Overstijg uw Kafka-achtige neigingen

© DarkmoonArt / Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 25 maart 2021

Uw voorspellingen van 25 maart tot 1 april. Het huiswerk van de week vindt u onderaan dit bericht.

RAM (21 maart-19 april): In de roman House of Leaves schrijft protagonist Johnny Truant dat zijn vriend Lude ‘meer geld, betere feesten en mooiere meisjes’ wilt. Maar Johnny wil iets anders. Wat dan? Hij zegt: ‘Ik weet niet eens hoe ik het moet noemen, behalve dat ik weet dat het ruim aanvoelt en dat het doordrenkt is met zonlicht en dat het gewichtloos is en ik weet dat het niet goedkoop is.’

Die verklaring is naar mijn mening veel te onnauwkeurig! Hij zal nooit krijgen wat hij wil totdat hij er duidelijker over kan zijn. Maar zijn fantasie is een goed begin. Het laat zien dat hij weet hoe de vervulling van zijn verlangen aanvoelt. 

Ik stel voor dat u u laat inspireren door de benadering van Johnny Truant en zelf een verlangen tevoorschijn tovert. Kijk een paar jaar vooruit en ga na of u zich kunt voorstellen hoe uw best mogelijke toekomst eruitziet. Beschrijf deze dan zo nauwkeurig mogelijk voor uzelf.


STIER (20 april-20 mei): Wat was ik radeloos toen ik ontdekte dat een van mijn favoriete dichters, Pablo Neruda, een bewonderaar was van de moorddadige dictator Josef Stalin. Het brak mijn hart om te weten dat ik zijn tedere, lyrische poëzie nooit meer met onvoorwaardelijke waardering zou kunnen lezen. 

Maar dat is het leven: sommige van onze helden en leraren stellen ons teleur, en dan is het gezond om onze relatie met hen opnieuw te evalueren. Of misschien brengt onze eigen rijping ons ertoe te beseffen dat eens voedende invloeden niet langer voedend zijn. 

Ik raad u aan om binnenkort een persoonlijke inventaris op te maken met deze les in gedachten. Ik vermoed dat er misschien nieuwe inspiratiebronnen op u afkomen. Maak u daarvoor klaar.


TWEELING (21 mei-20 juni): Zelfhulpauteur Steve Maraboli heeft nuttig advies dat u de komende weken kunt overwegen. Ik hoop dat er goed over nadenkt en aansluitend actie onderneemt. 

Hij schrijft: ‘Er vindt een ongelooflijke verandering plaats in je leven wanneer je besluit de controle te nemen over datgene waarover je wel macht hebt, in plaats van naar controle te verlangen over waar dat niet voor geldt.’ 

Maak om te beginnen, Tweeling, een lijst van drie dingen waar u wel macht over hebt en drie dingen waarvan u zou willen dat u dat had, maar waarvoor het niet geldt.


KREEFT (21 juni-22 juli): Tijdens zijn leven verbrandde Kreeft en auteur Franz Kafka negentig procent van alles wat hij schreef. In een briefje aan een vriend dat hij schreef voordat hij stierf, gaf hij instructies om alle geschriften die hij zou achterlaten te verbranden. Gelukkig was zijn vriend ongehoorzaam, en daarom kunnen we tegenwoordig Kafka’s laatste drie romans en nog veel meer van zijn werk lezen. 

Werd zijn houding ten opzichte van zijn creaties veroorzaakt door de twijfel aan zichzelf waar zovelen van ons Kreeften door worden overschaduwd? Was hij, zoals velen van ons, overdreven terughoudend om persoonlijke details uit zijn leven te delen? 

In overeenstemming met astrologische voortekenen, verzoek ik u dringend om in ieder geval tijdelijk alle Kafka-achtige neigingen die u hebt te overstijgen. Het is tijd om helder en moedig te stralen en uw volledige vermogen tot zelfexpressie op te roepen.


LEEUW (23 juli-22 aug.): Om uw horoscoop te maken, heb ik ideeën geleend van Leeuw en auteur Cassiano Ricardo. Hij spreekt van een verlangen ‘naar alles wat hoog is als pijnbomen, en alles wat lang is als rivieren, en alles wat paars is als schemering.’

Ik denk dat het gezond en verstandig voor u kan zijn om dit soort verlangens de komende weken te cultiveren. Volgens mijn lezing van de astrologische voortekenen heeft u uitgebreide invloeden nodig die uw verbeeldingskracht verbreden en u voorbij uw beperkingen duwen. 

U zult profiteren van meditaties en inspirerende ervaringen om al te lage verwachtingen te ontgroeien.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Maagd, acteur en regisseur Jean-Louis Barrault (1910-1994) streefde ernaar ‘elke ochtend als een maagd wakker te worden’. Hij wilde ‘honger hebben naar het leven’, alsof hij opnieuw was geboren. Om die voortdurende vernieuwing aan te moedigen, beschouwde hij elke keer dat hij ging slapen als ‘een kleine dood’. 

De kosmische ritmes zullen samenzweren om uw verlangens puur, schoon, rauw en sterk te maken

Ik beveel zijn aanpak de komende weken aan u aan. Naar mijn astrologische mening zullen de kosmische ritmes samenzweren om uw verlangens regelmatig te vernieuwen: om ze puur, schoon, rauw en sterk te maken. Werk mee met die kosmische ritmes!


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Is er iets bevredigender dan gehoord, begrepen en gezien worden voor wie je werkelijk bent? Ik verzoek u dringend om dat genot de komende weken in overvloed op te zoeken. Mijn lezing van de astrologische voortekenen vertelt me ​​dat u behoefte hebt aan de zuiverende schok die ontstaat als u met extra nadruk wordt gewaardeerd. 

Ik hoop dat u bondgenoten hebt die dit voor u kunnen doen. Zo niet, zoek dan naar deze bondgenoten. En overweeg in de tussentijd de hulp in te schakelen van een bekwame psychotherapeut, levenscoach of een andere professionele luisteraar.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): ‘Vlekken, vegen, scheuren, defecten, fouten, ongelukken, uitzonderingen en onregelmatigheden zijn de vensters naar andere werelden’, schrijft auteur Bob Miller. 

Ik zou hieraan willen toevoegen dat al die verschijnselen, samen met gerelateerde verschijnselen zoals kloven, puistjes, littekens, modder, smurrie, deuken en onvolkomenheden, vaak vensters zijn naar zeer interessante delen van de ogenschijnlijk normale oude wereld – delen die van ons afgesloten blijven zonder de hulp van die klodders en defecten. 

Ik stel voor dat u ten volle profiteert van de kansen die zij u de komende weken bieden.


BOOGSCHUTTER (22 nov.- 21 dec.): De innovatieve psycholoog Carl Jung had een genuanceerd begrip van de energieën die in onze diepe psyche werkzaam zijn. Hij zei dat onze onbewuste geest ‘niet alleen duister maar ook licht is; niet alleen beestachtig, halfmenselijk en demonisch, maar ook bovenmenselijk, spiritueel en, in de klassieke zin van het woord, “goddelijk”.’ 

Ik breng dit onder uw aandacht, Boogschutter, omdat dit is een gunstige tijd is om uw onbewuste geest beter te leren kennen en te waarderen. Voor de beste resultaten moet u deze niet beoordelen, omdat hij zo paradoxaal is. Wees niet geïrriteerd dat hij zo weerbarstig en niet-rationeel is. Beleef plezier met zijn vruchtbaarheid en speelsheid en gekheid.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Het fantasydrama Game of Thrones verscheen op tv-schermen over de hele wereld. Maar het publiek dat er in China naar keek werd op veel essentiële onderdelen voor de gek gehouden. Door de overheidscensuur werden scènes met naakt en seks, vechten en geweld verwijderd, evenals die met draken, die een hoofdrol spelen in het verhaal. Zoals u zich kunt voorstellen, hadden Chinese kijkers enige moeite om alle plotwendingen te volgen. 

U hierover vertellen, Steenbok, is mijn manier om u een duwtje in de rug te geven om ervoor te zorgen dat u niets mist van de ontwikkelingen die gaande zijn in uw eigen persoonlijke drama. Sommige zijn misschien verborgen, zoals in de Chinese versie van Game of Thrones. Andere zijn misschien subtiel, of vermomd of onderschat. Voer een persoonlijke kruistocht om alles te weten te komen.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): ‘Woorden zijn natuurlijk de krachtigste drug die de mensheid kent’, schreef auteur Rudyard Kipling. Ja, dat zijn ze. Ik ben het ermee eens. Ze veranderen de geest, wekken passies op, bouwen identiteiten op, zetten aan tot sociale verandering, inspireren tot irrationaliteit en creëren werelden. 

Dit is altijd zo, maar het de komende weken vooral voor u belangrijk om in gedachten te houden. De manier waarop u taal gebruikt, is de sleutel tot uw gezondheid en succes. De taal die u hoort en leest, is eveneens de sleutel tot uw gezondheid en succes. Voor het beste resultaat roept u extra creativiteit en vakmanschap op terwijl u zich uitdrukt. Ontwikkel extra onderscheidingsvermogen in het kiezen wat u tot u neemt.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Vissen en taalkundige Anna Wierzbicka vertelt over de Russische uitdrukking doesja naraspasjkoe, die ‘losgekoppelde ziel’ betekent. Ze vervolgt: ‘De implicatie is dat het iets goeds, zelfs wonderbaarlijk is, als iemands “ziel”, die de zetel van emoties is, wordt opengeslingerd in een spontaan, genereus, uitgebreid, onstuimig gebaar, waarbij volledig vertrouwen in andere mensen wordt uitgedrukt en een onschuldige bereidheid tot vereniging met hen.’ 

Ik zou u niet aanraden uw ziel 24/7/365 losgekoppeld te houden, maar ik hoop dat u er de komende weken meer tijd dan normaal aan besteedt.


Uw huiswerk van deze week:

Stuur ideeën voor 1 april-grappen op die aan het volgende recept voldoen: ‘Troost de gekwelden en kwel de behaaglijken.’ Truthrooster@gmail.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven