‘Rebelleer tegen de conventionele wijsheid’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 16 februari 2023

Dit voorspellen literair astroloog Rob Brezsny en de sterren voor de week van 16 februari tot en met 22 februari.

RAM (21 maart-19 april): Ram en regisseur Francis Ford Coppola werd gevraagd de slechtste film van het jaar te noemen. De vraag interesseerde hem niet, zei hij, waarna hij zijn favoriete films opsomde. ‘Films zijn moeilijk te maken,’ vertelde hij, ‘dus ik zou zeggen: alle andere waren prima!’ Coppola’s opmerking doet me denken aan die van auteur Dave Eggers: ‘Wijs een boek niet af totdat je er zelf een hebt geschreven, wijs een film niet af totdat je er een hebt gemaakt, en wijs een persoon niet af totdat je hem hebt ontmoet.’

In overeenstemming met de astrologische voortekenen, Ram, is het jouw opdracht deze zienswijze te verkennen en te belichamen. Oordeel niet over inspanningen waarvan je geen persoonlijke kennis hebt. Wees zo ruimdenkend en genereus als je kunt. Als je dat doet, krijg je beter toegang tot de sluimerende facetten van je eigen mogelijkheden.


STIER (20 april-20 mei): Kunstenaar Andy Warhol zei, half lachend en half ernstig: ‘Goed zijn in zaken doen is de meest fascinerende vorm van kunst. Geld verdienen is kunst, en werken is kunst, maar goed zaken kunnen doen is de beste kunst.’

Je bent geen inhalige materialist die meer waarde hecht aan geld dan aan al het andere

Meer dan enig ander teken belichamen Stieren deze attitude met enorme flair. Als je op je best bent, ben je geen inhalige materialist die meer waarde hecht aan geld dan aan al het andere. In plaats daarvan benader je het vergaren van noodzakelijke middelen, waaronder geld, als een leuk kunstproject dat je met liefde en creativiteit uitvoert. Ik nodig je uit om naar de hogere regionen van dit talent op te stijgen.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Je betreedt het Seizoen van Maximale Wilskracht, Autonomie en Vrijheid. Het is de ideale tijd om de geneugten van persoonlijke soevereiniteit te verkennen en uit te breiden. Je zult meer macht hebben dan ooit om jezelf onafhankelijk te verklaren van alles wat jou hindert en beperkt. Probeer ter voorbereiding twee experimenten.

1. Doe alsof de vrije wil een illusie is: die bestaat niet. Die is er gewoonweg niet. Visualiseer dan hoe je lot eruit zou zien.

2. Doe dan alsof de vrije wil echt is. Stel je voor dat je er de komende maanden meer dan ooit over kunt beschikken. Hoe zal je lot er dan uitzien?


KREEFT (21 juni-22 juli): De etherische, dromerige kant van je natuur moet voortdurend manieren vinden om zich mooi en speels uit te drukken. En ik bedoel dan ook echt ‘voortdurend’. Als je je verbeelding te vaak verbiedt om in Wonderland rond te dwalen en te ravotten, kan die verworden tot gedachtespinsels vol kribbige waanideeën.

Gelukkig denk ik niet dat je de komende weken in onmin zult leven met deze noodzakelijke luxe. Zoals ik het zie, ben je nu juist bijzonder gemotiveerd om sprankelend plezier te ervaren terwijl je zwerftochten maakt door werelden van fantasie. Met als bonus: ik vermoed dat dit je ook praktische voordelen zal opleveren.


LEEUW (23 juli-aug. 22): Ga je naasten en jezelf niet ongevoelig behandelen of verwaarlozen. Voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid moet je precies het tegenovergestelde doen. Nee, ik overdrijf niet! Wil je een groter gevoel van welbevinden ervaren, dan moet je extreem positief zijn, bij het belachelijke af.

Strooi met zegeningen en complimenten, zowel voor anderen als voor jezelf

Wees bijzonder aardig en vriendelijk. Strooi met zegeningen en complimenten, zowel voor anderen als voor jezelf. Zie zowel in je naasten als in jezelf steeds het beste en verwacht ook het beste.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): Zit er een insect in het heiligdom van de liefde? Een parasiet of saboteur? Ja? Verban hem dan! Zit er een chagrijnig monster te mopperen in de kelder, op zolder of in de kast? Voer dat wezen stukjes rauw koekjesdeeg vermengd met een fijngemalen valiumpil. Heb je een knuffeldier of heilig beeld waaraan je je diepe, donkere, heerlijke geheimen kunt vertellen? Zo niet, koop er dan een. Heb je veel tijd doorgebracht in je fantasiewereld op zoek naar spectaculaire genezing? Zo niet, ga dan aan de slag. De genezing is klaar om door jou geplukt te worden.


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Er is een vreemde, magische kracht aan het werk in je omgeving, een merkwaardig, griezelig soort geluk. Ook al klinkt mijn advies nu contra-intuïtief, toch denk ik dat het waar is. Hier zijn vier affirmaties voor jou om regelmatig te zingen:

1. ‘Datgene wat ik graag wil, zal ik naar me toehalen en verwerven door te doen alsof het me niets kan schelen als ik het niet krijg.’

2. ‘Mooie rommel en ruig plezier zullen me helpen om te aarden en me te ontspannen.’

3. ‘Mijn zorgen en angsten zullen verdwijnen als ik er de draak mee steek en er grapjes over maak.’

4. ‘Ik zal mijn diepere ambitie activeren door mezelf toe te staan om lui te zijn.’


SCHORPIOEN (23 oktober-21 november): Hoeveel mensen zouden er vechten voor hun vaderland? Hieronder zie je de landen waar mijn horoscoop gepubliceerd wordt met het percentage van de bevolking dat bereid is de wapens op te nemen tegen de vijanden van hun land: Japan, 11 procent; Nederland, 15 procent; Italië, 20 procent; Frankrijk, 29 procent; Canada, 30 procent; VS, 44 procent. Ik neem dus aan dat de Japanse lezers mijn advies, dat drieledig is, waarschijnlijk het meest zullen verwelkomen:

1. De komende maanden zijn een goede tijd om je liefde voor je land, de mensen en de cultuur te cultiveren, maar niet de liefde voor de regering en de strijdkrachten.

2. Minimaliseer je agressiviteit, tenzij je die aanwendt om je persoonlijke leven te verbeteren, want in dat geval: geef het een boost.

3. Wind je niet op over vage abstracties en op angst gebaseerde fantasieën. Maar gebruik je constructieve strijdbaarheid voor intieme, praktische verbeteringen.


BOOGSCHUTTER (22 november-21 december): Toen ze drieëndertig was, was Boogschutter Jane Fonda beroemd en populair. Ze had toen al vele prijzen gewonnen, waaronder een Oscar. Ze werd een uitgesproken tegenstander van de Amerikaanse oorlog in Vietnam. Sommige van haar minder liberale fans waren woedend. Een paar jaar lang nam haar filmsucces af en ze kreeg minder aanbiedingen. Later verklaarde ze dat de filmindustrie haar weliswaar niet volledig op de ‘zwarte lijst’ had gezet, maar wel op de ‘grijze lijst’.

Wees trouw aan wat je weet dat goed is

Ondanks de tegenslag bleef ze werken en bleef ze een politiek activist. Toen ze in de veertig was, hadden haar carrière en reputatie zich volledig hersteld. Vandaag, op vierentachtigjarige leeftijd, is ze druk bezig met creatieve projecten. In overeenstemming met de astrologische ritmes stel ik voor dat we haar de komende maanden tot je rolmodel maken. Laat je door haar inspireren om trouw te blijven aan je principes, zelfs als sommige mensen ze afkeuren. Wees trouw aan wat je weet dat goed is.


STEENBOK (22 december-19 januari): Karel V (1500-1558) bezat meer dan twintig titels, waaronder die van Heilige Roomse Keizer, Koning van Spanje, Aartshertog van Oostenrijk en Heer der Nederlanden. Hij was ook een beschermheer van kunst en architectuur. Tijdens een bezoek aan de beroemde Italiaanse schilder Titiaan om zijn portret te laten maken, deed hij iets wat geen enkele vorst ooit had gedaan. Toen Titiaan zijn penseel op de grond liet vallen, raapte Karel het nederig op en gaf het aan hem terug.

Ik voorzie de komende weken een andere, maar even interessante gedaanteverandering in je nabijheid. Misschien word je geholpen door een big shot of word je gezegend door iemand die je ver boven je verheven acht. Misschien wordt je eigen status verhoogd of profiteer je van een verschuiving in de hiërarchie.


WATERMAN (20 januari-18 februari): Sommige mensen die ik respecteer beschouwen de Bijbel als een groot literair werk. Ik deel die mening niet. Net als psychologe Valerie Tarico geloof ik dat het zogenaamde goede boek gevuld is met ‘herhalingen, onhandige constructies, inconsistente stemmen, zwakke karakterontwikkeling, saaie plotwendingen en passages waarvan niemand begrijpt wat de schrijver bedoelde over te brengen.’

Ik breng dit onder je aandacht, Waterman, omdat ik geloof dat dit een goed moment is om te rebelleren tegen de conventionele wijsheid, te ontsnappen aan de meningen van deskundigen, en je eigen unieke zienswijze te formuleren over zo’n beetje alles. Wees zoals Valerie Tarico en ik.


VISSEN (19 februari-20 maart): Ik vermoed dat arrivederci en au revoir en sayōnara de komende dagen zullen overlappen met geboortekreten, verwelkomingen en inwijdingen. Begin je ergens aan of eindig je met iets? Ga je weg of kom je aan? Laat je los of houd je vast?

Dit is wat ik denk: je zult beginnen en eindigen, weggaan en aankomen, loslaten en vasthouden. Dat kan verwarrend zijn, maar ook leuk. De mix van emoties zal rijk en zinvol zijn.


Huiswerk van deze week

Beeld je een mooi toekomstscenario in dat je nog nooit hebt durven visualiseren.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven