Kunstenfestival Watou biedt stof tot nadenken

© Kunstenfestival Watou
360 Magazine | Amsterdam | 18 augustus 2021

De veertigste editie van kunst- en poëziefestival Watou in België daagt haar bezoekers uit na te denken over de meest elementaire vragen. Zoals: wat is onze rol en positie in deze almaar veranderende wereld?

Dit jaar vindt alweer de veertigste editie van het bekendste Belgische festival voor de beeldende kunst en poëzie plaats in het inmiddels artistieke dorp Watou. Het festival slaagt er iedere zomer weer in een inspirerende dialoog tussen hedendaagse kunst, poëzie, landschap en karaktervolle locaties tot stand te brengen dankzij Gwy Mandelinck, stadsbibliothecaris en conservator van het Hop-museum die net voorbij Poperinge de gedroomde plek zag voor een festival.

De wereld is aan het veranderen, wat is de invloed daarvan op de natuur, op onszelf en op elkaar?

Door de aanwas van technologie en artificiële intelligentie, maar ook door de wereldwijde crisis, worden we gedwongen niet alleen op onze rationele, maar ook – en steeds meer – op onze biologische, emotionele, spirituele en intuïtieve intelligentie te vertrouwen. De wereld zoals we die kennen is aan het veranderen, wat is de invloed daarvan op de natuur, op onszelf en op elkaar? Watou nodigt haar bezoekers uit om te kijken naar en te reflecteren over deze en andere essentiële vragen die ons bezighouden en ons met elkaar en de natuur verbinden.

Kunstenfestival Watou telt meer dan dertig beeldend kunstenaars, onder wie Tracey Emin, Mark Manders, Neo Matloga en Esther Kläs & Gustavo Gomes. De dichters zijn gevestigde namen uit Vlaanderen en Nederland. Stefan Hertmans, die 70 werd in maart, wordt gevierd.

WATOU, Watou (Poperinge), België, t/m 5 september, kunstenfestivalwatou.be

Door Manuela Klerkx

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven