‘Niet zelden leiden "fouten" tot een mooie, gelukkige afloop’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 24 november 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 25 november tot en met 1 december.

RAM (21 maart-19 april): Het is je roeping om risico’s te nemen, Ram. Meer dan andere mensen voel je het als je opdracht om regelmatig een sprong in het diepe te wagen. Je bent ook meer geneigd om die in je voordeel te gebruiken – of je er op z’n minst niet aan te branden. Je scherpe intuïtie laat je haarfijn zien welke gok je wel en welke je niet moet wagen.

Maar zelfs als je iets doet wat je toevallig een nieuwe opwindende ervaring oplevert, kan dat nog steeds botsen met de algemeen aanvaarde wijsheid, de groepsdruk en met de manier waarop de dingen nu eenmaal worden gedaan. De komende weken zal alles wat ik hier heb beschreven, maximaal tot uitdrukking komen in je leven.


STIER (20 april-20 mei): Je leidraad voor de komende periode komt van docent Caroline Myss. Ze schrijft: ‘Bekwaam worden in het proces van zelfonderzoek en symbolisch inzicht is een essentiële spirituele taak, die je helpt om steeds meer in jezelf te gaan geloven.’ Ik zie het als mijn persoonlijke opdracht om jou aan te moedigen het geloof in jezelf te laten groeien de komende twaalf maanden. Waarop nog wachten?

Hoe kun je bedrevener worden in zelfonderzoek en symbolisch inzicht?

Misschien is het een idee om jezelf elke zondagochtend een nieuwe vraag te stellen, zoals ‘Welke lering of genezing wil ik de komende zeven dagen het liefst naar me toehalen?’ Ga dan gedurende de week ervaringen en openbaringen verzamelen als antwoord op die vraag . Een ander idee is om je dromen te onthouden en te bestuderen, omdat dit de beste manier is om symbolisch inzicht te ontwikkelen. Heb je hier hulp bij nodig, dan raad ik je het werk van Gayle Delaney aan: tinyurl.com/InterviewYourDreams


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): De tv-sciencefictionshow ‘Legends of Tomorrow’ laat een ongeregeld volkje zien van onvolmaakte maar effectieve superhelden. Ze reizen door de tijd en proberen afwijkingen in de tijdlijn op te lossen die door verschillende schurken zijn veroorzaakt. Terwijl ze experimenteren en improviseren, waarbij ze soms hun toevlucht nemen tot gewaagde zetten, zijn ze onovertroffen, ondanks hun gestuntel.

Niet zelden leiden hun zogezegde ‘fouten’ tot een mooie, gelukkige afloop. Of zoals Nate, een lid van de bende, het fijntjes opmerkt: ‘Soms verpesten we het – ten goede.’ Ik voorzie dat jij, Tweelingen, de komende weken op een vergelijkbare manier te werk zult gaan.


KREEFT (21 juni-22 juli): Ik vind het leuk hoe Kreeft en dichter Stephen Dunn zijn gedicht ‘Before We Leave’ begint: ‘Voor de duidelijkheid: geen gezeur tijdens de reis!’ Deze begroeting is speciaal voor mij en voor jullie, mijn mede-Kreeften, terwijl we aan het volgende hoofdstuk van ons verhaal beginnen.

Aan het prille begin van onze reis kan onze inspanning saai lijken en onze vooruitgang traag aanvoelen. Maar zolang we niet buitensporig klagen en anderen niet de schuld geven van onze eigen beperkingen, zal ons werk gemakkelijker worden, en zelfs vrij productief blijken te zijn.


LEEUW (23 juli-aug. 22): Leeuw en dichter Kim Addonizio schrijft veel over liefde en seks. In haar boek ‘Wild Nights’ onthult ze: ‘Ik denk erover om hierna te daten met een boom. We zouden gewoon de hele nacht samen kunnen blijven.’ Misschien is het nu voor jou ook een gunstige tijd om te experimenteren met duurzame, groene romantiek, met boomseksualiteit, of een rendez-vous te plannen met een van je favoriete planten.

Wanneer heb je voor het laatst een eik geknuffeld of een iep gekust?

GRAPJE! De komende weken zullen inderdaad een uitstekende tijd zijn om creatieve innovaties uit te proberen in je benadering van intimiteit en aanbidding. Maar ik zie je liever experimenteren in bonding met mensen.


MAAGD (23 augustus-22 september): In haar boek ‘Daughters of the Stone’ vertelt Maagd en romancier Dahlma Llanos-Figueroa het verhaal van haar voorouders, vijf generaties Afro-Cubaanse vrouwen. ‘Dit zijn de verhalen van een verloren tijd voor het vlees-en-bloed van vandaag,’ schrijft ze, ‘een tijd die alleen voortleeft in dromen en herinneringen. Als een oergolf hebben die verhalen me gedragen en me neergezet op deze ochtend. Ze vertellen hoe ik geworden ben wie ik ben – en waar ik ben.’

Ik zou graag zien dat je je eigen geschiedenis met evenveel passie en focus verkent, Maagd. Naar mijn astrologische mening is het een gunstige tijd voor jou om te communiceren met de invloeden die je hebben gemaakt tot wie je nu bent.


WEEGSCHAAL (23 september-22 oktober): In overeenstemming met de astrologische voortekenen, is hier mijn advies voor de komende weken: 1. Weet wat er nodig is om iedereen tevreden te stellen, zelfs als je er niet altijd voor kiest om iedereen tevreden te stellen. 2. Weet hoe je moet zijn wat anderen willen dat je bent, op die momenten dat ze het nodig hebben – zelfs al doe je het alleen maar uit eigenbelang.  3. Geef anderen NIET alles wat je hebt, en houd genoeg achter, zodat je ook aan jezelf kunt geven. 4. Als anderen zich bekrompen gedragen, help hen dan om uitgebreide fijngevoeligheid te ontwikkelen door je eigen redelijke opvattingen met ze te delen. 5. Begin nu alvast na te denken over de manier waarop je in 2023 je wortels net zo groot en sterk kunt laten groeien als je takken.


SCHORPIOEN (23 oktober-21 november): Zelfs als sommige mensen nerveus of geïntimideerd overkomen als ze in je buurt zijn, kunnen ze zich toch tot je aangetrokken voelen. Waarschijnlijk geniet je op die momenten van de kracht die je dan voelt. Toch vraag ik me af wat er zou gebeuren als je een bewuste poging zou doen om de angstaanjagende sfeer die je uitstraalt een beetje te dempen. Ik zeg niet dat het verkeerd is.

Als experiment nodig ik je echter uit om meer geruststellend en gastvrij te zijn

Ik begrijp dat dergelijke houding jou bescherming biedt, en ik waardeer het feit dat het je kan helpen de medewerking te krijgen die je verlangt. Als experiment nodig ik je echter uit om meer geruststellend en gastvrij te zijn voor degenen die misschien geneigd zijn bang voor je te zijn. Kijk of het hun gedrag verandert op een manier die jij leuk vindt en waarvan je profiteert.


BOOGSCHUTTER (22 november-21 december): Boogschutter, rapper en ondernemer Jay-Z heeft geweldig advies voor zijn mede-Boogschutters. Denk er maar eens rustig over na: ‘Er is niks verkeerd met wat je beoogt; je moet alleen je doel veranderen.’ Met het advies van Jay-Z wil ik niet suggereren dat je ‘altijd’ het doel dat je voor ogen hebt, moet veranderen.

In veel gevallen is het precies goed. Maar af en toe controleren en evalueren of je nog het goede doelwit in het vizier hebt, is niet verkeerd. Zo kan het zijn dat je je realiseert dat je misschien je pijlen eens op een ander doel moet richten.


STEENBOK (22 december-19 januari): Je hebt nu extra kracht om de demonen van je verleden uit te drijven en hun gedragspatronen, die ze in je leven hebben ingesleten, te vernietigen. Je bent in staat om de manier waarop jouw geschiedenis je beïnvloedt, te transformeren. Je hebt een zesde zintuig dat ervoor zorgt dat je de lessen, die je eindeloos hebt geoefend, nu werkelijk helemaal goed kunt toepassen.

Ter ere van deze vreugdevolle, uitbundige gelegenheid, laat je inspireren door dichter Charles Wright: ‘Knoop voor knoop ontbind ik mijn verleden / En laat het opstijgen als een ballon / Wat een klein ding wordt het! / Wat een handige verdwijntruc, dat blauw op blauw!’


WATERMAN (20 januari-18 februari): In overeenstemming met de actuele astrologische ritmes draag ik je horoscoop over aan essayist Anne Fadiman. Ze schrijft: ‘Ik heb altijd het gevoel gehad dat niet de centrale handeling de moeite van het beschouwen waard is maar juist de handeling die zich aan de buitenkant afspeelt, daar waar twee randen elkaar raken. Ik hou van kustlijnen, weerfronten, internationale grenzen. Er zijn interessante wrijvingen en ongerijmdheden op deze plaatsen, en vaak, als je je op het raakvlak bevindt, kun je beide kanten beter zien dan wanneer je in het midden van een van beide gebieden zit.’


VISSEN (19 febbruari-20 maart): In de loop van mijn leven heb ik het geluk gehad om met dertien psychotherapeuten te werken. Ze hielpen me om mijn geestelijke gezondheid op peil te houden. Een van hen herinnerde me er regelmatig aan dat, als ik hoopte te krijgen wat ik wilde, ik precies moest weten wat ik wilde.

Teken je persoonlijke visie op het paradijs

Een keer per jaar gaf ze me een gigantisch vel stevig papier en viltstiften. ‘Teken je persoonlijke visie op het paradijs’, instrueerde ze me. ‘Schets de contouren van het gastvrije paradijs dat je leven bij uitstek verrukkelijk en de moeite waard zou maken.’ Ze vroeg me ook de zin af te maken die begint met deze woorden: ‘Ik mobiliseer alle energie en vindingrijkheid en de connecties die ik tot mijn beschikking heb om het volgende doel te bereiken.’ Zoals ik het in de sterren lees, Vissen, is het nu een perfect moment om zelf met deze twee oefeningen aan de slag te gaan.


Huiswerk:

Welk proces waarin je nu ongeveer halfweg bent, wil je helemaal tot het einde toe doorlopen?

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven