deze periode extra waar.


WATERMAN (20 januari-18 februari): Waterman en theoloog Henri Nouwen schrijft: ‘Ik heb ontdekt dat de geschenken van het leven vaak verborgen zitten op plekken die het meeste pijn doen.’ Jakkes! Werkelijk? Dat idee spreekt me totaal niet aan. Toch zeg ik dit: als de theorie van Nouwen een kern van waarheid bevat, ga je daar de komende weken mee te maken krijgen. Verbazingwekkend genoeg kan de pijnlijke wonde die je in het verleden hebt opgelopen een verlossende mogelijkheid onthullen die je inspireert en geneest.


VISSEN (19 febbruari-20 maart): Vissen-romanschrijver Viet Thanh Nguyen zegt dat het verstandig is om tegen jezelf te praten. Geen boeiender gesprekspartner dan jezelf! Hij is de enige die luistert. Ik bied je dit advies aan in de hoop je aan te moedigen om de intensiteit en frequentie van je dialogen met jezelf te verhogen. Het is een uitstekende astrologische tijd om nog diepere vragen aan jezelf te stellen en om nog moediger te zijn in het formuleren van een antwoord. Neem de komende weken de tijd om nog  veel meer te weten te komen wat je echt denkt en voelt.


Huiswerk:

Wat zou je concreet kunnen doen om iemand om wie je veel geeft, onverwacht blij te maken?

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven