‘Wat wil je in 2023 vermijden?’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 12 januari 2023

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 12 januari tot en met 18 januari.

RAM (21 maart-19 april): De Nigeriaanse auteur Wole Soyinka bewerkte het klassiek-Griekse toneelstuk ‘De Bacchae’. Er is een passage waarin de god Dionysus kritiek heeft op koning Pentheus, die zogenaamd almachtig is. ‘Je bent een man van ketenen,’ zegt Dionysus. ‘Je houdt van ketenen. Je ademt ketenen, eet ketenen, droomt en denkt in ketenen. Je praat zelfs in ketenen. Je wereld zit vast in handboeien.’

Het slechte nieuws is dat velen van ons iets weg hebben van Pentheus. Maar de komende tijd is bijzonder geschikt om ten minste een paar van die ketenen af te werpen. Is dat geen goed nieuws? Doe jezelf een plezier en bevrijd je, Ram! Ook kun je anderen helpen om zich uit hun ketenen los te wrikken. Zo help je je eigen emancipatie ook een handje.


STIER (20 april-20 mei): Het wordt een absolute toptijd om je dagboek tevoorschijn te halen voor je sublieme overpeinzingen – meer nog dan je gedurende vele manen hebt gedaan.  Heb je nog geen dagboek? Overweeg er een aan te schaffen en ga jezelf blootgeven aan jezelf, Stier! Breng aan de oppervlakte wat tot nu toe vaag, onuitgesproken of verborgen was. Hier enkele opdrachten die je kunnen helpen je intieme ontboezemingen op het papier uit te storten.

1. Schrijf gepassioneerd over iets wat je altijd al hebt willen meemaken, maar nog nooit hebt gedaan. 2. Voer een lang, denkbeeldig gesprek met mensen die sterke gevoelens in je oproepen. 3. Beschrijf wat voor godheid, superheld of dier je bent en hoe bijzonder je intelligentie werkt. 4. Visualiseer een droom waarin je optreedt als een moediger en strijdbaarder versie van jezelf. 5. Vertel over een tijd waarin je grote opwinding voelde en beschrijf het plan dat je wil bedenken om je weer zo te voelen.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Bij Wild Birds Unlimited, een winkel die vogelvoer en accessoires verkoopt, sprak een vreemde mij aan. ‘Jij schrijft horoscopen, toch?’ zei ze. ‘Ik ben Tweelingen en ik wil je bedanken dat je me hielp om minder rusteloos te zijn. Je deed me inzien dat ik het stiekem altijd wel stoer vond om met m’n vingers op de tafel te trommelen terwijl ik met mensen zat te praten en mijn ogen constant heen en weer liet schieten om voortdurend te checken wat er in mijn omgeving gebeurde. Onbewust geloofde ik dat die dingen een teken waren van mijn buitengewone vitaliteit. Maar je bent een stabiele invloed geweest. Je hebt me manieren laten zien om tot rust te komen en mijn energie beter te kanaliseren. Ik zie nu in hoe rusteloosheid je energie kan ondermijnen.’

‘Graag gedaan,’ zei ik tegen de vrouw. Bij dezen laat ik haar weten dat 2023 erg gunstig is om meer van dit soort goede werken te doen. Huiswerk: Mediteer erover hoe je je uitzonderlijke vitaliteit kunt kanaliseren, zodat die geaard en samengebald raakt.


KREEFT (21 juni-22 juli): Volgens Kreeft en auteur Ronald Sukenick is het de taak van een schrijver ‘om beperkende standpunten te vernietigen, het onopgemerkte op te merken, het onuitsprekelijke uit te spreken, oude gewoontes af te schudden, het kwaad af te weren, lucht te geven aan verdriet, doctrines te verpulveren, tradities te lijf te gaan of in ere te houden waar nodig, en ervoor te zorgen dat het leven de moeite waard is.’

Je zult gedijen als je interessante nieuwigheden vindt

Ik geloof dat 2023 een toptijd wordt om diezelfde taken uit te voeren, zelfs als je geen schrijver bent. Je zult overvloedige kracht hebben om te zegenen en te genezen, langs de weg van creatieve rebellie en ontwrichting. Je zult gedijen als je interessante nieuwigheden vindt.


LEEUW (23 juli-augustus 22): Psychotherapeut Ryan Howes heeft wijsheid waar je de komende weken baat bij zult hebben. ‘We moeten onze leeftijd accepteren,’ schrijft hij. ‘We moeten accepteren dat er ziektes en verslavingen zijn. We moeten het verleden aanvaarden. We moeten anderen aanvaarden zoals ze zijn.’ Wat niet wil zeggen dat we al die situaties leuk moeten vinden. En we kunnen zeker proberen er het beste van te maken. Maar wanneer we ophouden met vechten tegen de bierkaai, steeds maar proberen te veranderen wat buiten ons vermogen ligt, dan hebben we meer energie over voor datgene wat we daadwerkelijk kunnen beïnvloeden.


MAAGD (23 augustus-22 september): Een getuigenis van muzikant Pharrell Williams: ‘Als iemand me vraagt wat me inspireert, zeg ik altijd: “Dat wat ontbreekt.”’ Dat klopt in het bijzonder voor jou de komende tijd, Maagd! De beste manier om de komende weken motivatie en opwinding op te wekken, is door te onderzoeken wat er ontbreekt, wat onzichtbaar is, wat verloren of onvolledig is. Check nu in bij je diepe intuïtie. Voel je de vlinders in je buik al? Het kan een teken zijn dat je dicht bij de vindplaats van belangrijke en intrigerende dingen bent, die je nu nog niet hebt.


WEEGSCHAAL (23 september-22 oktober): ‘Elk dier weet veel meer dan jij,’ zegt een spreekwoord van het Nimíipuu-volk, ook wel bekend als de Nez Perce. Ook auteur Russell Banks wil ons ervan overtuigen dat we nederig moeten zijn over ons bewustzijn. ‘Het onderbewuste is ontzettend intelligent,’ zegt hij. ‘Het is altijd slimmer dan wij.’

Dat zijn goede tips waar je de komende weken op moet letten, Weegschaal. Je zult een speciale kracht hebben om je begrip van de wereld te vergroten door een beroep te doen op de kennis van dieren en je onderbewustzijn. Het zijn bijzonder rijke bronnen van wijsheid. Onderzoek hun educatieve inbreng!


SCHORPIOEN (23 oktober-21 november): Psycholoog Carl Jung zegt dat de kern in het verhaal van Jezus Christus niet is dat we precies zoals hij moeten worden. We moeten er eerder naar streven ons beste en hoogste zelf te zijn, op dezelfde manier waarop hij zijn unieke missie vervulde. Jezus was dus niet de grote uitzondering, maar eerder het grote voorbeeld.

Het heeft geen zin om je ontwikkeling te vergelijken met die van iemand anders

Ik breng deze overwegingen onder je aandacht, Schorpioen, omdat ik geloof dat het leven in 2023 zal meewerken om jou, meer dan ooit tevoren, de held van je eigen lot te maken. Je zult geïnspireerd worden om alleen je eigen visie op succes te omarmen en dat van alle anderen te verwerpen. Je zult duidelijk zien dat je vooruitgang boekt, als je je eigen natuurlijke tempo volgt, dat helemaal bij jou past. Daarom heeft het geen zin om je ontwikkeling te vergelijken met die van iemand anders.


BOOGSCHUTTER (22 november-21 december): Lezeres Mary Roseberry beschrijft haar ervaring als Boogschutter: ‘Ik haat het om me te vervelen. Ik haat imperfecties. Ik haat wachten. Ik haat verdriet. Ik haat conflicten. Ik haat het om ongelijk te hebben. Ik haat spanning.’ Wauw! Ik bewonder Mary dat ze meteen de kern te pakken heeft van de persoon die ze niet wil zijn en wat ze niet graag doet. Ik nodig je uit om een soortgelijke getuigenis samen te stellen. Je zou er baat bij hebben om helder te krijgen welke ervaringen je in 2023 wilt vermijden. Als je dat eenmaal hebt gedaan, maak dan een lijst van interessante gevoelens en situaties die je de komende maanden met intense toewijding wil nastreven.


STEENBOK (22 december-19 januari): Toen hij 74 jaar oud was, publiceerde Steenbok-auteur Norman Maclean zijn eerste roman, ‘A River Runs Through It’. Het werd een bestseller. Steenbok-filmregisseur Takeshi Kitano regisseerde zijn eerste film toen hij 42 jaar oud was. Nu, op 75-jarige leeftijd, heeft hij vele prijzen op zijn naam staan voor zijn werk in zijn geboorteland Japan.

Steenbok-activist Melchora Aquino, die een leider was in de strijd van de Filipijnen voor onafhankelijkheid van Spanje, begon haar carrière als revolutionair toen ze in de tachtig was. Ze staat bekend als ‘Moeder van de Revolutie’. Ik hoop dat deze helden je inspireren, lieve Steenbok. Ik geloof dat 2023 het jaar is waarin je een upgrade krijgt op elk gebied van je leven waarin je een laatbloeier blijkt te zijn.


WATERMAN (20 januari-18 februari): Volgens mijn analyse van de astrologische voortekenen, zal je spoedig onder druk een beroep moeten doen op genade; moet je jezelf grootmoedig te tonen terwijl je uit je tent wordt gelokt; moet je bewijzen dat je toewijding aan je hoge normen belangrijker is dan de vluchtige plannen van je ego. Het goede nieuws is dat je voorbereid en klaar bent om te slagen in deze exacte opdrachten. Ik heb vertrouwen in je vermogen om de nodige moed en integriteit te activeren met een maximum aan evenwicht en kalmte.


VISSEN (19 februari-20 maart): ‘In het dagelijkse sterven ben ik ontstaan,’ schrijft dichter Theodore Roethke. Hij bedoelt niet dat hij letterlijk stierf, maar verwees naar de discipline van het loslaten van het verleden; versleten gewoontes afwerpen; theorieën en houdingen kunnen loslaten die hem ooit goed van pas kwamen, maar nu niet meer; delen van zichzelf doden die de nieuwe toekomst in de weg stonden. Ik raad je zijn strategie aan, Vissen. Naarmate je ermee instemt om dagelijks te sterven, verdien je het recht om binnen een paar weken enorm herboren te worden.


Huiswerk:

Welke kracht die je nu nog niet hebt, bezit je over negen maanden?

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven